Отнемане на деца в Норвегия

• 98 288
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 195
  • град-държава
Кой бие и крещи по деца, Куре?
Ако не си виждала, отиди на някоя детска площадка и постой 10 мин. Ще видиш чудеса направо.
Виждала съм родители да си изпускат нервите, но още на бой не съм присъствала. Обикновено ги оставят да се натръшкат и нареват. Виждала съм и разярен тодлър, който в истерията си изкача на улицата и се затръшка по средата на платното.

# 196
Реално какво предлагате да направи българската държава? Да изпрати елитни командоси да отвлекат децата и да ги върнат у нас? Да обяви война на Норвегия?

Има много други случаи, не чух някоя държава да е успяла да промени законодателството на Норвегия.
Ние какво да направим, освен да изкажем съчувствие на пострадалите.

ПП Впрочем бегълците -кучкари от Норвегия пак се стягали за чужбина, Бг им е само временна спирка. Сега отиват в Германия. Сигурно и там не са проверили как стоят нещата и утре някой ще ревне, че защитил семейството си от някой от гостите на мути Меркел и го обвинили в расизъм. ooooh! Абеее....

# 197

Положението в България е много лошо. Масово деца и жени страдат от домашно насилие, масово се случват неща, при които държавата не се намесва, дори в най-критичните случаи.

Това, че една жена е родила дете, не я прави автоматично добра майка и със сигурност не я прави винаги права в решенията ѝ.

С това съм съгласна, но ако нямаме абсолютно никакви права над децата, тогава по-добре да ги раждаме и директно в дом.Да не говорим, че Норвегия претендира за държавата пазеща най-стриктно човешките права, а ми отнема правото на избор дали да кърмя или не.
Има един израз, който съм чувала много често - В Норвегия децата са собственост на държавата! От хора, които живеят там и отглеждат децата си там.

# 198
Реално какво предлагате да направи българската държава? Да изпрати елитни командоси да отвлекат децата и да ги върнат у нас? Да обяви война на Норвегия?

Има много други случаи, не чух някоя държава да е успяла да промени законодателството на Норвегия.

ПП Впрочем бегълците -кучкари от Норвегия пак се стягали за чужбина, Бг им е само временна спирка. Сега отиват в Германия. Сигурно и там не са проверили как стоят нещата и утре някой ще ревне, че защитил семейството си от някой от гостите на мути Меркел и го обвинили в расизъм. ooooh! Абеее....
Предлагам да се застъпи за гражданите си официално. Както при случая с медиците в Либия.

# 199

Положението в България е много лошо. Масово деца и жени страдат от домашно насилие, масово се случват неща, при които държавата не се намесва, дори в най-критичните случаи.

Това, че една жена е родила дете, не я прави автоматично добра майка и със сигурност не я прави винаги права в решенията ѝ.

С това съм съгласна, но ако нямаме абсолютно никакви права над децата, тогава по-добре да ги раждаме и директно в дом.Да не говорим, че Норвегия претендира за държавата пазеща най-стриктно човешките права, а ми отнема правото на избор дали да кърмя или не.
Има един израз, който съм чувала много често - В Норвегия децата са собственост на държавата! От хора, които живеят там и отглеждат децата си там.

Който е ок с това отива там, който не е си избира друга дестинация. Ама не, някои хора искат там, ама Норвегия да си промени законите,щото на тях не им се нравят.

# 200

Предлагам да се застъпи за гражданите си официално. Както при случая с медиците в Либия.

В Либия ставаше въпрос за български граждани в чужда държава. В Норвегия става въпрос за норвежки граждани с български произход, или в най-добрия случай за двойни граждани.

# 201
Тази история не ми звучи изобщо достоверно.
Някъде , някой, много преувеличава.Кой и къде не мога да преценя.
Говори се за права,не само на децата,а на всеки един човек.
Ами,майката няма ли и тя права?Не е ли нейно съкровено право да отгледа децата си?Да не кажа,че това е най-неприкосновеното право на един човек,на една жена.
От репортажа излиза,че с лека ръка и го отнемат.
И друго,ако детето не желае да ходи на училище,родителят не може да наруши комфорта му и да го задължи.Но в същото време,ако не ходи ,ще му вземат детето,защото не се развива,не се учи .Е??!!?!?
Нещо не е така,както го представят, но никой от нас няма как да знае,защото никой не представя историята от първо лице.

# 202
Какво като има руски и полски? От всички има хора, които поставят децата си в риск.

Ама Вие сериозно ли?! Разбира се, че има и лоши родители. Но едва ли всички са такива! Имаше цифри вчера - близо 60000 родени деца за миналата година и почти толкова сигнала към Барневерн!
Имате ли деца?

# 203

Който е ок с това отива там, който не е си избира друга дестинация. Ама не, някои хора искат там, ама Норвегия да си промени законите,щото на тях не им се нравят.
В Норвегия скоро ще се променят много неща, а аз искрено се надявам този закон да е едно от тях! Или поне в частта за граждани на други държави, такива, които още нямат норвежко гражданство!
Моите близки заминаха преди години там на работа. Така се стекоха нещата, че после се родиха децата! Доколкото ги познавам, едва ли биха рискували да заминат с деца там, ако бяха чули нещо подобно!
В момента в Хага е пълно с дела срещу Норвегия за откраднати деца! Бум някакъв!

# 204
Ама Вие сериозно ли?! Разбира се, че има и лоши родители. Но едва ли всички са такива! Имаше цифри вчера - близо 60000 родени деца за миналата година и почти толкова сигнала към Барневерн!
Имате ли деца?
Не са всички. Ако бяха всички, щяха да отнемат децата на всички, не само на някои. Като гледам какво правят с децата си някои родители в България, не знам как очакват това да бъде прието за нормално. Това, че нашата държава го допуска, не значи, че е допустимо. Прочетете случаите за загинали деца в България и колко сигнала е имало преди това. Ако бяха другаде щяха да са живи, макар и не при родителите си.

Да. Имам.

# 205
Тази история не ми звучи изобщо достоверно.
Някъде , някой, много преувеличава.Кой и къде не мога да преценя.
Говори се за права,не само на децата,а на всеки един човек.
Ами,майката няма ли и тя права?Не е ли нейно съкровено право да отгледа децата си?Да не кажа,че това е най-неприкосновеното право на един човек,на една жена.
От репортажа излиза,че с лека ръка и го отнемат.
И друго,ако детето не желае да ходи на училище,родителят не може да наруши комфорта му и да го задължи.Но в същото време,ако не ходи ,ще му вземат детето,защото не се развива,не се учи .Е??!!?!?
Нещо не е така,както го представят, но никой от нас няма как да знае,защото никой не представя историята от първо лице.
А кажете тази колко е достоверна:
Прага / Братислава / Лилехамер, 3. май 2018 г. Слако-норвежкото семейство Ладичи спечели два пъти случая на Максин, дъщеря им, отнета от норвежката социална служба "Бъруненет" като напълно кърмено бебе на възраст два и половина месеца, през март 2015 г. За последен път семейството спечели през септември 2016 г. пред окръжния съд, който оспорва практиките на Брауенет и посочва, че родителите на момичето са напълно компетентни да се грижат за нея. Barupenet обаче обжалва решението поради предполагаемото пристрастие на един от съдиите, които в миналото са изразили отрицателно мнение за работата на Барбенет, в дневника Aftenposten. Окръжният съд призна, че Bar правото е прав и връща делото на окръжния съд.
Отчаяното семейство трябвало да чака следващия процес точно за 9 месеца. През октомври 2017 г. окръжният съд отменя предишното си решение и признава, че Barnevernet е прав. Максин трябва да остане при приемните родители на таен адрес. Семейството продължава да се бие и след известно разглеждане те решиха да публикуват своята история, като са в отчаяна и безнадеждна ситуация. Делото вече е повдигнато от медиите в Чешката република, Словакия и други европейски страни.
Първоначалното предложение за отнемане на бебето от родители за подозрение за пренебрегване от страна на детето бе подадено от работниците на Барбенет на 20 януари 2015 г., непосредствено след раждането на Максин. Това е в момент, когато семейството е все още в родилния дом, а социалните работници не могат да предвидят как семейството ще работи (те напуснаха болницата на 23 януари).
Детето бе изгонено от семейството след насилственото насилие на семейството на 26 март 2015 г. Решението за отстраняване гласи следното: опасения относно психическото здраве на майката, отглеждана в приемна грижа в детството й и глух, отказ на родителите да да останат с детето си в семеен мониторинг и да се страхуват, че семейството ще замине за Словакия, където служителите на Бъруенет "не могат да наблюдават развитието на детето".
Непосредствената причина за "загриженост" е предполагаемата липса на контакт с очите на родителите й от страна на два месеца и половина бебе и отхвърлянето им. Служителите са загрижени, например, че бебето затвори очи, докато е било кърмено. Тези обвинения бяха направени от служителите на Барбенет, след като тормозеха семейството чрез неочаквани посещения, често през нощта, от момента на раждането на бебето. По време на тези посещения родителите трябваше многократно да променят пелените или да кърмят бебето, дори извън обичайното време, под наблюдението на работниците и тяхната видеокамера. Самият анализ на отделните кадри и доказването дали детето е имало контакт с окото по-късно представлява основната част от доказателствата по време на отделните съдебни производства........
Много е дълга! Но това е само за придобиване представа за "причините"...

https://www.facebook.com/notes/%C4%8Desko-vra%C5%A5me-d%C4%9Bti- … 1636837709770174/

Тук е цялата статия!

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 11:48 от Не се сърди, човече

# 206
Когато емигрираш,жениш ,купуваш жилище,започваш работа не можеш да предвидиш всички неща ,които могат да  се случат.И това не означва,че трябва да си смачкан в някаква ситуация.Защото ти си бил достатъчно тъп ,а всички около теб много умни.
Между другото,открай време чуждите посолства издават/предлагат анализ за техните граждани за съответната държава-какви са порядките,законте,регигията,кое е неприемливо,опасно,интересно и т.н.Дали нашите посолства си правят труда да запознаят кандидат посетителите български граждани  за съответната държава.Американците са стигнали до там ,че изнудват държавите да подписват договор техни граждани да не бъдат съдени на територията на чужди държави,ако там да направили престъпление.Но нашият министър се изтъпанчва и заявява "ами ,сами сте си виновни,къде сте тръгналИ"

# 207
https://bultimes.com/zakon-po-strashen-ot-komunisticheskite-i-na … ite-vzeti-zaedno/
Ето още една статия на български от българска медия.

# 208
  • Монреал
Направо е невероятно колко са наивни някои бг-мами, вярващи на истории, разказани очевидно едностранно.

После защо в България имало толкова телефонни измами. Ми то някои се връзват на почти всичко.

# 209
Отнемат бебе от майка му, защото не е с отворени очи,докато го кърмят?Защото няма контакт с очите на майката?
И това трябва да мине за нещо,което действително се е случило?
То по тази логика може да и го отнемат и защото е с отворени очи.Нещо го притеснява и  не е спокойно при това положение.
Не взимам страна и не съдя никой,просто няма как това да е истина.
Точно в този сайт се нагледах на примери как няколко изречения извадени от цял контекст могат да звучат по съвсем различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт