На море в Гърция 2018 - II

• 85 533
  • 787
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро и от мен,
имах резервация от 30.06 за Nea Vrasna, гледах, че там е по спокойно и се надявах да заминем, но от хотела току що се свързаха с мен да ми кажат, че няма да ни приемат, има много вода и снимки ни изпратиха. Времете се оправя, но за заминаващите сега трябва да знаем, че има още много вода и кал, затова ако имате опция за изместване на резервациите направете го, това би трябвало да се приеме , а и хотел, който наистина има проблем, сам трябва да предложи на клиентите си това. Очаквам и вашите пресни коментари. Хубав ден на всички и дано след седмица до две вече сме там!

# 586
  • Кукуландия

Искам да благодаря и на peterky2002 че ми даде информация за пазарните дни на полуострова. Пазара в град касандрея беше много хубав. Риба, маслини, вино, плодове, продавачи се надвикваха, абе чуствах се като в накой научно популярен филм. Много обичам да ходя по такива пазари и добре че бях взела малко пари, че....
  Един ден заради лошото врвеме се озовахме в град Афитос. Много симпатично градче подобно на Созопол, на висок хълм с хубава гледка от повечето ресторанти. Минуса му е че плажае далеч под града, а и от високото се виждаха доста скали във водата.

Бихте ли дали повече информация за пазарите?
В неделя все пак ще пътуваме за Фурка и бих се радвала да посетя и някой от пазарите им.

# 587
При Каламици става нещо като дере от свличаща се вода и там май често ги залива. Гледах обаче уебкамерите от Сикия и Сарти. Времето изглежда идеално, че даже и морето се е успокоило.

# 588

Цяла нощ дъжд и гръмотевици, сега обещаващо слънчево утро в Тасос!

# 589
  • ново
Източният бряг на Пелион - вчера преваля на няколко пъти. Днес е слънчево и спокойно. Тук не е имало нищо необичайно. Гледах, че от другата страна на полуострова е минала буря, но там по принцип е по-ветровито.

# 590
  • София (Възраждане)
На западния бряг на Касандра спря да вали още вчера, слънчево и ветровито е в момента.

# 591
На Ситония как е положението. В района на Метаморфоси, ако някой е гост на Порто Матина да сподели. Благодаря  Simple Smile

# 592
Здравейте, може ли мнение за хотеш Paralio v Посиди. Става ли за деца? Хубав ли е плажа там? Мислим да пътуваме другата седмица. Надявам се да се изчисти морето от бурята до тогава.

# 593
  • София
Пак от Йерисос - както спря да вали вчера привечер и така повече не е. Цяла нощ беше тихо и днес има слънце Simple Smile

# 594
  • София
Здравейте, имаме резервация за Хотел до Калитея на Касандра, но предвид обявеното предупреждение от Външно да не пътуваме до Халкидики и кадрите от там, правим запитване за промяна на датите на почивката ни. Има ли някой представа в този район какво е положението?
И къде можем да следим актуални новини- четох, че са унищожени плажове, контейнери с боклук, коли и потоци мръсотия са се изляли в морето....звучи отвратително. Дори и да спре да вали ми се струва риск да се пътува докто не се изчисти и възстанови всичко. Имало скъсани водопроводи, разбити пътища, сега остава да върлуват инфекции и болести..Worried
Който е там ще бъда благодарна да сподели какво е положението.

# 595
Здравейте, имаме резервация за Хотел до Калитея на Касандра, но предвид обявеното предупреждение от Външно да не пътуваме до Халкидики и кадрите от там, правим запитване за промяна на датите на почивката ни. Има ли някой представа в този район какво е положението?
И къде можем да следим актуални новини- четох, че са унищожени плажове, контейнери с боклук, коли и потоци мръсотия са се изляли в морето....звучи отвратително. Дори и да спре да вали ми се струва риск да се пътува докто не се изчисти и възстанови всичко. Имало скъсани водопроводи, разбити пътища, сега остава да върлуват инфекции и болести..Worried

Ако можете сменете периода, а ако можете и дестинацията ако това те притеснява, аз също следя!

Аз следя тук времето има и live камери:
https://www.wetteronline.de/wetter/griechenland

# 596
Който е там ще бъда благодарна да сподели какво е положението.

Не е чак такава драма. Външно си измисля. Днес е слънчево и топло. Отиваме да се къпем. Геракини.

# 597
В югозападната част на Ситония днес вече си е нормален плажен ден, топло и слънчево. До Каламици не ходихме, утре ще го посетим, да се постопли още малко водата.

# 598
# 599
  • Пловдив
Здравейте Nature High Brightness  Имам питанка за круизните кораби до Паксос и Антипаксос. Чела съм някъде, че тръгват от Парга или Сивота, но сега за съжаление не откривам нищо ... Моля, ако някой има информация да сподели. Интересувам се от кой град точно тръгват, час на тръгване, маршрути и цена. Може да споделите и страница, ако поддържат такава в интернет, за да установя по - бърз контакт. Иначе пожелавам много слънчеви дни и незабравимо лято на всички!

Ние пътувахме с кораба Гайос от Парга. Другият кораб на същата компания е Марко Поло. Тръгват по едно и също време - 10 часа и се прибират около 5.  Ето контакт - https://www.pargarooms.gr/cruise-paxos-antipaxos/captain-hook-parga-cruises.html. Не пише цени, но можеш да питаш. По спомен бяха по-скъпи, ако се купят от агент и по-евтини от кораба (но е възможно да няма за същия ден).
Третият кораб е този - http://www.ionian-cruises.com/cruise_parga_paxos.htm, има и цени. Той минава и през Сивота.
Има маршрут и от Амудия, бях пускала някъде назад по темите снимка с разписанието и контакти. Но е малък кораб, пътува по дълго.

Общи условия

Активация на акаунт