На море в Гърция 2018 - II

• 85 728
  • 787
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Имате ли представа какви са таксите за теглене на пари от банкомат в Гърция?
Таксата зависи от твоята банка. В ПИБ за дебитна карта се плаща 4 лв.+1,5% от сумата. За кредитна карта - 11 лв.+3% от сумата. Понякога има разлика и според това каква е картата - VISA, MasterCard или друга. А мисля, че има банки като Уникредит, които са част от международна верига и при теглене от банкомат от партньорската банка, не се взима такса. Най-добре отиди в сайта на твоята банка и виж.  Wink

Колкото до плащания с карта - не са силната страна в малките гръцки населени места, но в по-големите вериги магазини и бензиностанции ще можете.

# 91
Привет и от мен, Параход, благодарности за чудесната тема! Да се напълни с много красиви снимки и прекрасни разкази!
Аз вече не издържам само да го гледам това море и днес съм нарамила банските. Колкото и да съм зиморничава ще се къпя Simple Smile
Таксите за теглене зависят от българската банка, вижте ги в сайта на банката, на която ви е картата. Най-често съм срещала 2€ и 1% от сумата, както Таня писа, явно ПИБ да малко отгоре. Не е чак толкова много, но от кредитна карта е, а и често лихвата после по нея е по-голяма за кешова сума.

# 92
  • Варна
Много лошо една гъркиня ме прекара с резервация и докато я чакам да ми върне капарото то ще трябва да се прибираме.. А не са малко парите.
Какво се е случило?

# 93
Благодаря, момичета! Не се бях сетила да погледна в сайта, иначе съм на Уникредит.
Ами случи се така, че още преди месец резервирахме вила, ние сме що годе голяма група - 7 възрастни. С триста зора намерихме подходяща вила и пратихме капаро 150 евро. Казвам с триста зора, защото сме само за 3 нощувки, а повечето искаха поне по 5.
И в понеделник тази седмица, 5 дена преди заминаването, получавам мейл от собственичката, че ни отменя резервацията, защото баща й бил много болен, не знам си какво и вилата нямало да работи цял месец. После един от приятелите, с които ще ходим й звънна, но той говори гръцки и онази не предполага и се беше оплела яко в лъжи. Просто според нас някой е поискал вилата за нашите дати, но за повече нощувки и тя я е дала на тях. Което е адски некоректно. Освен това я помолих да ми пусне капарото още същия ден, тя го пусна в петък. Аз ще го получа по сметката си най-рано в понеделник - вторник. Ние в сряда си заминаваме, мерси..

# 94
  • София
Личното ми мнение е, че има много места, където може да се плаща с карта. По Егнатия на диодиите искат само кеш, по другите магистрали плащахме с карта. В малки месарници и рибарски магазинчета също приемаха карти.
За почти 10 дни сме похарчили малко над 100 евро кеш, всичко друго е картово.

# 95
Таксите за теглене са по тарифа на банката издала картата.
С карта само в големите вериги магазини като Масутис и големи хотели. Ако някъде другаде може е голямо изключение от правилото. И това важи за цяла Гърция.

И да, когато имат резервация за по-дълъг срок предпочитат нея.

# 96
  • Варна
Не знам дали вида на картата има значение , но с моята дебитна ВИЗА съм плащал и в Турция по пазари , и по магазинчета колкото телефонна кабина Simple Smile , преди месец в Гърция нямам спомен в магазин или хотел да не мога да платя с нея . Дори по някой сергии на пазара платих с карта.

# 97
  • Хасково
Здравейте!

Тази година сме решили да отидем на море в гърция с мъжа ми , брат му , жена му и племенника на 3 год Simple Smile
Бихте ли ни препоръчали хубаво месестенце ?
Ходила съм само в Солун и Паралия Катерини , но търсим нещо по-спокойно.
Ако има възможност в някоя къщичка до плажа Simple Smile
Чудим се за Тасос , но ......

Благодаря предварително Simple Smile

# 98
Най накрая ангажирахме един апартамевт в Ормос Панагиас, близо до плажа. Някой от вас да е ходил там или да има.впечатления?

# 99
  • София
Ормос е доста тъпо село,но плажът е разкошен. Плаж Ливрохио имам предвид. Има две кръчми,едната изобщо не става,другата горе-долу. Общо взето скука. Ние сме отсядали там няколко пъти,но обикаляме.

# 100
Ормос е доста тъпо село,но плажът е разкошен. Плаж Ливрохио имам предвид. Има две кръчми,едната изобщо не става,другата горе-долу. Общо взето скука. Ние сме отсядали там няколко пъти,но обикаляме.

Вярно ли, аз видях че.емалко село. Коя кръчма става, как се казва? Къде сте отсядали? След като резервирах, че е доста малко селото, но и ние сме с малки деца, така че не търсим навалица, а по скоро.хубави плажове и места за хранене с прясна храна.

# 101
  • София

Вярно ли, аз видях че.емалко село. Коя кръчма става, как се казва? Къде сте отсядали? След като резервирах, че е доста малко селото, но и ние сме с малки деца, така че не търсим навалица, а по скоро.хубави плажове и места за хранене с прясна храна.
Кръчмата, която горе-долу бива се казва Аристос. Другата до нея категорично не става. За пръв път ни се случи там да ми донесат стар хляб. И храната не беше нищо особено. Ние отсядаме в една къща, която е много приятна, не е лукс, но е близо до пътя, макар че никога не ни е било шумно. Навалица едва ли ще има в Ормос. Мисля че има и още една или две кръчми, които обаче не сме посещавали, а и не винаги работеха. Ние ползваме Ормос за база. През деня обикаляме. Вечер или хапвахме в Аристос, или си мятахме някой калмар, скарида или мръвка на барбекюто.

# 102
Тодоричка, благодаря за отговора! Ние смятаме същото да направим като вас. Там ще преспиваме, пък с колите можем да обикаляме. Там резервирахме, защото ни устройва легловата база, четири спални, кухня и външно барбекю и на цената на която резервирахме трудно се намира.

# 103
water_nymph
в Тасос и Кавала както и в Солун на 90% може да се плаща с карта

# 104
На всякъде приемат карти, там, където не е възможно картово плащане са задължени на входа, на видно място да поставят уведомление.
Дори и на лайки се плаща вече с карта Simple Smile)))

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 01:13 от H/I

Общи условия

Активация на акаунт