На море в Гърция 2018 - II

• 85 571
  • 787
  •   1
Отговори
# 420
Може ли малко помощ от запознатите с TransferWise? Четох темата, но не намирам отговор. Моя позната е внесла в брой парите по сметката, а не с превод и не може да се излъчи. Някаква идея как се процедира в такъв случай?

# 421
  • София
Аквапаркът е с голяма територия и много зеленина, шезлонги също има много.  Гривната всичко е включено освен храна, напитки и педикюр Simple Smile Ние бяхме преди 3 седмици в 4 поредни дни, тогава нямаше още много хора. За юли ако трябва да планирам - вероятно по-добре в делничен ден. Няма никакъв проблем да се внася храна, напитки, но на място ценитв бяха повече от нормални. Много чисто, а строгия контрол на спасителите оцених още повече след инцидента с детето в Анталия. Нашите също обикаляха сами.
Благодаря за информацията..

# 422
Дали ще е много нахално да помоля някоя добра душа да маркира плажовете около Ксанти,за които говорите по-горе.На прибиране към БГ  през златогу мисля да разгледаме и плажуване малко.Кои препоръчвате в опция"по път"? Нещо интересно за разглеждане има ли в района ?
https://www.emtgreece.com/bg/beaches/plazh-mandras
Този плаж имах впредвид.  Сигурно има и други много хубави, но нямахме възможността да обикаляме.

# 423
На изхода на Йерисос посока Ситония,има Лидл и Масутис. За другите неща не мога да помогна.
Благодаря, намерихме ги Simple Smile
От къде може да купим прясна риба?

# 424
  • Sofia
В Ормос Панагияс има пазар за риба, иначе в повечето населени места в рибарските магазини карат всеки ден прясна.

# 425
Прясна риба само от рибари, или ако знаете коя риба се лови и коя се гледа в садки. За средиземноморските знам че лаврак и ципура се гледат в садки. Хранят ги с фураж и вкуса им е доста по-различен от диво уловените.   Аз лично не намирам особена разлика между изкуствено отглеждани риби, всички са ми с еднакъв вкус независимо дали е ципура или пъстърва.
В Сивири на един малък кей всяка сутрин идваше корабче и продаваше някакви си дребни риби по 5€ килото. Имаше и барбун и май му искаха 25€ за коло, но не съм 100% сигурна.

# 426
Може ли малко помощ от запознатите с TransferWise? Четох темата, но не намирам отговор. Моя позната е внесла в брой парите по сметката, а не с превод и не може да се излъчи. Някаква идея как се процедира в такъв случай?
Би трябвало в банката да ти спрат превода. Забранено е от правилата на TW с цел проследяване произхода на средствата. Само с банков превод/карта може.

# 427

Изрично пише че не може така!
Да си провери тя и да си вземе парите от банката!
На теб тя трябва да ти преведе от лична сметка до сметката на TW в Уникредит Булбанк и тaм да напише кода който и изпращат за основание, също докато извършва превода тя трябва да попълни твоите имена; имейл и твоята ГРЪЦКА банкова сметка + суифта. иначе не може

# 428
  • София
Здравейте, може ли съвет за следното: отиваме на Йерисос, Атон и Google maps го дава пътя право надолу след Серес. Досега винаги сме пътували през Солун, защото сме ходили до Ситония или Касандра. Дали този път, предложен от Google maps (който явно е по-кратък) си струва - да не е прекалено завойчест? Че ако е така, предпочитам да завъртим повече км и минути, но да спестим някое повръщане на бебешорите....

# 429
Нас почти всички пише на английски Extra Virgin. Критски от Колимвари Κολυμβαρι гледай. Този ползваме от години вкъщи, най-високо качество, но не във всички магазини го има. Готвя, пържа с него, нямам олио у нас, една тенекия ми стига за 4-5 месеца.
http://www.manavischios.gr/elaiolado-5lt
Сори за тъпия въпрос. Този зехтин нагарча ли? Един път взех екстра върджин и докато разбера, че от него горчи салатата. Помислих, че от салатата горчи

# 430
Параход, Pinko, благодаря. Да, знам че не може с вноска, а само с превод и се зачудих след като са внесени как се процедира да се вземат обратно? Тя нещо не може да се оправи, аз не съм запозната, затова питах, ако сте срещали такъв казус. Не е до мен преводът.
Лоренн, този не горчи, обратно домашния много ми нагарча и мирише на мен.

# 431
  • София
Здравейте, сред многото теми и постинги за почивка в Гърция трудно се ориентирам в търсенето...Моля за помощ:flushed: С моята приятелка планираме почивка в началото на септември и търсим HB с осигурен транспорт за някое не толкова "побългарено" място в близост до плажа. Ако можете да препоръчате ТА или хотел и вариант за транспорт ще съм много благодарна. Бюджетът е около 1500 лв.
Има доста фирми, които предлагат такава услуга. Пусни в Гугъл "почивка Гърция автобус" и ще ти ги изкара. Всичките предлагат еднакви условия. Тръгват всяка събота от София и следващата събота си прибират почиващите от предишната седмица.
Бюджетът ви ще стигне и ще остане. Но непобългарено място едва ли намерите. Все пак няма нищо общо с нашето Черноморие. Отидете, няма да съжалявате.
Ако имаш някакви въпроси, питай.

# 432
  • Варна
Бюджетът ви ще стигне и ще остане. Но непобългарено място едва ли намерите.

Побългарена е само Северна Гърция Simple Smile ! На  Кефалония , Евия , по други острови за седмица виждаме по 2 - 3 бг.коли , да не говорим за Пелопонес.Дори по близки места като Пелион , и по нагоре - Агиокампос , Стомио и чак до Коринос.

# 433
  • София
Здравейте на всички! Време е да споделя накратко впечатленията си от пътуването до остров Икария. Въпреки първоначалните притеснения за променените разписания на фериботите на Hellenic Seaways, впоследствие всичко се нареди съобразно моите планове (е, и те претърпяха козметични промени). Пътувахме с Нисос Миконос от Кавала рано сутринта миналата сряда, като пътуването продължи точно 16 часа и пристигнахме на острова в 23:40. За пътуването с кораба мога да кажа само, че там има всички условия да пътуваш комфортно толкова дълго време. Единственият недостатък беше ниската температура в салоните, която поддържаха и през нощта. Първият плаж, който посетихме на Икария, беше Сейхелес - просто уникален, с труден достъп по стръмна пътека, цветни обли камъчета, естествена сянка от малка пещера и тюркоазена вода. Следобядът се къпахме в горещата радиоактивна минерална вода, която извира директно в морето. Втората вечер прекарахме в Терма - спа курорта на Икария. На сутринта се разходихме и до втория минерален извор, където е било и древното римско спа, но там имаше вълнение и не влизахме във водата. Следващите четири нощувки прекарахме в студио с уникална гледка над плажа Наш, който обаче не ни допадна, тъй като се посещаваше предимно от нудисти. Посетихме и по-комерсиалните пясъчни плажове на острова - Ливади (Арменистис) и Месакти, които бяха почти празни и идеални за почивка и плуване. Времето беше перфектно, морската вода - 23-24 градуса, храната - изключително вкусна, а хората - много гостоприемни и усмихнати. За съжаление някои места на острова са достъпни само по черен път, а ние бяхме с лека кола и не успяхме да ги видим. Разходихме се до кулата Дракано, скалния манастир Теоктист, както и до фестивалното планинско градче - Христос Рахес с концентрация от таверни и барове за вечерни забавления. Може би следва да отбележа, че пътищата на острова са с доста завои и много голяма денивалация, което води до доста завишен разход на гориво. Иначе бензиностанции има, но цената е 2 евро на литър бензин А95. Всичко друго обаче е на съвсем нормални цени, а храната в таверните ми се струва по-евтина. В заключение мога да кажа, че Икария е прекрасно място за почивка със съхранена природа и същевременно достатъчно удобства за туристите. Снимки от нашето пътуване може да видите тук https://flic.kr/s/aHskAf53xc

# 434
  • София
Страхотно. Може ли да споделите цената на ферибота. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт