На море в Гърция 2018 - II

• 85 714
  • 787
  •   1
Отговори
# 105
Бях прочела, че плажът на Ормос Панагияс има Син Флаг и надъхана, водя семейството да им покажа хубав плаж...
Нещеш ли, плажът се оказа с едър пясък, камъни и таралежи. В южния край на плажа има канал/блато, или както там се нарича, вливащо се в морето, обрасло с папур и крякащи жаби. Представям си за какви комари става въпрос. На плажа бяха само българи и един турчин.

# 106
  • София
Тодоричка, благодаря за отговора! Ние смятаме същото да направим като вас. Там ще преспиваме, пък с колите можем да обикаляме. Там резервирахме, защото ни устройва легловата база, четири спални, кухня и външно барбекю и на цената на която резервирахме трудно се намира.

Важното е да си починете. Аз харесвам Ормос именно като база за обиколки. Ако не е тайна, къде резервира?

# 107
На всякъде приемат карти, там, където не е възможно картово плащане са задължени на входа, на видно място да поставят уведомление.
Дори и на лайки се плаща вече с карта Simple Smile)))

Какво е това "лайки" ? Simple Smile

# 108
  • Варна

Ми сигурно лавки Simple Smile

# 109
Привет на всички от слънчев Крит! Очаровани сме от всичко с едно голямо изключение- дворецът Кносос. Почти всичко е бетон ( щампован според ММ) , само първият ред камъни бил оригинален на 8000год. Честно казано нашите Римски терми ( от Варна сме) са много по-впечатляващи. А и билетът  е 15 евро. Но иначеееее- бяхме на Балос, на Елафониси, на Дамнони. Супер! От старите градове в Ретимно и Ханя сме очаровани. Пожелавам приятни пътувания на всички!

# 110
Тодоричка, благодаря за отговора! Ние смятаме същото да направим като вас. Там ще преспиваме, пък с колите можем да обикаляме. Там резервирахме, защото ни устройва легловата база, четири спални, кухня и външно барбекю и на цената на която резервирахме трудно се намира.

Важното е да си починете. Аз харесвам Ормос именно като база за обиколки. Ако не е тайна, къде резервира?
Тодоричка, в Zamanis house.
Като прочетох по горе.за лошия плаж и.комарите, започвам да се разколебавам.

# 111
Ежеседмичния пазар за всякакви стоки, без живи животни де Simple Smile

Привет на всички от слънчев Крит! Очаровани сме от всичко с едно голямо изключение- дворецът Кносос. Почти всичко е бетон ( щампован според ММ) , само първият ред камъни бил оригинален на 8000год. Честно казано нашите Римски терми ( от Варна сме) са много по-впечатляващи. А и билетът  е 15 евро. Но иначеееее- бяхме на Балос, на Елафониси, на Дамнони. Супер! От старите градове в Ретимно и Ханя сме очаровани. Пожелавам приятни пътувания на всички!

Еййй супер, тъкмо вчера гледах едни оферти за Крит 550 евро за двама човека, 5 нощувки. В чуденка съм, но ми се иска септември да отидем, че сега ще е много горещо.
Да си прекарате хубаво....

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 09:53 от H/I

# 112
  • София
Бях прочела, че плажът на Ормос Панагияс има Син Флаг и надъхана, водя семейството да им покажа хубав плаж...
Нещеш ли, плажът се оказа с едър пясък, камъни и таралежи. В южния край на плажа има канал/блато, или както там се нарича, вливащо се в морето, обрасло с папур и крякащи жаби. Представям си за какви комари става въпрос. На плажа бяха само българи и един турчин.
Ако имаш предвид плажът Ливрохио(или Трани Амуда) за мен това изобщо не е вярно. Не знам в кой край на плажа сте били, но камъни и таралежи не съм виждала до сега. В единия край има вливане на вода, канал ли е, какво е не зная, ако там има камъни може. Но плажът е дълъг сигурно повече от километър и определено не е каменист и с таралежи.

# 113
  • София
Тодоричка, в Zamanis house.
Като прочетох по горе.за лошия плаж и.комарите, започвам да се разколебавам.
Ако това е къщата:
https://www.booking.com/hotel/gr/zamanis-house.bg.html?aid=35702 … l&#map_closed

Тя изобщо не е в Ормос, а е на главния път, и като гледам е по-близо до Лагониси, отколкото до плажа на Ормос.
Лагониси беше прекрасен плаж, безскрупулно съсипан в последните две-три години от един алчен грък, който го нагъчка яко с чадъри и шезлонги, а пътя до микроскопичната свободна част на плажа е тотално изровен с ями, за да не можеш лесно да стигнеш там, а да му паркираш на заградения паркинг и да му седиш на шезлонгите срещу задължителна консумация.

# 114
Петърки ти уж си по пазарите а не знаеш
Лайки са любимите пазари на гъркините и на нас де
Провеждат се в делнични дни по график в различни квартали Има всичко за домакинството Включително фермерски стоки

# 115
  • В най - голямото село
Здравейте, интересувам се за този хотел Aegean Blue Beach Hotel, и по - точно има ли собствен плаж. Пише шезлонги и чадъри пред хотела, но дали се заплащат и колко....Благодаря.

# 116
  • София
Малко встрани от темата с морето-  просто за спирка в КАвала  по път за Тасос- има ли смисъл ? Ще ми се поне акведукта да видя наживо.Как се ди въпроса с паркирането в града и къде е най-добре да се насочим  за наиситна кратка отбивка по път

# 117
Тодоричка, къщата е същата. След прочетеното направо си мисля дали да не отменя резервацията. А толкова трудно намерихме нещо свястно, при все че сме доста хора.
А освен на Лагониси , другаде къде може да се отиде на плаж, в района има ли нещо интересно, което може да се види?  newsm78

# 118
Малко встрани от темата с морето-  просто за спирка в КАвала  по път за Тасос- има ли смисъл ? Ще ми се поне акведукта да видя наживо.Как се ди въпроса с паркирането в града и къде е най-добре да се насочим  за наиситна кратка отбивка по път
О, да- заслужава си. Акведукта, крепостта, Къщата-музей на Мехмет Али (до крепостта е). Особено вечер е много приятно за разходка.

zveti81, преди 3 или 4 години бяхме в същата къща- използвахме я само за спане и вечеря. Плажове посещавахме с кола- където си изберем- всеки ден на различно място. А вечер в нея е наистина приятно- има барбекю, външна кухня... Няма да съжаляваш.

# 119
  • София
В централната част около пристанището има 3 паркинга. Пак там в района пред една голяма банка има безплатно влакче, което на всеки час до 14 часа се качва до крепоста. От нея, слизайки пеша минавате покрай акведукта и се връщата в центъра, където са паркингите.

Общи условия

Активация на акаунт