Отнемане на деца в Норвегия

• 98 277
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 1 185
В Германия мои близки живеят там и нямат никакви проблеми .
Даже аз имам впечтление че са много по чувствителни и емоционални от нас
в някои отношения . Харесвам ги ..преди седмици имах гости от там -прекрасно си допадаме

# 1 186
Вермийон, чак сега прочетох. Много съжалявам за познатите ти  и детенцето им. Поне на мен не ми е никак трудно да си го представя.

Василена, твойте близки нямат проблеми, аз обаче имам проблеми именно в Германия. Явно не вирея там.

# 1 187
Имам същите наблюдения като меркантилница и OnDine, аз също живея в NRW (Кьолн).
Не им достигат кадрите да поемат всички сериозни случаи, да не говорим да се взират в глупости и културни различия.
Иначе и ние не можем да си простираме прането на балкона и фамилиите на звънците и пощенските кутии са с един и същ шрифт (задължително! Grinning) Но това всъщност ми харесва. А неделята е ден за почивка, какво ти косене, това никъде не е окей.

# 1 188
Е, Кьолн,  къде се бутате изобщо. То там няма немци. Simple Smile) Аз в Кьолн се стресирах има всякаква паплач. Явно там ми е мястото, да се слея с другите злета.

А изпадат ли в истерия при неизпълняване на кервохето или неринене на сняг? Ако и това нямате, идем.

П.С. винаг съм си изпълнявала изрядно кервохето, да не си помислите нещо.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 00:18 от ett2812

# 1 189
От Северен Рейн Вестфалия -Есен и Бохум ми бяха гостите . Германката искаше да види агънцетата и я закарахме в една кошара . После в заведението се промъкна едно коте под масата и тя го гушна
Абе да не се обяснявам , но когато идват тук и моите се втрещяват от някои работи и са станали по хуманни

# 1 190
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
има големи разлики в Германия. не само между провинциите, също и в една провинция има много разлики.

ето при нас две съседки си разчекват устите с едно дете, но причината не е, че им пука за детето, а защото всички щели сме да сме виновни, ако се разчуе. понеже сме знаели какво става, а не сме се обадили в Югендамт.
те също не се обаждат.  Crossing Arms
аз им казах, че не вярвам, ако се обадим, че детето ще бъде в по-добра ситуация.
директните съседи до детето си водят дневник от колко до колко часа вдига шум. Crazy
да споменавам ли, че нямат деца....опитаха се и мен да ме вкарат в схемата, но им казах, че между нас и детето има двойна стена и не чувам нищо.

детето е на 14-15г. и често пренощува само, защото бащата работи на смени и си има нова жена и дете, жената не иска момчето  Tired
обаче, бащата е гл.лекар  Whistling нека соц. статус да не играе роля.

# 1 191
В статията от 24 часа http://m.24chasa.bg/mnenia/article/6896307 пише за чешкия президент, който в 2015 година сравнил Барневернет с нацистката Лебенсборн. Ето какво четиво намерих за Лебенсборн https://www.chr.bg/zhivot/kakvo-obshho-ima-anna-frid-lyungstad-o … amata-lebensborn/ Мисля, че съм съгласна с чешкия президент.

# 1 192
Какво точно е кервохе, какво се мете? AnguishedAnguished

А изпадат ли в истерия при неизпълняване на кервохето или неринене на сняг? Ако и това нямате, идем.

кервохе имат швабите!!! Mr. Green
при нас даже сняг няма  Joy

# 1 193
  • Street of Dreams
Аз съм живяла в двата ханзещата. Нямаме никои от твоите проблеми, Етт, но си имаме куп други и ти пък може да получиш културен шок. Иначе веднага бих казала - идвай насам.
ПС и аз не съм чувала за кервохе, но ме досрамя да попитам Joy

# 1 194
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Kehrwoche- мете се стълбището.
швабите имат култова табелка, която всяка седмица се предава на съседа (това, ако се живее в къща с няколко жилища, почиства се общото стълбище и тротоара пред вратата). така всеки знае кога е наред и няма мърдане  Joy

линк

# 1 195
Аз ако може да питам нещо съфорумките с опит. Как точно успяват тези анонимни и неанонимни сигнали? В един неголям Пловдив, в квартала има 5-6 градинки. Дори да взема тази в махалата, абсурд да познавам всички майки. Виждам, че някоя шляпнала детето и звъня на социалните. Е как да кажа коя е, три имена и ЕГН??? Ако сигнала е от съседи-ОК ама как става тая работа видяли в магазина, че крещиш на детето и те намират за часове?

# 1 196
Какво точно е кервохе, какво се мете? AnguishedAnguished

кервохе имат швабите!!! Mr. Green
при нас даже сняг няма  Joy

Много ме разсмяхте. Малко благотворен спам за разведряване на атмосферата. SmileSmileSmile Че и разни неща научаваме за особеностите на живота в разни страни.

# 1 197
  • Монреал
Из линка на БТВ
" ако майката се разплаче при взимането на децата или при делата, я записват като емоционално нестабилна.
Тук се цитира за факт чуто - непроверено на принципа на развален телефон и мамите се кефят на драмата и изливат справедлив гняв.

И със сигурност иззети те деца никога няма да станат пълноценни родители и да имат връзка с децата си, защото това им е отнето и убито в тях. За техните деца важи същото.
Егати вица. Чак децата на тези деца щяли да са непълноценни родители. При това СЪС СИГУРНОСТ!?!

В тон с дискусията да добавим, че вероятно повечето откраднити деца стават престъпници, родителите обикновено се самоубиват и е изчислено, че с тези темпове до 2027 ще има зомби апокалипсис. Поправям се за драматизъм - не "вероятно", а със абсолютна сигурност. 100'000% сигурност.

# 1 198
  • Street of Dreams
Kehrwoche- мете се стълбището.
швабите имат култова табелка, която всяка седмица се предава на съседа (това, ако се живее в къща с няколко жилища, почиства се общото стълбище и тротоара пред вратата). така всеки знае кога е наред и няма мърдане  Joy

линк

Ужас!
В студентските години живях в такава сграда и не само че имахме чистачка, но и не деляхме боклука.

Не че не ми е интересно, но предлагам да се върнем към темата, да не ядем бой.

# 1 199
Доносът се води анонимен,тъй като доносникът иска да остане такъв за семейството,иначе пред социалните си казва имената и адреса.Това се прави с цел да не бъде разкрит от семейството.В повечето случай са съседи,затова знаят адрес, който предоставят на социалните.Няма как случаен човек в парка например да знае адрес,имена и т.н. за да направи донос.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 01:12 от Sunshine29

Общи условия

Активация на акаунт