Отнемане на деца в Норвегия

• 98 319
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 180
Някакси се забравя за бащата. Той като говорел против майката, тя защо не се е обърнала към социалните, а е чакала той да се обърне.

В Норвегия може да стигат до крайност в правилата за грижа за децата, но тук децата са собственост и дори и майката да го докара детето до заекване, астма и диабет с "майчинските си грижи", държавата ни няма да се намеси, ако ще и 100 сигнала да се пуснат, а трябва.

Друг е въпросът, че са местните служби в Норвегия би трябвало да могат да видят какво им е наговарял бащата и, че това не е правилно. Тя защо не е започнала в тази посока.

# 181
Да, държавата трябва да има власт и трябва да я прилага, точно както е в скандинавските страни, и по никакъв начин както е в България (т.е. никак не се прилага с много редки изключения, като самите изключения са спорни в очите на народа и има репортажи за тях).

„Сигналът е, че децата плачат перманентно – и денем, и нощем. Деца на година и 8 месеца, близнаци, няма как да не плачат! Тогава точно започваха градина, растяха им зъби”, заяви Деница.

Някакси вярвам повече на норвежките институции, отколкото на Деница, която обяснява, че нямало как деца на година и 8 месеца да не плачат перманентно. Нали не са им взели детето? Да са им живи и здрави децата, дано да спрат да плачат перманентно, защото при моето дете като е било на година и 8 месеца съотношението смеене към плачене е било 50:1. И този лаф "деца са, как да не плачат" последно го чух от някаква баба, която седеше до съвсем малко бебе, оставено на плажа в Силистар да получава топлинен удар в 14ч. на обяд през месец юли, докато безхаберните му родители се пличкат в морето. "Ами бебе е, затова плаче" - това беше изцепването в отговор на това, че със съпругата ми се питахме взаимно дали е добре бебето, защо плаче и т.н.

Децата имат своите права, не са собствност на родителите си и това, че са се родили в бедно циганско семейство, семейство с домашно насилие, семейство на каращи се алкохолици и т.н. и т.н. не бива да ги ограбва от шансовете им в живота.

Така че да - ако на някой не му се занимава да заведе детето си с кариес на зъболекар и го оставя така, абсолютно си има основание за намеса на социалните, вече колко тежка да е намесата - те си преценяват.

Също дълбоко се съмнявам че има 25-30 хиляди отнети деца годишно, защото толкова са 40% от 60 000 сигнала. Поръчковата, малоумна българска медия ще "разследва" нередностите в една от топ 5 страните по защита на човешките права и висок стандарт на живот. Могат само да ме накарат да се смея.

Смейте се колкото искате! Всичко, което казва жената, е истина! Имам познати, на които децата ревяха ей така, за нищо! Дори и на разходка се отказваха да излизат! Имам и близки роднини с деца в Норвегия! Няма да Ви описвам в какъв страх живеят дали ще приберат детето си от градина или училище. Познавам две семейства, които вече се прибраха в България. Ако не си запознат отблизо с нещата, наистина изглежда смешно! Една норвежка скоро избяга в Полша с детето си и веднага получи гражданство там! Убиецът Брайвик също е от такава институция, т.е. отнето дете от родителите си и израснал в сиропиталище!

# 182
Някакси се забравя за бащата. Той като говорел против майката, тя защо не се е обърнала към социалните, а е чакала той да се обърне.

В Норвегия може да стигат до крайност в правилата за грижа за децата, но тук децата са собственост и дори и майката да го докара детето до заекване, астма и диабет с "майчинските си грижи", държавата ни няма да се намеси, ако ще и 100 сигнала да се пуснат, а трябва.

Друг е въпросът, че са местните служби в Норвегия би трябвало да могат да видят какво им е наговарял бащата и, че това не е правилно. Тя защо не е започнала в тази посока.
Вие знаете ли какви са бащите там? Особено, ако е норвежец? Няма такива....женки! Но все пак са израснали в тази система и са научени да си мълчат, за всичко! Иначе става лошо! Зет ми е норвежец и знам в какви ситуации е изпадала сестра ми с него!

# 183
Истината е че трябва малко човек да се попромени като живее в чужбина и да влезе поне малко в тукашните провички.
Това каза сутринта и зам. министъра на външните работи който беше гост по темата.
Човека много спокойно обясни, че нищо необичайно и нищо извънредно не се случва в Норвегия - просто там хората така си живеят и такива са им законите. Толкова, нищо повече. Там просто е така и който иска да живее там, ще трябва да се съобразява изцяло с порядките и законите в страната, а не да реве, че видите ли норвежците били еди какви си и колко гадни били. Ами такива са си, на който не му харесва да не ходи там, никой насила не са накарали да се пресели в Норвегия, нали. Стойте си в България, бийте и крещете по децата си - никой няма да ви ги вземе.
Ами и в Северна Корея просто така си живеят (според техните си правила и закони) - след като си е тяхна работа, защото целият свят скача срещу тях? А ако в някоя държава се практикува законно канибализъм, пак ли ще си е тяхна работа?

# 184
  • град-държава
Кой бие и крещи по деца, Куре?

# 185
Що за хора са това да разделят деца от родителите им братя от сестри ? Разбирам децата да са жертва на системно домашно насилие ама за най- малкото нещо да си търсиш повод да отделяш дете от любимите му хора е прекалено ! Ако съм на мястото на някой от тези родители лично ще се погрижа тези "социални" да прекарат остатъка от живота си приковани на легло !

# 186
БТВ-то продължават да се излагат. Днес, като доказателство, че в Норвегия се отнемат деца на поразия, дадоха една .... циганка. Че то още като и видиш физиономията на тази, трябва да и вземеш децата. Дотук са дали само два РЕАЛНИ случая на отнемане на деца в Норвегия - от майка която е настройвала децата да мразят баща си и да не ходят при него и от една циганка. Нищо необичайно и извънредно не видях аз лично.
Докато не покажат истински случай на отнети деца на нормални семейства (не на разведени и на цигани) затова че са били с изцапани дрехи на училище примерно, аз не мога да вярвам на тези градски легенди, които се разправят за кръвопийци в Норвегия.

Ех, Куре, естествено, че веднага ще ти скочат майките с крайно нереалистични примери.
Потърсете в Интернет, има всичко! И не са само на циганки! Има много пострадали руски семейства, полски и др.
Има групи във Фейсбук ...Който иска, намира! Но от далеко не е за вярване, да !

# 187
  • град-държава
Така, така. Пак ще си кажа и аз за правото на неизбежна самоотбрана. 😆
И сега който иска и е мотивиран може да си извади разрешително за бойно оръжие.

# 188
Какво като има руски и полски? От всички има хора, които поставят децата си в риск.

# 189
Кой бие и крещи по деца, Куре?
Ако не си виждала, отиди на някоя детска площадка и постой 10 мин. Ще видиш чудеса направо.

# 190
Пак питам: защо като някой тръгва за друга държава, в която смята да остане да живее постоянно, не се осведомява за битието на населението там, което и той ще споделя?
Защо води детето си някъде, без да провери това дете как ще живее и съществува там?
Защо някой се жени за чужденец, без да е напълно наясно в какъв тип семейни отношения се поставя?

Прав е зам-министърът, всеки трябва да мисли трезво къде отива и какво прави.

# 191
Една система работи само докато хората, които са част от нея го позволят. Ако норвежците не бяха мекотели, тази социална система нямаше да съществува. Ако светът се противопостави истински (т.е. не само случайни хора да негодуват, но и да получат помощ от съответните властници), с тези практики е свършено.

# 192
Истината е че трябва малко човек да се попромени като живее в чужбина и да влезе поне малко в тукашните провички.
Това каза сутринта и зам. министъра на външните работи който беше гост по темата.
Човека много спокойно обясни, че нищо необичайно и нищо извънредно не се случва в Норвегия - просто там хората така си живеят и такива са им законите. Толкова, нищо повече. Там просто е така и който иска да живее там, ще трябва да се съобразява изцяло с порядките и законите в страната, а не да реве, че видите ли норвежците били еди какви си и колко гадни били. Ами такива са си, на който не му харесва да не ходи там, никой насила не са накарали да се пресели в Норвегия, нали. Стойте си в България, бийте и крещете по децата си - никой няма да ви ги вземе.
Ами и в Северна Корея просто така си живеят (според техните си правила и закони) - след като си е тяхна работа, защото целият свят скача срещу тях? А ако в някоя държава се практикува законно канибализъм, пак ли ще си е тяхна работа?
Точно! Ние все гледаме да си наврем главата в пясъка и да си кажем, че не е наша работа! Но тук става въпрос за "най - щастливите хора", държавата с най - висок стандарт, пример в това и онова...Не за Северна Корея или канибалско племе!

# 193
Пак питам: защо като някой тръгва за друга държава, в която смята да остане да живее постоянно, не се осведомява за битието на населението там, което и той ще споделя?
Защо води детето си някъде, без да провери това дете как ще живее и съществува там?
Защо някой се жени за чужденец, без да е напълно наясно в какъв тип семейни отношения се поставя?

Прав е зам-министърът, всеки трябва да мисли трезво къде отива и какво прави.
Тези неща са били като табу доскоро. Излязоха няколко случая с български деца и затова започва да се надига глас! Те дори самите норвежци като че ли се самообвиняват, че им отнемат децата! Така са възпитавани! А на всяка крачка има по някой доносник - лекар, учител, съсед и т.н. Последните промени от 2015 г. май отхвърлят анонимните сигнали.

# 194
Потърсете в Интернет, има всичко! И не са само на циганки! Има много пострадали руски семейства, полски и др.
Има групи във Фейсбук ...Който иска, намира! Но от далеко не е за вярване, да !

Аз отблизо гледам за България - какво е  чудо. Все още сме на принципа - Ще ми каже той на мен.

Общи условия

Активация на акаунт