На море в Гърция 2018 - II

• 85 591
  • 787
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Привет от слънчева Гърция.Вчера минахме границата Илинден за 3 минути.Пътувахме спокойно.Времето си правеше шеги по път и се редуваше дъжд и слънце.Но финално се установи слънчево време с температури 27градуса.Направихме и плаж следобед.

# 346
Нашият Пелопонес претърпя големи промени, след като попаднахме в пълна мизерия от Airbnb. Та вече без запазени нощувки, променяме в движение. Запазих повече нощувки в Монемвасия и Елафонисос няма да е на прибежки. Около Монемвасия или в нея има ли някакъв супермаркет, магазин за риба или месо? Да знам как да планирам изхранването там.

# 347
  • София (Възраждане)
И да няма на цитаделата, в ниското със сигурност има. Кажи за мизерията на Airbnb, Попи?

ПП. Дали карета-каретата в тамошния залив още живее там?

# 348
  • някъде ... тук ...
wild poppy, в селцето на брега, при подхода към Монемвасия, имаше магазинчета за необходимите продукти, както и месарница. Предполагам, че и за риба има.

Ципуро с мезе имаше навсякъде, където сме сядали, из Пелион.

Вчера сутринта в 6 имаше 5-6 коли на Кулата. Минахме много бързо.

# 349
Може ли да ми препоръчате марка зехтин от Масутис. В гръцки магазин не мога да се оправя, не мога да разбера дори кой им е екстра вържин.

# 350
Копирам си въпроса от темата за Санторини, защото тази е по-активна -

"Имам въпросче относно морето при Камари /Санторини/ - за плажа знам как изглежда, но влизането в морето какво е - с камъчета/камъни или нормално - т.е. има ли нужда от аква обувки?"

# 351
Благодаря, момичета!

За мизерията направо не ми се говори, защото след като ММ тръгна в 11 вечерта, а ние с бебето и голямата ми дъщеря станахме в 4 сутринта да си хванем самолета и в 2 следобяд, убити от път попаднахме в мазе, в което ММ не можеше да си изправи главата, почти без дневна светлина и почти без възможност за проветрение. С хазяите общувахме през гугъл translate. На място, пък направо се измъчихме, докато намерим нещо. Надявам се при Монемвасия да мине без премеждия. И ще останат още три нощувки да измислим. Както се чудих дали Монемвасия или Нафплио, май май точно ми се подредиха плановете.

# 352
  • София
Благодаря, момичета!

За мизерията направо не ми се говори, защото след като ММ тръгна в 11 вечерта, а ние с бебето и голямата ми дъщеря станахме в 4 сутринта да си хванем самолета и в 2 следобяд, убити от път попаднахме в мазе, в което ММ не можеше да си изправи главата, почти без дневна светлина и почти без възможност за проветрение. С хазяите общувахме през гугъл translate. На място, пък направо се измъчихме, докато намерим нещо. Надявам се при Монемвасия да мине без премеждия. И ще останат още три нощувки да измислим. Както се чудих дали Монемвасия или Нафплио, май май точно ми се подредиха плановете.

Wild poppy, направи снимки на мизерията и ги изпрати на airbnb и им поискай компенсация.

# 353
  • Пловдив
Може ли да ми препоръчате марка зехтин от Масутис. В гръцки магазин не мога да се оправя, не мога да разбера дори кой им е екстра вържин.
Доколкото знам, трябва да пише ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

# 354
Доколкото знам, трябва да пише ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

За зехтина на мен ми препоръчаха да гледам откъде е и според моите познати най-добрият бил критски.

# 355
Благодаря. Тъкмо се чудех на един от крит дали си струва Sunglasses

# 356
Нас почти всички пише на английски Extra Virgin. Критски от Колимвари Κολυμβαρι гледай. Този ползваме от години вкъщи, най-високо качество, но не във всички магазини го има. Готвя, пържа с него, нямам олио у нас, една тенекия ми стига за 4-5 месеца.
http://www.manavischios.gr/elaiolado-5lt

# 357
  • София
Преди малко даваха репортаж по новините, че днес задръстването е било около 4 км, чакането е било около 30 минути, има ремонтни дейности в гръцката част. Но и на Маказа показаха картина, също доста задръстване е имало и там.

На 17-ти се прибрахме през Кулата около 19ч. Пред нас имаше не повече от 10 коли. Никакви колони, никакви задръствания, никакви ремонти, никакви проблеми не сме имали с пътуването.

# 358
  • Хасково
Здравейте, тази година наехме вила в близост до Сани. Някой може ли да помогне с указания за възможен урбанизиран плаж извън ризорта?

# 359
  • София
Преди малко даваха репортаж по новините, че днес задръстването е било около 4 км, чакането е било около 30 минути, има ремонтни дейности в гръцката част. Но и на Маказа показаха картина, също доста задръстване е имало и там.

На 17-ти се прибрахме през Кулата около 19ч. Пред нас имаше не повече от 10 коли. Никакви колони, никакви задръствания, никакви ремонти, никакви проблеми не сме имали с пътуването.
И при нас така в петък, късния следобед. Какви са тези измишльотини по новините? Освен ако не говорят за опашката от тирове, която наистина е километрична, но се съмнявам.

Общи условия

Активация на акаунт