Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки ІІ

• 71 348
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Единични и абс безплатни тук Wink иначе как да си изяде човек обяда?

Хумус и авокадо/гуакамоле обожавам, но избягвам да купувам опаковки спонтанно (единички има като пакети от 12/24 сингъл сървингс) защото калориите ми излитат нагоре. Едно средно авокадо е 320-350 кал, преди да му подложа салата (или боже опази - тортила чипс, ям само един вид, но той е безобразно вкусен) И в къщи най големият ми проблем е да си отсипя 2 суп лъжици от опаковката. Хумус мога да изям нечовешко количество, любимият е с червени печени чушки и парти опаковка може са си замине Simple Smile)) много съм лакома!
https://www.cedarsfoods.com/roasted-red-pepper-hommus

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 11:37 от Agent Provocateur

# 271
Но да,  наистина супер-обяда би трябвало да е изключение. Навсякъде има прилични предложения за супичка,  салатка,  но не винаги ест.  

Аз пък съм на точно обратната позиция - винаги, когато нямам време да си приготвя обяд или го забравя като днес, си купувам нещо от магазин, а не обядвам в заведение.

Не ми допадат предложенията, начина, по който е приготвена храната, не съм сигурна в качеството на използваните продукти - общо-взето винаги има нещо, което не ми е по вкуса.
Напоследък чак се ядосвам на себе си, защото съм станала толкова взискателна и придирчива, че дори и когато излизам с колеги, предпочитам да хапна преди или след това приготвеното от мен вкъщи, а в ресторанта да пия вода/айрян/чай.

Малко са наистина добрите ресторанти(обикновено и доста скъпи), в които нямам забележки към храната и приготвянето й.

# 272
Тони, 100% с теб... единици са ресторантите,чиято храна одобрявам и те са много по скъпи, отколкото бих си позволила да харча всекидневно за храна.

# 273
Възможно е,  наистина.  Аз почти 10 години вече живея на друго място и не знам точно как вървят цените в София примерно.  Последно като си бях в София обаче ми направи впечатление колко добри варианти има за супи от обедното меню на някой ресторант или бар с фрешове и супи и тн.  Наложи ми се да остана за по-дълго и на обяд бях само на такива неща или на месце от била.  :Д със сигурност е некачествено,  но пък беше един път! :Д

# 274
  • Бургас/Пз
Инцидентните обяди са ми рядкост, в повечето случаи знам какво ще ям. Но, ако се случи да съм неподготвена банан и ядки са моя вариант.  Peace

Аз съм в отпуска. Всеки ден съм с децата на плаж. Сутрин хапвам стабилно и после почти цял ден карам на плодове - пъпеш, праскови, диня, кайсии. Също и ядки - кашу и лешници. След тренировка хапвам протеинова вафла и после за вечеря месо със салата. Резултатът за 5 дни е 1.5кг надолу. На 49.5 кг всеки мускул се вижда на мястото си. Не, че ми харесва, но пък и виждам много явно местата върху които трябва здраво да работя- като вътрешната част на бедрата и долната част на гърба например  Mr. Green

# 275
Вчера не успях да отида на планирана тренировка, приятелка ми дойде на гости. Оставих я за днес в обедната почивка и много съжалих. Беше адски миризливо. FlushedFlushed Ама се стегнах, че нали море идва. Утре и в петък вече ще са нормални тренировки като за последно. Чудя се какво ще ям на това море - в Кауфланд всички протеинови барове на Фит Спо са на 25 % и смятам да се запася и да наблягам на плодовете там. Голяма мъка ще е, никак не обичам да ям на места, които не са ми познати.... Страх ме е:rolling_eyes:Sweat Smile

# 276
Аз си ям в едно ресторантче на обяд, мразя да ям сама  в офиса от кутии, избирам си каквото ми е вкусно, обикновено супа и основно, виждам се с приятели, това е важна част от социалният ми живот, не съм фрийк-кънтрол.

# 277
Ето моите около 1200 кал. на ден, които консумирам от около 2 месеца(с малки чийт изключения). Не съм гладувала и ако съм гладна - затова имам дни с доста калории в "снакс" време. Средното темпо на сваляне + стягане ми е 0.5-0.8 кг/седмица.
Единият от тези дни бях на театър и трябваше да ям нещо(Subway), а друг ден - гости с пица(без кашкавал, но с опитване на парче с кашкавал):

# 278
момичета, фитбит картите правилно ли оценяват енергоразхода? Имате ли опит с това? Взех си фитбит карта и ми показва, че в дните без спорт изразходвам 2200, а в дните със сериозен спорт над 3200 калории. Възможно ли е това? 

# 279
момичета, фитбит картите правилно ли оценяват енергоразхода? Имате ли опит с това? Взех си фитбит карта и ми показва, че в дните без спорт изразходвам 2200, а в дните със сериозен спорт над 3200 калории. Възможно ли е това? 

За гривна ли става дума?  Какви са тези карти?  Възможно е естествено,  макар че е рядко срещано жена да има такъв голям енергоразход,  но пък защо не. 
Кърмиш ли?  Ако имаш повечко килца за сваляне,  движиш се много през деня и/или имаш активна професия-напълно в реда на нещата.  Аз като бях студентка дори на 56 кг ги докарвах понякога и 2100-на кал на ден (гривна полар м 400), но с поне 2 часа бързо ходене пеша на ден и чистене,  размятване из кампуса. Над 3000 кал съм изгаряла само когато се местих и в сградата нямаше асансьор, а живях на 4 етаж и трябваше да мъкна кашони с книги и предмети, а за капак сутринта бях тичала. :Д

Казвам само за сравнвние. Не е лесно да се изразходят 3000 калории.

# 280
Аз да се отчета: на килограми стигнах 56. Продължавам с тренировките с тренерката и визуално много съм се променила откъм стегнатост,  поне хората около мен ми го казват.  Със сигурност голяма част от сваленото е вода и евтл мускул,  понеже реално толкова мн калории не съм изгорила,  но пък изглеждам страшно отслабнала,  вталена и по-оформена,  така че изобщо не ми пука какво съм свалила. :Д знам само,  че като почна да ям нормално над 1000 кал вероятно ще върна част от водата,  затова съм планирала след като спра да съм на диета-скоро-да продължа да съм в дефицит няколко месеца,  но малък,  за да няма какво да връщам.  Честно казано няма да се получи с тренерските 1600 калории.  Те ще са за поддържане после. 
Намееих си рокля и за сватбата.  Изчистена бяла, гол гръб,  без дантели и пайети и тн,  ще се раздавам с дългата коса и грима за специални ефекти.  И ако успея дотогава-с някое слабичко,
но оформено рамо. :Д

Тренировките ми страдат от това,  чесъм немощна,  но и корема ми се сви.  Да си приз ая единственото,  което ме притеснява,  е да не се сдобия с целулит понеже напоследък ям само въглехидрати-пълноз. Хляб,  ориз,  картофи и плодове, малко протеини и зеленчуци.  Но пък това да ям само вкусна храна ми помага да ям малко храна. 

След 10 дена вдигам калориите на 1300.

# 281

За гривна ли става дума?  Какви са тези карти?  Възможно е естествено,  макар че е рядко срещано жена да има такъв голям енергоразход,  но пък защо не. 
Кърмиш ли?  Ако имаш повечко килца за сваляне,  движиш се много през деня и/или имаш активна професия-напълно в реда на нещата.  Аз като бях студентка дори на 56 кг ги докарвах понякога и 2100-на кал на ден (гривна полар м 400), но с поне 2 часа бързо ходене пеша на ден и чистене,  размятване из кампуса. Над 3000 кал съм изгаряла само когато се местих и в сградата нямаше асансьор, а живях на 4 етаж и трябваше да мъкна кашони с книги и предмети, а за капак сутринта бях тичала. :Д

уф карта...мнгоо съм зле вече, много. естествено, че имам предвид гривна. :Д:Д:Д та значи не кърмя от много време насам. Висока съм 173-174, но съм си въвела от суета 174, тежа някъде около 64-65, всеки път различно. Тоест, не е малко, ма не е и супер много (по моите критерии, аз не съм от най-грацилните жени).
Когато не тренирам, вървя средно 17 000 крачки, между 15 000 и 20 000. То само да отида до работа, да разходя бебето, малко шопинг моткане, малко кафеджийстване и ето ти ги. Когато тренирам, са над 30 000 . Гледах си според калкулатори и наистина май няма как да са толкова калориите, въпреки, че това са си бая крачки.
Ще почна да си записвам какво точно ям, защото все си мислих, че ям 2000 калории, но май явно са повече и заради това не мърдам.

# 282

За гривна ли става дума?  Какви са тези карти?  Възможно е естествено,  макар че е рядко срещано жена да има такъв голям енергоразход,  но пък защо не.  
Кърмиш ли?  Ако имаш повечко килца за сваляне,  движиш се много през деня и/или имаш активна професия-напълно в реда на нещата.  Аз като бях студентка дори на 56 кг ги докарвах понякога и 2100-на кал на ден (гривна полар м 400), но с поне 2 часа бързо ходене пеша на ден и чистене,  размятване из кампуса. Над 3000 кал съм изгаряла само когато се местих и в сградата нямаше асансьор, а живях на 4 етаж и трябваше да мъкна кашони с книги и предмети, а за капак сутринта бях тичала. :Д

уф карта...мнгоо съм зле вече, много. естествено, че имам предвид гривна. :Д:Д:Д та значи не кърмя от много време насам. Висока съм 173-174, но съм си въвела от суета 174, тежа някъде около 64-65, всеки път различно. Тоест, не е малко, ма не е и супер много (по моите критерии, аз не съм от най-грацилните жени).
Когато не тренирам, вървя средно 17 000 крачки, между 15 000 и 20 000. То само да отида до работа, да разходя бебето, малко шопинг моткане, малко кафеджийстване и ето ти ги. Когато тренирам, са над 30 000 . Гледах си според калкулатори и наистина май няма как да са толкова калориите, въпреки, че това са си бая крачки.
Ще почна да си записвам какво точно ям, защото все си мислих, че ям 2000 калории, но май явно са повече и заради това не мърдам.

Хм не помня аз колко крачки правех, понеже вече не си ползвам гривната(то мойто е един голям червен часовник и не върви вече да го нося с елегантни дрехи:Д ), но за 1 час ходене между унито/библиотеката и вкъщи си минавах  6-6,3 км. (демек около10-13 на ден в активните дни без тренировка и с мотивация за ходене пеша вместо с градския транспорт), отделно по обяд като трябваше да върша работа и да се разхождам по центъра до банката, с приятели и тн. имах едни 1,5-2 км със сигурност и на всяко ходене до тоалетната трябваше да качвам стълбище. :Д След такъв ден бях на изгорени 2100-2300 кал. на 170 56 кг, т.е. сравнявайки с твоите данни (което не е оптимално де, всеки е различен, но все пак е ориентир), е възможно да са реални кал.

Ако можеш да си изчислиш километрите и времето за което ги минаваш мисля, че по-сигурно ще можеш да изконтролираш кал., понеже има значение 10 000 крачки колко големи крачки са и с каква скорост са минати.

Виж също и настройките си. Може би си вкарала прекалено "активни" настройки. Част от енергоразхода гривната изчислява на база на константна информация, която не се променя с движението като например какъв лайфстайл имаш-заседнал или леко активен. Разликата е около 200 кал. на ден.

Освен това ако към гривната има колан за пулса, бих носила колана под гърдите за 1-2 дена, за да видя с голяма точност колко калории наистина изгарям. И ако има фитнес тест-задължително го направи.

# 283
ок мерси. За ходенето не знам точно с каква скорост ми е, трябва да погледна. За тичането си меря скоростта, но за ходенето -- не. Тя не е и една и съща през деня. Дали съм с бебе, с токчета, с багаж и тн.
За елегантните дрехи ме разсмя. аз сега съм с рокля на кавали и гумената зелена гривна хахаха.

# 284
ок мерси. За ходенето не знам точно с каква скорост ми е, трябва да погледна. За тичането си меря скоростта, но за ходенето -- не. Тя не е и една и съща през деня. Дали съм с бебе, с токчета, с багаж и тн.
За елегантните дрехи ме разсмя. аз сега съм с рокля на кавали и гумената зелена гривна хахаха.

Хаха, е гривна е поне по-елегантно. Тя е тънка и стои като лайфстайл украшение-"Я, жена, която се грижи за тялото си!" би вметнало опитното око. :Д Но на полар часовниците са с едни огрномни дисплеи и честно казано са си само за тренировъчните сесии. :Д

Според мен довери се на гривната. Ако не са верни данните, то ще си покаже като спреш да сваляш.

Общи условия

Активация на акаунт