Отнемане на деца в Норвегия

• 98 271
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 435
Защо да не го казва съд - имаше случай в който два пъти са взимани децата на едни родители (не българи) и съдът два пъти им ги е връщал. И социалните пак ги дебнат!
Става дума за тези хора: https://www.lifesitenews.com/news/family-whose-five-kids-were-se … eir-case-heard-by
Има бум на дела срещу тези социални служби в Европейските съдилища - това също беше казано. Защитниците им, обаче, предпочитат да коментират само това, което им изнася.

# 436
Не аз съм с промития мозък. Когато гледам или чета нещо мисля и си задавам въпроси. Не приемам информацията наготово и не реагирам първосигнално.
В Норвегия животът понякога е много труден, затова превенцията на проблеми при тях е важна. Затова има монопол за алкохола, не че е решен проблемът с него, но ако нямаше монопол си представям какво би било. Затова и алкохолът и цигарите са толкова скъпи. Те бяха от първите, които забраниха пушенето в заведенията. Коментираше се, че нарочно не разширяват шосетата, за да ограничават скоростта с по тях за да няма катастрофи. Те са първите, които спират дизелови и бензинови коли само след няколко години. И още и още неразбираеми и неприемливи за нас неща. Не  може да ги разберете ако не сте били там и познавате живота им. И ако поне веднъж не сте усетили температура минус 40 градуса. И не сте виждали петметров сняг. На моя приятелка й взеха за 6 месеца книжката, защото се подхлъзна на лед и си удари главата. Нищо й нямаше, но трябваше да са 100% сигурни, че тя няма да нарани някого ако е увредила мозъка си или нещо друго в главата. 6 месеца без книжка при разстоянията там...! Тук лежиш 6 месеца ако убиеш човек на пешеходна пътека....
Контролът е абсолютен. Глобите и наказанията са страшни. Във всеки момент знаят всичко за всеки. За мен това е правилното. На който не му харесва там е добре дошъл тук в България. Тук няма ред, няма сигурност, няма закони, всеки си прави каквото си иска, пие и кара, не плаща сметки и данъци, прави боклук, кара стари мръсни смърдящи коли, строи незаконни къщи без тоалетна, пие евтин алкохол на воля без значение възраст, пуши евтини цигари, пак без значение на възрастта си.... Тук е рай... Заповядайте в България!

# 437
Не се състои в това промития мозък, а в друго - да смяташ, че ако някой крещи, то той е негоден родител. Само ненормалник може да мисли по този начин.

# 438
Не аз съм с промития мозък. Когато гледам или чета нещо мисля и си задавам въпроси. Не приемам информацията наготово и не реагирам първосигнално.
В Норвегия животът понякога е много труден, затова превенцията на проблеми при тях е важна. Затова има монопол за алкохола, не че е решен проблемът с него, но ако нямаше монопол си представям какво би било. Затова и алкохолът и цигарите са толкова скъпи. Те бяха от първите, които забраниха пушенето в заведенията. Коментираше се, че нарочно не разширяват шосетата, за да ограничават скоростта с по тях за да няма катастрофи. Те са първите, които спират дизелови и бензинови коли само след няколко години. И още и още неразбираеми и неприемливи за нас неща. Не  може да ги разберете ако не сте били там и познавате живота им. И ако поне веднъж не сте усетили температура минус 40 градуса. И не сте виждали петметров сняг. На моя приятелка й взеха за 6 месеца книжката, защото се подхлъзна на лед и си удари главата. Нищо й нямаше, но трябваше да са 100% сигурни, че тя няма да нарани някого ако е увредила мозъка си или нещо друго в главата. 6 месеца без книжка при разстоянията там...! Тук лежиш 6 месеца ако убиеш човек на пешеходна пътека....
Контролът е абсолютен. Глобите и наказанията са страшни. Във всеки момент знаят всичко за всеки. За мен това е правилното. На който не му харесва там е добре дошъл тук в България. Тук няма ред, няма сигурност, няма закони, всеки си прави каквото си иска, пие и кара, не плаща сметки и данъци, прави боклук, кара стари мръсни смърдящи коли, строи незаконни къщи без тоалетна, пие евтин алкохол на воля без значение възраст, пуши евтини цигари, пак без значение на възрастта си.... Тук е рай... Заповядайте в България!
Гледам в София си живееш .. не си се засилила към Норвегия ?

# 439
... Във всеки момент знаят всичко за всеки...
За мен по-страшно от това няма...

# 440

Във всяка антиутопия мнозинството от живущите се приспособяват. Някак си. На много хора дори им харесва.

# 441
  • Монреал
Бебче изтръгнато от ръцете на майка си .
Напомняш ми за комунистите, които покрай "игото" и "насилственото помохамесанчване" извадиха от литературата и "кръвен данък", слагайки го в учебниците като за исторически факт, богато украсен и лишен от реалност. Майките били обезобразявали децата си за да не бъдат взети за еничари...

# 442
И за мен ..пълен Биг Брадър . Не разбирам как кусурите в България (които никой не отрича)
оневиняват отнемането на деца в Норвегия . Така се губи фокуса в една тема ..и накрая ще стигнете до фобите и филите .

# 443
Хора, вие нормални ли сте изобщо, разбирате ли какво означава дете да бъде изведено от семейството, щото имали закони и не било нормално да пропусне училище или медицински преглед?!

Тези причини са абсурдни и не мога да разбера толкова ли са ви промити мозъците вече, че нямате връзка с кое е правилно и кое не? Кое преминава границите и нарушава всички човешки свободи в уж "демократична" обстановка.

Спрете да рекламирате Норвегия каква сила е и изобщо запада колко е по-по-най, защото и Германия е такава, винаги е била, но и там преди 80г. са стигнали до тотална психария.
Това, че една държава е богата изобщо не е гаранция, че е перфектна.

# 444
В Норвегия животът понякога е много труден, затова превенцията на проблеми при тях е важна. Затова има монопол за алкохола, не че е решен проблемът с него, но ако нямаше монопол си представям какво би било. Затова и алкохолът и цигарите са толкова скъпи. Те бяха от първите, които забраниха пушенето в заведенията. Коментираше се, че нарочно не разширяват шосетата, за да ограничават скоростта с по тях за да няма катастрофи. Те са първите, които спират дизелови и бензинови коли само след няколко години. И още и още неразбираеми и неприемливи за нас неща. Не  може да ги разберете ако не сте били там и познавате живота им. И ако поне веднъж не сте усетили температура минус 40 градуса. И не сте виждали петметров сняг. На моя приятелка й взеха за 6 месеца книжката, защото се подхлъзна на лед и си удари главата. Нищо й нямаше, но трябваше да са 100% сигурни, че тя няма да нарани някого ако е увредила мозъка си или нещо друго в главата. 6 месеца без книжка при разстоянията там...! Тук лежиш 6 месеца ако убиеш човек на пешеходна пътека....
Определено сте с промит мозък!България не е толкова черна колкото я описвате,явно не сте се борили,не сте успяли в нея и сте избягали и сега плюете,но дори и да е пак е 100 пъти по добре да живея в нея отколкото да живея в страх и че ще ми вземат децата.Смея да кажа,че имам добър живот в България,добра работа,собствен апартаменти и т.н обичам България ,защото е красива ,защото ми дава възможност да се боря,вместо да избягам и се покрия в някоя страна с минус 40 градуса,в която промиват мозъци и взимат деца.Комунизмът пасти да яде!В допълнение ще кажа,че като споменах за Норвегия пред децата и те ми казаха"Мамо там не ходи,там живеят вещиците",явно са чели от някаква книга. Затова стойте си там и не се връщайте в гадната България,но да не дойдете после да ревете, че са ви взели децата и България да Ви помогне!
П.С Това ме покърти "Във всеки момент знаят всичко за всеки..".Да обясните по подробно как става това камери ли слагат ?

# 445
Т. е. не е имало кръвен данък?
Това къде го чете?

# 446
И на мен ми се струва, че тези, които защитават социалните, биха защитили и Инквизицията (ако все още съществуваше и ако печелеха някакви пари от държавата, в която се вихри).
Осъзнайте се - България НЯМА да "израсне" - тези тъй "прекрасни" закони са за хора-овце, каквито тук няма и няма да има. По-скоро тяхната система ще се срути, отколкото нашата да се промени.
Скрит текст:
А те (западняците) имат силни икономики не защото са много добри и способни, а защото са били на печелившата страна в няколко войни.

# 447

Във всяка антиутопия мнозинството от живущите се приспособяват. Някак си. На много хора дори им харесва.
Това е синдром,който дори и похитените развиват към похитителите...Стокхолмски синдром

# 448
Бебче изтръгнато от ръцете на майка си .
Напомняш ми за комунистите, които покрай "игото" и "насилственото помохамесанчване" извадиха от литературата и "кръвен данък", слагайки го в учебниците като за исторически факт, богато украсен и лишен от реалност. Майките били обезобразявали децата си за да не бъдат взети за еничари...
Т.е. еничарският корпус не е съществувал?

# 449
Ей това си чист комунизъм,може да го нарекат "национализация на деца".Те децата са собствеост на държавата,един вид "движим имот".
Еничарски корпус не е съществувал само дето и в османската история го има,и 500 години под робство не сме били и така....

Общи условия

Активация на акаунт