На море в Гърция 2018 - II

• 85 645
  • 787
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте на всички Simple Smile
Имам една чуденка относно Лефкада, тъй като никога не съм ходила по Йонийските острови и нямам никаква представа как точно са устроени.
Намерихме си оферта и към описанието на хотела (х. "Лефкас") пише, че е на 700 м. от най-големите плажове на Лефкада, а в същото време бил на 17 мин. пеш от плажа... Близо е до марината им. В Букинг и Трипадвайзор отзивите са, че е с много добро местоположение, но се споменава все въпросното пристанище, но нищо за това, как е спрямо плажа.
Аз съм виждала все едни и същи снимки на тези стръмните плажове със стълбите и си мисля, дали просто е на 700 метра, които поради стръмния терен се вземат за 17 мин.? Simple Smile Изобщо има ли на Лефкада равен тип плаж?
Ако някой, който е ходил може да даде по-подробно описание на терена, ще е много полезно. ))
Хотелът е с действително много добро местоположение. Марината е мястото около което се случва всичко, заслужаващо си да се види, там са заведенията, магазините, наблизо е китното площадче, прекрасно място за разходки е. Плажове има навсякъде.

# 316
Лефкада не е най-добрият остров от гледна точка на удобни плажове, красивите са сравнително труднодостъпни, а Егремни (доколкото знам) - все още затворен по суша.
Единствените места, където може да се отседне на пешеходно разстояние от хубав плаж, са Агиос Никитас и Катизма (не е селище, но има хотели). Е, и Василики, но там плажът е компромисен, а следобед и ветровит. Плажовете около столицата не струват изобщо, но иначе се солидаризирам с горния пост, че за всички останали цели тя е най-интересното място на острова.

# 317
Здравейте на всички Simple Smile
Имам една чуденка относно Лефкада, тъй като никога не съм ходила по Йонийските острови и нямам никаква представа как точно са устроени.
Намерихме си оферта и към описанието на хотела (х. "Лефкас") пише, че е на 700 м. от най-големите плажове на Лефкада, а в същото време бил на 17 мин. пеш от плажа... Близо е до марината им. В Букинг и Трипадвайзор отзивите са, че е с много добро местоположение, но се споменава все въпросното пристанище, но нищо за това, как е спрямо плажа.
Аз съм виждала все едни и същи снимки на тези стръмните плажове със стълбите и си мисля, дали просто е на 700 метра, които поради стръмния терен се вземат за 17 мин.? Simple Smile Изобщо има ли на Лефкада равен тип плаж?
Ако някой, който е ходил може да даде по-подробно описание на терена, ще е много полезно. ))

Ако говорим за този хотел : http://www.hotel-lefkas.gr/Location/tabid/73/language/en-GB/Default.aspx
Се намира точно в столицата Лефкада, в близост до пристанището, главните търговски улици, заведения и т.н...но със сигурност е далеч от плажовете, а още повече от известните плажове - Поро Кацики ( на около 40 мин с кола) , Катизма ( на около 20 мин с кола) и т.н. В столицата има импровизиран плаж, но не струва. Най-близкият плаж е на Агиос Йоанис бийч (Milos beach), т.н. сърфистки плаж, който е доста ветровит. T.e. ако се насочите къмтози хотел >задължително ви трябва автомобил >задължително пътуване до плаж с автомобил всеки ден.

# 318
  • иска ми се Варна през лятото
Скрит текст:
Аз пак да питам за Маказа, има ли трафик? Е, тъй де, с бебока все ще минем, но по-скоро важно ми е дали оригинала на акта за раждане да нося, имам копия? Тръгваме утре сутринта по хладно за Неа врасна. Зная, че не е кой знае какво, но миналата година моите ходиха без мен и беба и им хареса, а и цената е по-добра.
По принцип акт за разждане изобщо не е необходим. Ако ще носите- само копие е достатъчно. Детето има паспорт, нали? Ако пътува с един родител- декларация от другия.
Морето в Неа Врасна е малко дълбочко (не е като по ръкавите- вървиш навътре и да ти е до колене).
Минахме с 5 коли пред нас в 8.30 само с копия,но след нас вече бяха повече. Водата е супер. Има сърби, македонци, българи. Хванахме пазара. Динята, дето й се точих, вече е история Grinning.

А червен паспорт за детето не ви ли беше нужен? Или имате предвид че сте минали само с копие, без оригинала на акта?

Да, да, няма как.
Водата в Ставрос е много топла, но мръсна. Дано е временно и се изчисти.

Най-сетне водата е чиста! Приятна почивка на всички!

# 319
Благодаря на всички:) Сега се ориентирах. Да, на входа на град Лефкада е хотелът. На 700 метра е по-скоро от пристанището.
Потърсих въпросния плаж Агиос Йоанис - явно него са имали предвид в описанието, но честно казано  ми се вижда  повече от 17 мин. пеша.
Няма да е това хотелът, ние сме без кола и търсим плаж на пешеходно разтояние.

Благодаря още веднъж. Kissing

# 320
  • Варна
Виждам, че вече са отговорили за Лефкада. Но да кажа и аз, че пътищата там са планински, със завои и пътуването от плаж на плаж е бавно. Като км може да е малко, но бавно и тромаво. И определено тази част на Лефкада не е с атрактивните плажове, те са точно на другия край на острова. Плажовете на изток са съвсем различни от плажовете от другата страна на острова. На изток водата си е като на нашето Черно море, даже мътна. На запад, където са и най-красивите плажове, водата е кристална и е много екзотично като цветове. Селищата в Лефкада нямат тази китност, характерна за Гърция, ние обикаляхме 4 дни острова, на изток имаше малко по-красиви и оживени селища, но там пък плажовете не струват. На запад са екзотичните плажове, но там селищата са повечето тип селца. Аз пак ще пусна линк с описание на плажовете в Лефкада, но много добре описват всичко в този сайт, не ги рекламирам, просто е страхотно направен, описани са плитки ли са, ветровити ли са, стават ли за семейства с деца, има ли заведения на плажа. Simple Smile
https://www.feelgreece.com/bg/lefkada/destinations
По описанието на плажовете си харесайте район и така търсете хотел.
Лефкада ме впечатли с природата си на западния бряг, но ако искате истинска страхотна почивка в този район, разгледайте Парга! Страхотно градче, има си всичко! И Лефкада е наблизо за разходка. Simple Smile

# 321
Благодаря за линка и съветите! Много полезен сайт - точно такава информация му трябва на човек, когато не е ходил. Супер Simple Smile

# 322
Момичета, може би тъп въпрос, но как се плаща чрез този сайт www.airbnb.com ? Нищо не разбирам, плаща се при настаняване, пише че седмица преди това ако откажеш резервация не ти връщат първа нощувка, а останалите на 50%, а ако решиш да напуснеш по рано ти връщат на 50% ? Дали правилно съм разбрала?

# 323
  • София
Зависи от условията в airbnb за всяка оферта. Има оферти, които са Strict, Flexible или Moderate, при които условията са различни https://www.airbnb.com/home/cancellation_policies?guest_fee_poli … with-grace-period

# 324
  • София
За Лефкада - ние спахме в Агоис Никитас и най-много ни хареса близкият плаж Милос, до който може да се отиде пеша през един баир или с лодка, която тръгва редовно от центъра на селото. Когато ние бяхме там преди три години, нямаше нито вятър, нито сърфисти, понеже видях, че нагоре така са го описали. Сърфисткият плаж мисля беше до Василики. Също и плажът Катизма е много близо, но на нас той не ни хареса толкова.

# 325
В случая е moderate...Може ли малко помощ с превода. Разбирам го така, пет дни преди да се чекирам, ако се откажа ми връщат сумата. Пет дни преди датата, удържат си първата нощувка и 50 процента от останалите нощувки....

# 326
  • София
Багажа е готов ама като гледам тоя потоп навън... Се чудя къде съм тръгнала....Scream

# 327
  • София
Привет на всички от слънчева и дива Икария! Тук е прекрасно и аз съм много щастлива, че успях да осъществя тази почивка. Засега очакванията ми се оправдаха изцяло. Пътуването дотук беше дълго, но определено си заслужаваше. Повече разкази  и снимки очаквайте другата седмица. Сега ви пускам само една - от най-хубавия плаж на острова - Сейхелес

# 328
  • София
В случая е moderate...Може ли малко помощ с превода. Разбирам го така, пет дни преди да се чекирам, ако се откажа ми връщат сумата. Пет дни преди датата, удържат си първата нощувка и 50 процента от останалите нощувки....
Така е - 5 дни преди датата на пристигане и указаният час в местно време за чек-ин, може да канселирате. Ако не е указан час за чек-ин, се приема 3ч. p.m. (местно време). Но вижте внимателно дали във вашия конкретен случай, пише дали се връща таксата за сайта или не при канселиране на резервацията.

# 329
Благодаря за съвета, ще погледна! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт