Майчин дом Варна - тема 10

• 74 409
  • 789
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, а знаете ли дали в МД вече има денонощна неонатология или поне дежурен педиатър през нощтта?

# 121
  • Варна
Да, денонощно има педиатър.  На телефона отговаря охраната, ако звъните. Отивате на място. Охраната ви обяснява къде да влезете и звъни по телефона да предупреди да дойде лекар незабавно да ви посрещне.

# 122
Да, денонощно има педиатър.  На телефона отговаря охраната, ако звъните. Отивате на място. Охраната ви обяснява къде да влезете и звъни по телефона да предупреди да дойде лекар незабавно да ви посрещне.
Благодаря ви!

# 123
Има! Все пак откриха педиатрично отделение! Наскоро лежахме със сина ми там, вечерта около 2 докараха детенце ,което беше много зле, веднага стабилизираха нещата.

# 124
Момичета, след като родихте, дадоха ли ви някакви насоки за бебето - как да кърмите и др. Също, вие кога записахте бебето на педиатър?

# 125
  • Варна
Някое майче от Варна, раждало скоро в АГ без екип, нормално има ли?

# 126
  • Варна
Момичета, след като родихте, дадоха ли ви някакви насоки за бебето - как да кърмите и др. Също, вие кога записахте бебето на педиатър?

Да, показват как да кърмиш, обясняват как се сменя памперс. Питат първо дете ли е, за да знаят да обясняват ли. И си питайте за всичко, което ви интересува или тревожи. По-голямата част от персонала са много любезни.
За педиатър е хубаво да си направите уговорка още в 7-8 месец, понеже трудничко вземат деца, особено добрите. Отивате на място при избрания и питате.

# 127
  • Варна
Момичета, а знаете ли дали в МД вече има денонощна неонатология или поне дежурен педиатър през нощтта?

Неонатолозите вечер са на повикаване все още по последна информация !
Същото горе -долу важи и за педиатрите. Независимо , че имат денонощна педиатрия, не мисля , че дежурен педиатър в родилно е същия лекар от дежурен в педиатрията им Wink.
Няма как лекаря в педиатрия да тича и до родилно през нощта Simple Smile

# 128
  • гр. Варна
Оххх,добре че си ти...Когато бях там както казах вече,лекарката каза нищо не трябва за бебето,само за теб(без конкретно какво да обясни,но аз видях едни списъци,които беше качвала в старата тема).На регистратурата същата работа,нищо не трябва...и какво ще отида там все едно кафенце да пия само...Направо ме ядосват,след 2 седмици е секциото....
След операция слагат памперс. То нищо не усещаш след упойка поне 2 часа. Simple Smile
Ходиш до тоалетна точно преди операция, аз удържах до раздвижването с тоалетната. След раздвижване те водят в баня да се измиеш и сложиш превръзка. Попитай лекаря си или на регистратура за подготовката за операция, когато наближи, важно е.
Можеш ли да качиш този примерен списък, който си намерила, че аз се ровя от сумати и време и не мога да намеря Simple Smile благодаря предварително Simple Smile

# 129
Някое майче от Варна, раждало скоро в АГ без екип, нормално има ли?

Това е тема за Майчин Дом!

# 130
Нещо не става тук да се качи...ако искаш някъде другаде Simple Smile
Оххх,добре че си ти...Когато бях там както казах вече,лекарката каза нищо не трябва за бебето,само за теб(без конкретно какво да обясни,но аз видях едни списъци,които беше качвала в старата тема).На регистратурата същата работа,нищо не трябва...и какво ще отида там все едно кафенце да пия само...Направо ме ядосват,след 2 седмици е секциото....
След операция слагат памперс. То нищо не усещаш след упойка поне 2 часа. Simple Smile
Ходиш до тоалетна точно преди операция, аз удържах до раздвижването с тоалетната. След раздвижване те водят в баня да се измиеш и сложиш превръзка. Попитай лекаря си или на регистратура за подготовката за операция, когато наближи, важно е.
Можеш ли да качиш този примерен списък, който си намерила, че аз се ровя от сумати и време и не мога да намеря Simple Smile благодаря предварително Simple Smile

# 131
  • Варна
На мен ми предстои живот и здраве още едно секцио в нач. на ноември или края на октомври.
От преди знам, че те всичко си имат за бебчетата, само преди изписването се носи комплектчето за изписване.Имаше и преди превръзки даже за майките, обаче бяха Рози или нещо такова, но бяха неудобни и без крилца.Ако още са такива, може би ще е добре да си донесете ваши.
По спомени / преди 9г. обаче/ ми искаха -2-3 нощници, да са удобни и за кърмене.Удобно бельо, за след секцио да е дълбоко, за да не опира ластика върху мястото на операцията.Чехли за вътре и такива за баня.Хавлия, за кърпа за лице не помня носих ли или имаха.Лични вещи от типа на гребен, четка и паста за зъби и т.н.. по ваша преценка.Зарядно за телефон, може някоя книга също.
За бебето си имат козметика, дрешки, памперси, кърпички и всичко необходимо.
На някои им трябва помпа за кърма, там има, но е по-удобно ако стане нужда да си е вашата.На мен пък ми носиха лансинох, че ми се разраниха зърната.
За кърменето обясняват добре, или поне така беше.Ако има проблеми, питате, не отказват да обясняват.

Аз вчера бях на фетална при Яков, при него съм и на ЖК и понеже с дъщеря ми едната педиатърка не пусна билирубин, а сме имали рядък конфликт на кр. групи, та накрая се наложи пак да влизаме в болница, та го изговорихме с Яков това пак.Той е запознат със случая и ме увери, че лично ще следи за билирубина при нас.Та като съвет питайте си за стойностите, ако са по-високи и има нужда, още на място като се вземат мерки и минава по-бързо.

Дано съм била от помощ.Ако нещо не ми е точна някъде информацията, може да ме коригирате, все пак предното ми раждане беше преди 9г., та сега направо ми е малко все едно пак ми е за пръв път Simple Smile

# 132
  • Варна
На мен ми предстои живот и здраве още едно секцио в нач. на ноември или края на октомври.
От преди знам, че те всичко си имат за бебчетата, само преди изписването се носи комплектчето за изписване.Имаше и преди превръзки даже за майките, обаче бяха Рози или нещо такова, но бяха неудобни и без крилца.Ако още са такива, може би ще е добре да си донесете ваши.
По спомени / преди 9г. обаче/ ми искаха -2-3 нощници, да са удобни и за кърмене.Удобно бельо, за след секцио да е дълбоко, за да не опира ластика върху мястото на операцията.Чехли за вътре и такива за баня.Хавлия, за кърпа за лице не помня носих ли или имаха.Лични вещи от типа на гребен, четка и паста за зъби и т.н.. по ваша преценка.Зарядно за телефон, може някоя книга също.
За бебето си имат козметика, дрешки, памперси, кърпички и всичко необходимо.
На някои им трябва помпа за кърма, там има, но е по-удобно ако стане нужда да си е вашата.На мен пък ми носиха лансинох, че ми се разраниха зърната.
За кърменето обясняват добре, или поне така беше.Ако има проблеми, питате, не отказват да обясняват.

Аз вчера бях на фетална при Яков, при него съм и на ЖК и понеже с дъщеря ми едната педиатърка не пусна билирубин, а сме имали рядък конфликт на кр. групи, та накрая се наложи пак да влизаме в болница, та го изговорихме с Яков това пак.Той е запознат със случая и ме увери, че лично ще следи за билирубина при нас.Та като съвет питайте си за стойностите, ако са по-високи и има нужда, още на място като се вземат мерки и минава по-бързо.

Дано съм била от помощ.Ако нещо не ми е точна някъде информацията, може да ме коригирате, все пак предното ми раждане беше преди 9г., та сега направо ми е малко все едно пак ми е за пръв път Simple Smile
Какви ви бяха стойностите на билирубина и изобщо симптоматиката и как оправихте проблема? Какво ви насочи да се търси причината в кръвните групи?
Питам защото моята дъщеря изкара 3 месеца жълтеница с билирубин 230 на 2,3 седмица от раждането.

# 133
  • гр. Варна
Благодаря ви за информацията стана ми долу горе ясно какво ще ми е необходимо Simple Smile не знаех, че за бебчето дават всичко необходимо Simple Smile Мен също ме следи д-р Яков, първа бременност ми е и ще раждам при него живот и здраве септември месец

# 134
  • Варна
Pipppa, аз съм описвала случая назад.Накратко, дъщеря ми много пожълтя още в родилото, педатърката не я изследва и след питане от моя страна направо си каза, че нямала никаква жълтеница.А бебето много жълто, потъмняло, просто си личеше.Прибрахме се и нашата педиатърка като дойде на пръв преглед и я видя ми каза, ако до 10 дни няма подобрение ММ да дойде да вземе направление за изследване.Нямаше подобрение, изследваха я и беше с 333 билирубин, което се води хиперстойност, съответно ни насочиха към Терапията /Св.Марина/ и постъпихме в ДОРИЛ / детско интензивно/.Там сложиха диагноза патологична жълтеница и след като ѝ изследваха кр. група се установи, че е по-рядка, АВ+ е дъщеря ми.Та там ми обясниха, че този вид жълтеница с хиперстойности при нас е бил причинен от кръвно-групова несъвместимост по AB/0.Това е сравнително рядка несъвместимост.Аз имам кр. група А+, а мъжът ми не знаеше тогава неговата, но майка му пък има кр. група на дъщеря ни.Та тази несъвместимост води до невъзможност билирубина да се изчисти и той се натрупва в големи количества.При тези стойности има рискове и затова ни вкараха в болница и след терапия на синя лампа и вливания успяхме да започнем разпад на билирубина, а той от своя страна един път почне ли да се чисти вече е въпрос на време да се оправи детето.Много държаха да се кърмим колкото може по-често, защото билирубина се чисти с изпражненията, та храненето е важно/ напр. пиенето на глюкози и вода със захар е отречено и не помага по никакъв начин/.След седмица стойностите не бяха още в норма, но не бяха опасни вече и ни изписаха.След около почти 2м. се изчисти напълно.През това време ни препоръчаха да не слагаме ваксини и затова всички ги сложихме по-късно, бяхме и с препоръки за изследване на глюкозо-6-фосфатен дефицит.Но всичко беше наред.
Но всеки случай е различен, не знам коя е границата точно за да не е рискова стойността, обикновено най-често се касае за кърмаческа жълтеница, което е различно от патологичната.Сега ми беше важно това да се види още навреме, защото можеше да си спестим втория престой в болница, ако още в родилното бяха видели стойностите  и просто я бяха сложили малко на фототерапия.

Общи условия

Активация на акаунт