Отнемане на деца в Норвегия

• 98 319
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 1 125
Те, в не един и два от случаите на отнети деца,не "идват" да ти вземат детето, а си го изваждат от училище, от час, после само минават да ти кажат, че са ти го взели, за да му помогнат.
Мен това ме втрещи с едно семейство. Прибрали децата директно от училище, те ужасени. Едното (най-голямото момиче) опитало да избяга, звъни на сестрите си, по телефона слуша писъци. Заради анонимен сигнал. Е, върнали ги на майката след колко беше там, 3 месеца май. Ама този ужас сигурно цялото семейство ще го помни доживот.

Точно. успяваш да си вземеш децата, с много нерви и зор (не винаги!). Но за този абсолютно ненужен кошмар кой ще те обезвъзмезди?

Скреккелиг, точно тези социални обикновено са прости тъпи лелки, които са на нивото на татко81, който не е чувал за минимализъм и грижата му за едно бебе е равносилно на боядисване в синичко и купуване на килограм играчки. Ходи обяснявай, че искаш да кослийпваш, например и не искаш легълце и тн. Чували са те. Това са разни женки, които са с бакалавър максимум,  средно  ниво на интелигентност и се опиват от властта си, наглеят и се правят на интересни. Моята втора консултантка (тази, която беше наистина неприятна и прилепчива  и много нахална) имаше дете. Изобщо по нищо не се различават от хилядите комунистически кадри, съсипващи живота на хората от прищявка. Заради това трябва да има регулация и контрол над тези хора. Дори полицията не е така гадна в Германия, защото я държат изкъсо.

# 1 126
Интересна статия по темата...
http://m.24chasa.bg/mnenia/article/6896307

# 1 127

Ах мамка им мръсна, и защо няма право да говори с децата си на български? Защо, ако проблемът е извеждането от страната, няма право да се вижда с тях по-често? Защо децата са разделени и при приемни семейства, а не при баща си, той нали е норвежец, нали заради него е цялата дандания? Мамицата им мръсна на тия животни гадни. Къде е насилието точно? Къде е причината да бъдат настанени в приемни семейства? С какво майката е негодна да бъде майка, да кажем е забранено да напускат Норвегия, но тези деца си имат майка и баща, защо те нямат право да са с майка си и баща си в Норвегия, щом е задължително, а трябва да са с чужди хора?

# 1 128
  • Street of Dreams
Из линка на БТВ
" ако майката се разплаче при взимането на децата или при делата, я записват като емоционално нестабилна. Не е в нейна полза и ако води много дела, тоест не приема това, което е решила държавата."

В тези две изречения се крие такава жестокост , която рядко съм чела някъде. Това е нечовешко и точно там е работата - това са нечовеци, които чрез репресия те принуждават да бъдеш нечовек, немайка, да изкорениш инстинктите си на човек и на майка, да вървиш против природата, но никога против държавата. Каква диктатура! Какъв репресивен апарат!

И със сигурност иззети те деца никога няма да станат пълноценни родители и да имат връзка с децата си, защото това им е отнето и убито в тях. За техните деца важи същото.

# 1 129
Интересна е, но чакай специалистите да обяснят, как Капка Тодорова, бидейки в Берлин, нищо не разбира от скандинавските нрави.

# 1 130
Ондин и в Германия е същото. Там рационалността, спокойствието и учтивостта са в култ. Не трябва да се показват емоции, винаги спокойно и хладно трябва да се държиш. Изобщо, всеки, който е в такава ситуация, трябва да преглътне и да запази самообладание, защото после ще го обвинят и в това, че е нестабилен, въпреки, че нестабилността е предизвикана от техните действия. Даже не важи само за ЮА, просто това се цени в самото общество. Трудно е за нас южняците да го разберем, но са си такива. Аз много пъти съм настъпвала мотиката и в това отношение. Също така никога не трябва да показваш, че имаш притеснения, съмнения, страхове. винаги "Аз мога, всичко е супер" и тем подобни фейк простотии. Абе, луда работа. А притесняваш ли се за детето си, значи си свръхгрижовна майка и ще го увредиш, поне в Германия не се гледа с добро око на свръхпритеснителните майки, детето трябва да пада, да си троши главата и да бъде независимо. 

# 1 131
Интересна е, но чакай специалистите да обяснят, как Капка Тодорова, бидейки в Берлин, нищо не разбира от скандинавските нрави.

Мдааа... Аз това и правя! Вчера във ФБ попсднах на "интересно" мнение на някаква журналистка - българка, която живее в Утрехт, Холандия. Естествено, за нея репортажът на БТВ е псевдожурналистика, съвсем естествено е мнението, че не сме чули другата страна... А пък на видиш ли българката била такава и онакава и системата в Норвегия била мнооого читава... Такава отврат не бях виждала. А и нагла бе да му се невиди. Но с кеф четох как я нагънаха!

# 1 132
  • град-държава
Аспарагус, може ли линк.

# 1 133
Надявам се скоро да им набият канчетата. Със сигурност има сериозни нарушения на правата на човека и дано въпреки, че не са в ЕУ да има начини да бъдат преследвани. Това е нечовешко безобразие, пълни психари.

# 1 134
Може би има логика там да си живеят хора, които харесват този начин на живот и тази емоционалност.  Ние освен да сме предупредени, не знам какво можем да сторим.

# 1 135
Начин на живот с тази потисната емоционалност води до сериозни психически проблеми - кой го избива на депресии, кой на алкохолизъм и наркотици, все някак избива. Няма начин просто, човек има нужда да изразява емоциите си, бутилирането им, рано или късно гърми.

Жалко за красивата страна, населена е с роботи.

# 1 136
Хепи, да, наистина, не можем да ги променим. А и това да си хладнокръвен и привидно спокоен, рационален и под контрол, има своите плюсове. Въпреки това, отнемането на деца без основателни причини е престъпление.  

# 1 137
Може би има логика там да си живеят хора, които харесват този начин на живот и тази емоционалност.  Ние освен да сме предупредени, не знам какво можем да сторим.
Не можем да сторим много , освен да сме съпричастни. Тази тема обедини някак майките , защото всяка се постави в позицията на героинята на репортажа- сама сред абсолютно чужди , отглеждаща децата си , с развод с местен безчувствен и определено вреден / за нея и децата и , щом се  е развела/ , индивид.
Шокирана съм от участието на някакви лозунгари в тази тема , преимуществено мъже , които не усетиха неуместността на екзалтирането си  точно по такъв отвратителен повод.
Защо един път пък не сме единни зад една кауза , та дори била и тя ей такава- страданието на една майка с отнети и неправомерно деца. Ей , лош народ сме, лош.

# 1 138
tays, няма как да мине без социопати, с всички житейски ситуации е така.

# 1 139
Може би ( освен финансовия елемент и некомпетентност) , те просто съдят по техния аршин. Имат модел за гледане на деца, както за всичко друго, и просто го спазваш. Точно заради  тези типични проблеми с алкохола и психиката са се научили да гледат много изкъсо и веднага щом има минимум отклонения- по техния стандарт, реагират.

Общи условия

Активация на акаунт