Отнемане на деца в Норвегия

• 98 429
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Е, нямат угодия. Ако беше показала нисък коефициент пак щяха да й ги вземат, защото сигурно не може да общува с тях на нужното ниво и ще преценят, че затъпяват.

# 166
  • София
Около приемането на Истамбулската конвенция стана ясно,че западните общества имат много сериозни проблеми. Други хора може да са го знаели по-отрано, но на мен тогава ми се изясни картинката.
В Брюксел на спирка на метро видях окачен плакат 3 на 3 метра с двама голи мъже легнали един  зад друг, беше графика, но много реалистична.

Моето обяснение на насилствената промяна на пола, приемането на хормони от непълнолетни, операции, е че това е доходен бизнес.
Същото е и с отнемането на децата, всичко е за пари. Всяка една нова нужда на хората формира печалби за някой.

# 167
Пише че жената е изкарала резултат над средния, когато са я подложили на тест за интелигентност и на база това е предположението за възможност да ги манипулира. Превантивна мярка, така се прави и децата се разделят.

На това му се вика "полицията на мисълта". Както казах, само историята на браузъра ми може да ме закара за разстрел на стадиона в Смелия Нов Свят, който се гради.

# 168
  • град-държава
Нито да си бял и умен, нито да си циганин. 😆

# 169
БТВ-то продължават да се излагат. Днес, като доказателство, че в Норвегия се отнемат деца на поразия, дадоха една .... циганка. Че то още като и видиш физиономията на тази, трябва да и вземеш децата. Дотук са дали само два РЕАЛНИ случая на отнемане на деца в Норвегия - от майка която е настройвала децата да мразят баща си и да не ходят при него и от една циганка. Нищо необичайно и извънредно не видях аз лично.
Докато не покажат истински случай на отнети деца на нормални семейства (не на разведени и на цигани) затова че са били с изцапани дрехи на училище примерно, аз не мога да вярвам на тези градски легенди, които се разправят за кръвопийци в Норвегия.

Ех, Куре, естествено, че веднага ще ти скочат майките с крайно нереалистични примери.

# 170
  • град-държава
Разбира се няма по-реалистично от предположения за вероятности.

# 171
Нито да си бял и умен, нито да си циганин. 😆

В Смелия Нов Свят трябва да си средно тъп, миксирано-бежов, и да консумираш, без да задаваш въпроси.

# 172
  • На село (близо до Лондон)
Народопсихологията на нас българите и други южни народи и тези от север-запад в Европа са доста различни. Социалните системи също.
Децата в Англия от 3-4г възраст им се говори за детски телефон на доверието, където могат да се обадят ако са притеснени, изплашени и т.н. Научават го като песен.
Наистина има фрапираци случаи на родители направо съсипващи децата си. Тогава държавата трябва да се намеси. Преди две години в класа на 5г ми син имаше дете с липсваща майка-наркоманка. Бащата испанец гледаше сам три деца 5-13г възраст редовно викаше ( това може би е различие в културата; така просто говорят). За съжаление пиеше, сутрин мирише на алкохол. Едното дете 5 което аз виждах досто мръсно ходеше, с гумени ботуши не униформени. Човека Тони се стараеше приятен беше, но явно не се справяше. Социалните се намесиха, нещо му помагаха за децата, в крайна сметка ги настаниха при приемно семейство двама възрастни хора. Не се случваше за първи път. Тони го видях след това каза, че сега поспрял да пие и чакаше да му ги върнат. Абе проблемите по хората ходят! Хубаво е да има работеща система и децата да растат в безопасна среда. И други случаи знам но тук в Англия не за Норвегия

# 173
Моето обяснение на насилствената промяна на пола...
Къде променят пола насилствено? Абсолютно не вярвам на подобно нещо.
А за истанбулската се видя, че ние имаме проблеми, не западните страни.

# 174
На някои хора все друг им е виновен. От тези, които съм слушала нито един не ми звучеше убедително.
По темата - да, така трябва да работят социалните във всички страни.
Shocked ooooh!
НСЧ, внимавай какво си пожелаваш !

# 175
  • На село (близо до Лондон)
Изчетох темата, наистина доста градски легенди има.
Истината е че трябва малко човек да се попромени като живее в чужбина и да влезе поне малко в тукашните провички.
Пример, учениците играят физически извеждат ги навън и в студ, дъжд и пек. Присъствието е училище ако падне под 90% директора се обажда в къщи, среща и писмо ти се праща. Приятелка полякиня с по болнави деца в чудо се беше видяла

# 176
вчера сутринта гледах репортажа и плаках, тази сутрин хванах само края, почти нищо не разбрах. Но някак си останах с впечатлението, че това си е вид осиновяване. Не знам дали семействата, на които се дават тези деца, имат свои деца. Разделянето на 2 деца едно от друго е ужасно, за това да ги отделиш от майка им, да не говорим. Чувала съм от позната на сестра ми следния случай: майката е българка, бащата техен си гражданин. Дъщерята в пубертета, майката се скарва на дъщерята за нещо, тя звъни на социалните и казва, че майка й я бие. Извеждат детето, на третия ден детето звъни на майка си и казва, че е зле там и си иска вкъщи. И начинът, по който се отнемат децата, си е насилие. Още съм в шок от кадрите, не ми се мисли какво преживяват тези родители и деца.

# 177
Вижте, не можем да бъдем абсолютно сигурни за държава, където не живеем реално. В този ред на мисли всичко е градска легенда.
По-същественото обаче е, че българи, които са отишли с намерение да се заселят, да живеят там постоянно, са си позволили да заминат напълно неподготвени. Отиват без да познават нравите и законите в страната. Поне като се установят, трябва да се осведомят колкото може по-бързо как тече бита там. Абсолютно погрешно всеки решава, че щом знае някакъв западен език, то е готов за живот в някоя западна държава и друго не му трябва. Водят и децата си там, пък не са чували за техните социални служби, които вече са известни в цял свят, че са държава в държавата.

За случая с кучето, което лаело, и заплахите на съседката, че ще повика социалните....Предполагам, че става въпрос за кучкари с типично български манталитет, които са тормозели съседите си с кучешки лай и не са обръщали внимание на забележките им, у нас с лопата да ги ринеш такива. Там са опитали същото, но са ударили на камък. Оперената норвежка ги е уплашила и е успяла даже да ги прогони. Дано са си научили урока, че трябва да пазят спокойствието и на съседите.

За разведената българка с отнетите деца, мииии......отишла в Норвегия, явно е умна и образована, но житейски тъпа, и съвсем по български бързала да се ожени за местен, щото това е най-големия дюшеш, който всяка жена може да хвърли в живота си. Нямала е време, горката, да проучи как стоят нещата, ако има деца, а семейният живот не потръгне, да не изпусне златния член на норвежкото общество. Не ми разправяйте за любов, не знам как такова нещо може да се получи между хора със съществена разлика в умствено и интелектуално отношение. Естествено, развела се е с тъпака -норвежец. И социалните са я погнали, правилно, или не.... Не вярвам скоро да си вземе децата, ако изобщо успее, те са норвежки граждани със сигурност, дали имат и българско гражданство не се знае, но норвежкото има по-голяма тежест там. Жал ми е само за дечицата, че те ще платят безхаберието на майка си. Дано нещата се подредят добре за тях. Майката не я мисля.

Циганката е ясна. Тя си е пренесла Столипиново и там.

# 178
И в крайна сметка сигурно ли е, че тази социална система е свързана със загриженост за сигурността на децата, или всичко е за пари? Може би дори има елемент на съвременно робство - на мен на това ми прилича??
Ето една стара статия (от 2016 - давам я като пример, има и много други), която не е българска и не е свързана с настоящите случаи, но става дума за същите неща - това е проблем, който трябва да се изкорени - тук не става дума за никаква грижа, а за изключително извратена национална политика:
https://www.sbs.com.au/news/dateline/story/norways-stolen-children

# 179
Истината е че трябва малко човек да се попромени като живее в чужбина и да влезе поне малко в тукашните провички.
Това каза сутринта и зам. министъра на външните работи който беше гост по темата.
Човека много спокойно обясни, че нищо необичайно и нищо извънредно не се случва в Норвегия - просто там хората така си живеят и такива са им законите. Толкова, нищо повече. Там просто е така и който иска да живее там, ще трябва да се съобразява изцяло с порядките и законите в страната, а не да реве, че видите ли норвежците били еди какви си и колко гадни били. Ами такива са си, на който не му харесва да не ходи там, никой насила не са накарали да се пресели в Норвегия, нали. Стойте си в България, бийте и крещете по децата си - никой няма да ви ги вземе.

Общи условия

Активация на акаунт