На море в Гърция 2018 - II

• 85 545
  • 787
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Да ми кажете актуалната цена на бензина, който в мимента се намира и почива в Гърция мокя?

Eто - http://dvigateli.info/fuel_price/ Обновяват всеки ден информацията. Но винаги може да се намери по-евтино или по-скъпо.

# 466
Здравейте.
Днес ме поканиха в Лефкада, всичко стана много бързо и взех самолетни билети за сряда, но до Корфу (не тръгвам от България). После ще ме вземат с кола от Игуменица. Но пристигам на летището в Корфу в 16 ч. Трябва да стига до пристанището (такси, градски транспорт?) и там да хвана фирибот до Игуменица. Четох, че тази отсечка се плава за час и половина, кхъ, няма ли и по-малки и евентуално по-бързи кораби или е все толкова? Някой правил ли е този преход, можете ли да ми помогнете с някакви реални съвети? Благодаря!

# 467
Здравейте, сред многото теми и постинги за почивка в Гърция трудно се ориентирам в търсенето...Моля за помощ:flushed: С моята приятелка планираме почивка в началото на септември и търсим HB с осигурен транспорт за някое не толкова "побългарено" място в близост до плажа. Ако можете да препоръчате ТА или хотел и вариант за транспорт ще съм много благодарна. Бюджетът е около 1500 лв.
Има доста фирми, които предлагат такава услуга. Пусни в Гугъл "почивка Гърция автобус" и ще ти ги изкара. Всичките предлагат еднакви условия. Тръгват всяка събота от София и следващата събота си прибират почиващите от предишната седмица.
Бюджетът ви ще стигне и ще остане. Но непобългарено място едва ли намерите. Все пак няма нищо общо с нашето Черноморие. Отидете, няма да съжалявате.
Ако имаш някакви въпроси, питай.
Luna, благодаря за отговора. Така и направих - проверих в Гугъл и ми излязоха n на брой ТА с предложения, но когато погледна за мнения в Booking и Tripadvisor тотално се разочаровам. Досега винаги съм си организирала пътуванията сама, сега реших да ползвам ТА, търся вече няколко дни, но не попадам на нищо. Затова попитах за съвет за изпитана ТА или хотел. Виждам варианти, но уви са със собствен транспорт.
Ако имате нещо предвид, ще се радвам да споделите.
Поздрави!:smile:

# 468
Здравейте Simple Smile
Предложете място (по-близо) за двама. Да не е много пренаселено .
Къмпинг с бунгало/къщичка ?

# 469
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,бихте ли дали отзиви за Akti Retzika изглежда чудесно в сайта им,не е много далече уж има всичко но ние дака и не разбрахме отдават ли под наем каравани или не ? Не ми отговориха на лично съобщение във фейсбук. Много ще се радвам ако някой е бил в този комплекс да сподели впечатления.Hug
От https://retzikas.gr/ сайта им въобще не се разбира часта с караваните само място за собствена ли отдават или дават и под наем.

# 470
В частта с къмпинга пише, че отдават площи за каравани и палатки. Под наем в тази част пише, че дават бунгала.

# 471
Какви са тези слухове за епидемия от морбили в Северна Гърция? Някой нещо знае ли?

# 472
  • София
Какви са тези слухове за епидемия от морбили в Северна Гърция? Някой нещо знае ли?
Виж в Родители по държави - Гърция, в последните постове се коментираше.

# 473
Имаше статия с интервю на Кантарджиев за морбили в Северна Гърция. Ама в същата той препоръчва някакви мокри кърпички с вещество, което го има само в кърпички за лапи на домашни любимци, а за бебета и малки деца е крайно непрепоръчително, та много вяра  у нямам аз.

# 474
Почивката ни в Сивири Гърция вече приключи.  
Като цяло градчето е малко но има доста таверни, ресторанти и магазини. На сами входа има магазин масутис и едно малко магазинче за маслини и зехтин собствено производство. Маслините не ни допаднаха (тип туршия), а зехтина не го пробвахме, защото си търсехме домшен. Оказа се че до самата ни квартира продават домашен зехтин, малсини и много хубав хляб (от три магазина този хляб най-много ни хареса).
Магазина се нмира над нещо като градски паркинг в горнат му дясна част, точно до siviri rooms (някой ако иска мнение да пита на ЛС).
Зехтина беше 11€ за литър, а многи добро впечатление ми направи че последния ден при 12€ сметка платих 10 защото нямаха да ми върнат. В България повече от 20-30ст. не са ми опрощвали.
В града има и един кей в който всяка сутрин акостира корабче и предлага риба. За съжаление нямаше голям избор, май сезона още не е дошъл.
Плажа е леко каменист 2 метра на вътре и 2 метра на брега камъни. На вътре става вече фин пясък като в България.
Ако ще почивате в Сивири имйте предвид че част от южната чст на града се нмира на високо и пътя е доста стръмен.
Искам да благодаря и на peterky2002 че ми даде информация за пазарните дни на полуострова. Пазара в град касандрея беше много хубав. Риба, маслини, вино, плодове, продавачи се надвикваха, абе чуствах се като в накой научно популярен филм. Много обичам да ходя по такива пазари и добре че бях взела малко пари, че....
  Един ден заради лошото врвеме се озовахме в град Афитос. Много симпатично градче подобно на Созопол, на висок хълм с хубава гледка от повечето ресторанти. Минуса му е че плажае далеч под града, а и от високото се виждаха доста скали във водата.

# 475
Много благодаря на всички за бързите отговори за застраховките!

Времето в Неа Перамос е на разваляне. Все още е слънчево, но духа. Освен Кавала, може ли да предложите други места за обикаляне на около час и половина от тук?

# 476
И аз засякох разни питания във Фейса и се ядосвам, защото тук около мен в Драма, Серес, Ксанти нито аз, нито майки, които живеят там са чули нещо. Няма нищо и по гръцките медии. Веднъж е морбили, веднъж е варицела. От къде да дойде тая варицела като гърците ваксинират срещу нея!
Къде в това интервю, може ли линк?

# 477
Почивката ни в Сивири Гърция вече приключи.  
Като цяло градчето е малко но има доста таверни, ресторанти и магазини. На сами входа има магазин масутис и едно малко магазинче за маслини и зехтин собствено производство. Маслините не ни допаднаха (тип туршия), а зехтина не го пробвахме, защото си търсехме домшен. Оказа се че до самата ни квартира продават домашен зехтин, малсини и много хубав хляб (от три магазина този хляб най-много ни хареса).
Магазина се нмира над нещо като градски паркинг в горнат му дясна част, точно до siviri rooms (някой ако иска мнение да пита на ЛС).
Зехтина беше 11€ за литър, а многи добро впечатление ми направи че последния ден при 12€ сметка платих 10 защото нямаха да ми върнат. В България повече от 20-30ст. не са ми опрощвали.
В града има и един кей в който всяка сутрин акостира корабче и предлага риба. За съжаление нямаше голям избор, май сезона още не е дошъл.
Плажа е леко каменист 2 метра на вътре и 2 метра на брега камъни. На вътре става вече фин пясък като в България.
Ако ще почивате в Сивири имйте предвид че част от южната чст на града се нмира на високо и пътя е доста стръмен.
Искам да благодаря и на peterky2002 че ми даде информация за пазарните дни на полуострова. Пазара в град касандрея беше много хубав. Риба, маслини, вино, плодове, продавачи се надвикваха, абе чуствах се като в накой научно популярен филм. Много обичам да ходя по такива пазари и добре че бях взела малко пари, че....
  Един ден заради лошото врвеме се озовахме в град Афитос. Много симпатично градче подобно на Созопол, на висок хълм с хубава гледка от повечето ресторанти. Минуса му е че плажае далеч под града, а и от високото се виждаха доста скали във водата.

Здравейте, успяхте ли да видите амфитеатъра в Сивири?Какво друго като забележителност можи да се види?

# 478
  • София
Здравейте, сред многото теми и постинги за почивка в Гърция трудно се ориентирам в търсенето...Моля за помощ:flushed: С моята приятелка планираме почивка в началото на септември и търсим HB с осигурен транспорт за някое не толкова "побългарено" място в близост до плажа. Ако можете да препоръчате ТА или хотел и вариант за транспорт ще съм много благодарна. Бюджетът е около 1500 лв.
Има доста фирми, които предлагат такава услуга. Пусни в Гугъл "почивка Гърция автобус" и ще ти ги изкара. Всичките предлагат еднакви условия. Тръгват всяка събота от София и следващата събота си прибират почиващите от предишната седмица.
Бюджетът ви ще стигне и ще остане. Но непобългарено място едва ли намерите. Все пак няма нищо общо с нашето Черноморие. Отидете, няма да съжалявате.
Ако имаш някакви въпроси, питай.
Luna, благодаря за отговора. Така и направих - проверих в Гугъл и ми излязоха n на брой ТА с предложения, но когато погледна за мнения в Booking и Tripadvisor тотално се разочаровам. Досега винаги съм си организирала пътуванията сама, сега реших да ползвам ТА, търся вече няколко дни, но не попадам на нищо. Затова попитах за съвет за изпитана ТА или хотел. Виждам варианти, но уви са със собствен транспорт.
Ако имате нещо предвид, ще се радвам да споделите.
Поздрави!:smile:
Аз ходих миналата година със Солвекс до Паралия Катерини. Бях в хотел Константин, който се пада на 1-ва линия след хотелите на плажа. Хотелът беше доста евтин, но много добър. Мисля, че беше по 380лв на човек със закуска в двойна стая.
Самият курорт е много претъпкан, но като се повърви малко на север и на юг, става доста рехаво.
А за фирмата - типична българска фирма - бяха забравили да ми пратят договора по мейла. Но мисля, че е една от най-големите. Нямаше някакви големи ексцесии.

# 479
Много благодаря на всички за бързите отговори за застраховките!

Времето в Неа Перамос е на разваляне. Все още е слънчево, но духа. Освен Кавала, може ли да предложите други места за обикаляне на около час и половина от тук?

Солун е точно на час и половина ..много може да се види там  ако вече сте били там има мммол Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт