Отнемане на деца в Норвегия

• 98 353
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 1 110
  • в страната на чудесата
Е, моите спомени са от училище - скандинавски държави за трите кралства според общото им културно, историческо и езиково наследство.
Географски вероятно трябва да се включат и Финландия и Исландия.

# 1 111
Не съм гледала предаването с българката, но исках да разбера за практиката за отнемане на деца и цъкнах в гугъл. Изгледах първия ми попаднал филм от достоверен източник и ми стана много гадно. Бяха представени 3 случая. Първото семейство норвежци, вземат им бебето през ноща, даже бащата е бил на работа. Имат право да го виждат 8 часа в годината, после съдия намаля дори часовете на 4. Причината е, че смятат майката за неуравновесена, имала е проблеми в пубертета. Тя самата е израстнала в приемно семейство, разделят ги с брат и. Дадоха майка и обаче, явно имат контакт.
Другия случай беше на баща, който дори напуска работа за да се бори изцяло срещу системата. Вземат му децата защото бившата му жена подова сигнал. Сега организира протести из цяла Норвегия.
Третия случай на жена от Чехия, вземат и децата защото бившия и мъж ги е биел. Разделят се, но не и дават децата. Накрая съдията се е ядосал, че е включила медиите и и взима родителските права и разрешава децата да бъдат адоптирани.
Показаха и работник на тази прословута служба, каза че за чужденци е трудно да разберат, но в крайна сметка е за доброто на децата.
80% от норвежците са ЗА практиката на социалните служби.
Статистиката показва, че се отнемали по 4-5 деца на ден.
Норвегия подписва обаче 2016 год международния договор за правата на децата и вече не може да решава сама съдбата на деца чийто родители са чужденци.

# 1 112
А към северните страни наскоро ООН присъедини Литва, Латвия и Естония.

# 1 113
  • В заешката дупка
Въпросът не е кой в какво бърка, а че реално в България понятието “скандинавски страни”  се използва с различни значения. Чудя се кой какъв смисъл влага в него. Включително и пишещите статии, които се цитират и мненията които се изказват. Които очевидно за някои е без значение. На мен ми е интересно, защото живея в северна страна, която някой път върви в групата на скандинавските. Чудя се до колко далеч може да стигне чесането на езици за неща, които реално не се познават.

# 1 114
ЧеКа, и това е важно за темата... как по-точно?

# 1 115
  • град-държава
...На мен ми е интересно, защото живея в северна страна, която някой път върви в групата на скандинавските. Чудя се до колко далеч може да стигне чесането на езици за неща, които реално не се познават.
Отвори си тема, тази тук е за друго. 😉

# 1 116
ЧеКа, а защо не ни просветите?

# 1 117
  • София
Не можах да изчета всичко написано дотук, но срещам няколко пъти една теза от защитниците на норвежките практики:
Казват - не сме чули другата страна, освен засегнатите по бТВ.
А когато дойдат да ти вземат детето - чуват ли теб, казват ли ти за какво става дума въобще? Защо уж изрядната държава не се обяснява въобще, а очакваме от засегнатите да бъдат обективни и толерантни?

Все си мислех, че сме на един континент, от една раса и що-годе имаме еднакви ценности, явно отдавна не е така. За мен например, беше изненада, че християнското религиозно възпитание (сигурно и яйцата за Великден спадат към него) се отрича - май някакви румънци бяха обвинени в това, а аз самата съм атеист, но чак пък толкова...
Детето не е чиста дъска, то се ражда с някакъв характер и ми се струва, че по-добре един лек задтилняк (на трънски) вместо лекарства за хиперактивност.
Скрит текст:
Впрочем, наскоро попаднах на един роман, който е бррррр... "Звезда" или нещо такова. Семейство на средна възраст намират пеленаче и го отглеждат само вкъщи, за да не им го вземат службите, то накрая ги разфасова с трион или бормашина, но го приютява техният собствен син, който е отчужден безделник-наркоман. От скандинавски автор е
Бгтатко, за ситуацията в Бг си прав, но за другото - прекаляваш. Ако питаме норвежците какво мислят за нас, дали ще е по-ласкателно от нашето мнение? Съмнява ме, както не знаем какво пише по техните медии за Бг.
Е, нямаме късмет да имаме нефт, бюджетен излишък и големи социалки - значи сме втора ръка хора, те богатите знаят по-добре как се гледа дете. Ти със сигурност също си абсолютно наясно, обаче да те светна, че с едно дете нищо не си видял. Като отгледаш 3 - тогава говори как трябва да контролираме импулсите си. С онзи, според който ще даваме 200% от себе си, сте голямата работа.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 20:05 от Cuckoo

# 1 118
Aбе ,на скандинавските криминалета никога не можеш да познаеш кой е убиецът.Много са добри.

# 1 119
  • град-държава
Куко, изненадваш ме. Smile Като активен защитник на ИК, не разбра ли, че точно това идва със същата? Не я ли чете с доклада?
Утре всяко не... всъщност всяко мъц може да се тълкува като насилие над детето, какво остава ако не си съгласен добрата фея да си играе на ролеви игри с детето ти? Ама нали ти беше тази, която рекна - какво толкова, децата не са най-важното или нещо такова и също, че твоите деца ги била отглеждала държавата...Wink
Важното е да не си от стадото, пък сега какво стана?

# 1 120
Те, в не един и два от случаите на отнети деца,не "идват" да ти вземат детето, а си го изваждат от училище, от час, после само минават да ти кажат, че са ти го взели, за да му помогнат.

# 1 121
Те, в не един и два от случаите на отнети деца,не "идват" да ти вземат детето, а си го изваждат от училище, от час, после само минават да ти кажат, че са ти го взели, за да му помогнат.
Мен това ме втрещи с едно семейство. Прибрали децата директно от училище, те ужасени. Едното (най-голямото момиче) опитало да избяга, звъни на сестрите си, по телефона слуша писъци. Заради анонимен сигнал. Е, върнали ги на майката след колко беше там, 3 месеца май. Ама този ужас сигурно цялото семейство ще го помни доживот.

# 1 122
За Скандинавия става дума. Но и за барневернет конкретно важи, четох го някъде. За тях всяко настаняване извън семейството са субсидии от държавата. Но предполагам че и всеки отделен техен служител си ползва властта за лични цели - всички са прикрити расисти а да не говорим колко па ги е яд ако чужденец е по интелигентен от тях - озлобяват се и търсят начин да го накажат. Другото което е пак от личен опит там често работят бездетни, които никога не са гледали деца, но са убедени, че биха били по-добри родители от всички останали родители. Същевременно нямат сърце за родителите и децата и ги крадат без да им мигне окото. Това са откровени злодейства нагло оправдани с За доброто на децата. Утре ще кажат изнасилването е полезно и в техен интерес и дори няма да се постараят да измислят логично обяснение защо е полезно. Щом да изразяваш любов към детето си е психично отклонение за тях просто няма кво да ги коментираме - това не са хора и животни не са щото и животните реват като им отнемат децата. Това са нещастни изроди и мястото им е зад решетките на Алкатрас

# 1 123
Всеки отнел безпричинно дете от родителите му е за там. Явно много ги е страх от системата норвежците и другите живеещи там. Протести, палежи, бой с камъни по институциите. Разбивания на сградите им. Всичко това заслужават! Бездушни машини на една долна власт!

# 1 124
За Скандинавия става дума. Но и за барневернет конкретно важи, четох го някъде. За тях всяко настаняване извън семейството са субсидии от държавата. Но предполагам че и всеки отделен техен служител си ползва властта за лични цели - всички са прикрити расисти а да не говорим колко па ги е яд ако чужденец е по интелигентен от тях - озлобяват се и търсят начин да го накажат. Другото което е пак от личен опит там често работят бездетни, които никога не са гледали деца, но са убедени, че биха били по-добри родители от всички останали родители. Същевременно нямат сърце за родителите и децата и ги крадат без да им мигне окото. Това са откровени злодейства нагло оправдани с За доброто на децата. Утре ще кажат изнасилването е полезно и в техен интерес и дори няма да се постараят да измислят логично обяснение защо е полезно. Щом да изразяваш любов към детето си е психично отклонение за тях просто няма кво да ги коментираме - това не са хора и животни не са щото и животните реват като им отнемат децата. Това са нещастни изроди и мястото им е зад решетките на Алкатрас

Мисля и чувствам че си права със всяка една дума .

Сега чак разбрах защо българката на която са взели децата ми изглеждаше "недобре" и не изразяваше емоции
Тя си го е наложила насилствено , защото норвежкия посланик може да я гледа
и ако плаче и крещи -няма да си помогне да си върне децата .
Няма експертизи че е психично болна , няма доказателства че е била децата си ..и въпреки това са и отнети

Общи условия

Активация на акаунт