На море в Гърция 2018 - II

• 85 644
  • 787
  •   1
Отговори
# 240
  • иска ми се Варна през лятото
Аз пак да питам за Маказа, има ли трафик? Е, тъй де, с бебока все ще минем, но по-скоро важно ми е дали оригинала на акта за раждане да нося, имам копия? Тръгваме утре сутринта по хладно за Неа врасна. Зная, че не е кой знае какво, но миналата година моите ходиха без мен и беба и им хареса, а и цената е по-добра.

# 241
  • Варна
Кажи честно ... не знаех, че по това време на годината не се ходело в Гърция 😂
Който иска да избегне лудницата ще го направи при добро желание и повече четене, има достатъчно местенца дори през юли и август 😉

така си е въпрос на избор , пък има и хора на които лудницата им харесва Simple Smile , освен всичко юли и август по обяд нормално е към и над 40 градуса Simple Smile Днес едни приятели там казаха , че към 14 часа днес е било 44 Sad
тъй като МАКАЗА последните години се оказа като най - хубавия и удобен път за голяма част от БГ и за почти всички румънци съответно на моменти има километрични опашки който на всичко отгоре са и непредвидими.Единствено правило да се избегне трафика е да се отиде в нетрадиционо време - рано сутрин , късно вечер или да се мине през близкия Златоград който пък е двулентов , ама не много разбит път и е и мнооооого завоест - примерно като Юндола , че и повече .

# 242
  • Пловдив
    Румънци има много. Но според мен опашките стават от украинци/молдованци, които също минават от там. И после пътуват или за Гърция, или за Албания. Откакто окончателно са се отказали от България.

# 243
Здравейте, в края на седмицата ще пътуваме за Неа Ираклица. Ще пътуваме от Ямбол. Струва ми се , че трябва да излезем през Маказа. Досега сме излизали само през Свиленград, но не мисля. че сега е удачно. Моля, препоръчайте ми удобен и бърз маршрут с междинни точки.  Нямам навигация и ми е трудно да се ориентирам. Предварително благодаря!

# 244
  • Варна
Споко има достатъчно табели и няма как да се объркате Simple Smile .През Маказа на Комотини ще се качите на магистралата и по нея.Ако не ви е страх от тесен , завоест планински път през Златоград и Ксанти  е малко по кратко , а и гарантирано ще избегнете възможната тапа на Маказа

# 245
  • Някъде Там
А знаете ли в Гърция дали дете може да се вози на предна седалка, на неговото си столче и седалката дръпната докрай назад ( както е разрешено в БГ ) ?

# 246
Аз пак да питам за Маказа, има ли трафик? Е, тъй де, с бебока все ще минем, но по-скоро важно ми е дали оригинала на акта за раждане да нося, имам копия? Тръгваме утре сутринта по хладно за Неа врасна. Зная, че не е кой знае какво, но миналата година моите ходиха без мен и беба и им хареса, а и цената е по-добра.
По принцип акт за разждане изобщо не е необходим. Ако ще носите- само копие е достатъчно. Детето има паспорт, нали? Ако пътува с един родител- декларация от другия.
Морето в Неа Врасна е малко дълбочко (не е като по ръкавите- вървиш навътре и да ти е до колене).

# 247
  • София
Здравейте, тази тема ми е била полезна много пъти, макар че рядко пиша. Надявам се и този път да можете да ми помогнете.

Интересува ме дали някой има лични впечатления от вили Созополи.
Предлагат ни ги за септември и цената е много добра, но аз никога не съм била в тази част на Гърция. Как са плажовете в района, самото градче, вилите, ресторанти? Всяко мнение ще ми е от полза.
Опитах с търсачката, но излиза един въпрос от 2012 г. и много мненеия за Созопол в България. Simple Smile
Ще сме три семейства с малки деца. Това, което на сайта не видях например е място, където децата да играят - изглежда има по малко трява пред вилата, но детска площадка или широко място на тичане не знам дали има...

По принцип ходим на Ситония, но тази година цените, които ми дават от повечето места, са доста високи.

# 248
А знаете ли в Гърция дали дете може да се вози на предна седалка, на неговото си столче и седалката дръпната докрай назад ( както е разрешено в БГ ) ?

На предна седалка и у нас, и в Гърция може само бебешко столче, обърнато обратно на движението и с изключена въздушна възглавница. Всички останали възрасти са на задна седалка.

http://www.uab.org/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D … 1%82%D0%BE%D0%BB/

# 249
Здравейте, в края на седмицата ще пътуваме за Неа Ираклица. Ще пътуваме от Ямбол. Струва ми се , че трябва да излезем през Маказа. Досега сме излизали само през Свиленград, но не мисля. че сега е удачно. Моля, препоръчайте ми удобен и бърз маршрут с междинни точки.  Нямам навигация и ми е трудно да се ориентирам. Предварително благодаря!

През Маказа е най-добре. И да нямаш навигация изтегли си едно приложение на Гугъл мапс на телефона и ползвай него. От Маказа Ираклица е час и половина не е много за почивка ( според мен де). Там къде ще почивате?

# 250
......
2.  Кулата - магистралата през Солун - Неа Мудания - Ормос Манагияс - Сарти
........
Втори вариант е най бърз и лесен.Но в момента на Кулата има ремонт на влизане към Гърция. Получават се големи опашки.Помислете дали искате чакане или по бавно, но по интересно пътуване

Мерси много, чак за септември иде реч, но ми беше важно, за да знам къде да запазвам нощувките преди това - дали в района на Гоце Делчев или на Петрич. Понеже километрите ни идват много на нас, винаги делим пътя и сутрин гледаме да сме тръгнали рано рано в 5-6часа, и по обед вече да плажуваме.

# 251
  • Варна
На този сайт в дестинации има доста добро описание на плажовете, вижте по картата кои плажове са до вилите, за които питате.
https://www.feelgreece.com/bg/kassandra
Много ми е бил полезен да набелязвам плажове и места за посещение в Гърция и общо взето информацията е доста актуална.

# 252

През Маказа е най-добре. И да нямаш навигация изтегли си едно приложение на Гугъл мапс на телефона и ползвай него. От Маказа Ираклица е час и половина не е много за почивка ( според мен де). Там къде ще почивате?
Zoι , Защо Неа Ираклица да не е за почивка? Какво имаш предвид? Ще почиваме в Тула апартментс.

# 253
Здравейте,
За Ситония (Сарти) кой път бихте препоръчали - като най-кратък (по време, а не по км) и най-удобен? И колко горе долу би ни отнело? Понеже ще делим пътя и ще направим 3-4 дни около Петрич - Рупите - Рожен - Мелник, планирам да тръгнем рано сутринта около 6ч, за да минем по-бързо границата и по обед вече да плажуваме. Гледам, че има няколко варианта:
1.  Гоце Делчев - Драма - Неа Амфиполи - Аспровалта - Рендина - Палеохори - Ормос Манагияс - Сарти
2.  Кулата - магистралата през Солун - Неа Мудания - Ормос Манагияс - Сарти
3.  Кулата - Сяр - Нигрита - Рендина - Палеохори - Ормос Манагияс - Сарти
4.  Кулата - Сяр - Неа Месолакия - Аспровалта - Рендина - Палеохори - Ормос Манагияс - Сарти
Кой е най-добре според вас?
Втори вариант е най бърз и лесен.Но в момента на Кулата има ремонт на влизане към Гърция. Получават се големи опашки.Помислете дали искате чакане или по бавно, но по интересно пътуване

по маршрут 3  съм мивнавал 3-4 пъти
стига да няма жътва е много спокойно за пътуване

# 254
Ормос Панагияс, не Манагияс Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт