Отнемане на деца в Норвегия

• 98 324
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 420
Ла сомбра прочети поста на бледолилава и хубаво се замисли какви поводи биха могли да се тълкуват като изсмукани от пръстите и какви не, защото повечето от нейните случай ако не бяха български а норвежки децата щяха да имат по добро бъдеще. Абсолютна власт има само в диктатурите, айде да не почваме пак как Норвегия ставала ала Оруел. Има заведени дела за неправомерно взети деца и 2 вече са загубени в съда по правата на човека, предстоят да видим следващите.
Бела, това твои интерпретации ли са или са от "1 жена каза". И как точно разбират че си кърмиш детето, телепортират се в стаятата ти точно когато си заголила гръд, и нали първо взимали децата ако не ги кърмела майката защото ги лишавала от полезни в-ва в майчоното мляко, сега пък ако ги кърмела.  Joy  Айде вече да намалим малко глупостите. 

# 421
  • град-държава
Бледолилава, на твоите три примера аз имам други 3 и то от близкия ми кръг, не от градските клюки. Частни градини, училища/занимални/лагери, 55000 извънкласни занимания(тенис/езици/хобита), почивки до другия край на света, обучения извън страната, маркови парцали и истински скъпи/екзотични удоволствия. Деца гледани като принцове и принцеси. Най-близкото ми тях "дете" завърши дипломатическа специалност в престижен университет и в момента е гражданин на света. Примери мога да пиша до утре и какво от това?
Ти колко сигнала подаде за проблем?
Около мен един подаден сигнал и детето към онзи момент на 3год бе присъдено на бащата, който е наш семеен приятел. Не е разделено от роднини, баща си, средата в която расте, защото има проблем с някои от родителите или между тях самите. Не е дадено в приемни без право на родителите да го виждат повече от 3 пъти годишно.
Никой не твърди, че проблеми няма, проблеми очевидно има и в северните нации.😉 Проблем с педофилията и напъните да легализират, както същата така и другите си патологии в този дух, с които са пословични изобщо.
А за насилието в приемните?
Да говорите за българите, проектирайки върху тях начина на живот в цигански катун няма да ги направи цигани. Българските момичета не раждат на 13, нито на 20. Аз лично родих първото си дете на 30, около мен не се сещам за жена родила под 27, без образование, професия и т.н.

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 09:33 от Vermilion`

# 422
  • Насред хаоса
Ла сомбра прочети поста на бледолилава и хубаво се замисли какви поводи биха могли да се тълкуват като изсмукани от пръстите и какви не, защото повечето от нейните случай ако не бяха български а норвежки децата щяха да имат по добро бъдеще. Абсолютна власт има само в диктатурите, айде да не почваме пак как Норвегия ставала ала Оруел. 
Каза се от опит как е там. Каза се и че този орган е държава в държавата, с неограничена власт, което е недопустимо. Каза се, че самите норвежци не са съгласни с това и че други държави са предприели стъпки за защита на гражданите си от това.
Що се отнася до поводите, за мен може да е повод да те топна да ти отнемат детето, понеже си ми накривил шапката по-рано днес. Или защото АЗ, неясно в качеството си на каква, съм преценила с цялата си наглост, че на ТВОЕТО дете не му е кеф с шапката при минус 20, ама пък ти си го изтормозил и продължаваш да го тормозиш с тая проклетия на главата му. И още подобни глупави неща, които обаче водят до намеса и разделяне на семейството с непредвидими последствия най-вече за децата. Спомена се вече няколко пъти, че никой не е съгласен децата да живеят в среда, където ги бият, тормозят, подтискат, неглижират. Но това не е като описаното по-горе.

# 423
Ами причини са, да, и то основателни.

Скрит текст:
Агресивно е = не е яло закуска, яде много захар, пие кофеинови напитки, заспива късно, пуши наргиле, не спи достатъчно, страда от нещо, което родителят не е разгадал, психически е зле, липсва му самочувствие, което най-първо родотелят дава. Т.е. физически и психически родителят уврежда детето.

Не е редовно в училище = изостава с материала, липсва неоснователно, бяга, кой го гледа през това време, не социализира с деца, защото все го няма, не гради силна връзка с учител и клас, не се учи да създава своя среда, изостава с изпити, става агресивен понеже не знае.

Не ходи на профилатика при джипи и зъболекар - родителят го лишава от професионална здравна грижа. Изпуска се шанс да се уловят болести в зародиш. Здравен риск. Боледува често, неоснователно. Чупи ръка вече 3 пъти - защо. Пътува често до Туркменистан, България, Сиера Леоне - не се ваксинира, епидемичен риск.

Полиция - бащата псува, детето копира, бие се, във връзка е с криминални, не е ясно кой живее на адреса (нашите са по 3 семейства в една къща), избухливи родители и проблемни, често губят документи, хващат ги в източване на бенефити. Детето е под риск.

Ветеринар - кучето е без ваксини, без редовно извеждане, без градина, в малка жилищна площ,  злобно. Риск да агресира към детето. Има изядени деца, нали?? Риск от болести. Нелегално куче, развъждано за бой с кучета.

И да, децата имат право на самостоятелни решения от най-малка възраст. Това, което тук се дъвка - с шапка реве, без шапка пак - на излизане детето се пита "Ще си вземеш ли шапка или не?". То решава. Родителят може да я сложи в чантата и да попита отново по-късно пак. Всеки един път, когато детето ви само избира и трябва да живее с избора си - то се учи да решава само за себе си. Счита се, че така децата са независими, растат с критично мислене и ще станат граждани със собствено мнение.

Много се радвам тук 5-6 човека да са така разумни и информирани. Останалите не са готови. Те още са на романи, ютуб клипчета, една жена каза, чух, струва ми се и т.н.

Отделно, норвежците си имат една странност.

Всичко в този коментар е абсолютна глупост. Всичко. Не искам да те обидя - съвсем честно и искрено, без агресия - за мен всяко изречение от поста ти е пълна и абсолютна идиотщина. Ако се обиждаш, можеш да ме докладваш - форумът дава тази възможност.

# 424
...
Бела, това твои интерпретации ли са или са от "1 жена каза".  ....  Joy  Айде вече да намалим малко глупостите. 
Всичко в този форум е "ЕЖК", включително и когато мъж го казва, пак е "ЕЖК".

# 425
Ами причини са, да, и то основателни.

Агресивно е = не е яло закуска, яде много захар, пие кофеинови напитки, заспива късно, пуши наргиле, не спи достатъчно, страда от нещо, което родителят не е разгадал, психически е зле, липсва му самочувствие, което най-първо родотелят дава. Т.е. физически и психически родителят уврежда детето.

Не е редовно в училище = изостава с материала, липсва неоснователно, бяга, кой го гледа през това време, не социализира с деца, защото все го няма, не гради силна връзка с учител и клас, не се учи да създава своя среда, изостава с изпити, става агресивен понеже не знае.

Не ходи на профилатика при джипи и зъболекар - родителят го лишава от професионална здравна грижа. Изпуска се шанс да се уловят болести в зародиш. Здравен риск. Боледува често, неоснователно. Чупи ръка вече 3 пъти - защо. Пътува често до Туркменистан, България, Сиера Леоне - не се ваксинира, епидемичен риск.

Полиция - бащата псува, детето копира, бие се, във връзка е с криминални, не е ясно кой живее на адреса (нашите са по 3 семейства в една къща), избухливи родители и проблемни, често губят документи, хващат ги в източване на бенефити. Детето е под риск.

Ветеринар - кучето е без ваксини, без редовно извеждане, без градина, в малка жилищна площ,  злобно. Риск да агресира към детето. Има изядени деца, нали?? Риск от болести. Нелегално куче, развъждано за бой с кучета.

И да, децата имат право на самостоятелни решения от най-малка възраст. Това, което тук се дъвка - с шапка реве, без шапка пак - на излизане детето се пита "Ще си вземеш ли шапка или не?". То решава. Родителят може да я сложи в чантата и да попита отново по-късно пак. Всеки един път, когато детето ви само избира и трябва да живее с избора си - то се учи да решава само за себе си. Счита се, че така децата са независими, растат с критично мислене и ще станат граждани със собствено мнение.

Много се радвам тук 5-6 човека да са така разумни и информирани. Останалите не са готови. Те още са на романи, ютуб клипчета, една жена каза, чух, струва ми се и т.н.

Отделно, норвежците си имат една странност.

Живееш някъде на запад, може би дори в Норвегия, нали?
Ти си класически пример за промит мозък. Не знам за колко време са успели да те зомбират така, но си истинска напаст за околните и най-вече за семейството си. Ако имаш деца, сигурна съм, че ще израснат с психически проблеми. Не бих искала да си ми съседка, колежка или дори случайна позната. Надявам се никога да не се върнеш в България, пу, пу.....Това, което пишеш и явно мислиш, е нечувано направо. Късно е да влезеш в час с нормалните хора и затова най-добре да си някъде далече сред себеподобни.

# 426
С цялото си сърце съм с онеправданите родители и още повече с дечицата. Преди 23 години бях в подобна ситуация като родител, но се размина. Сега тези новини ме връщат отново в спомените. Плаках, като гледах репортажите на БТВ. Мир и любов на всички! Two Hearts
Скрит текст:
А на този клип на Пинк още си рева

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 10:47 от dandree

# 427
Vermilion, аз сигнал не съм подавала и вероятно и в близко бъдеще, когато видя подобен случай, също няма да подам. Защото виждам каква е широката обществена нагласа - това са си лични неща и никой няма право да се меси. Родителите знаят най-добре. С годините усещам, как нараства в мен една нетърпимост, и може би след известно време ще бъде различно и ще реша, че трябва да направя нещо.

Фри беше написала много хубав коментар, как всички плащаме за чуждите грешки. И за престъпленията на момчето, което майката беше травмирала заради нещастния си брак, и за лечението на другото дете, което майка му тъпчеше и пр. и пр. Все пари, които ще вземат от моя и от вашия джоб, ще лишаваме своите деца, за да плащаме чуждите грешки. И дори не става въпрос само за пари, децата ни и в прекия смисъл могат да станат жертви.

Не сме узрели като общество обаче до този етап. "Държавата" за нас е нещо абстрактно, не осъзнаваме, че сме аз и вие. То затова и реално не сме, затова сме абдикирали от ролята на суверен и всеки си разиграва коня.

# 428
Единственото масово, което е, е, че всеки си вярва, че е специален и много умен, способен и квалифициран да раздава оценки като постинга на Бледолилавата по-назад пълен с оценки, категорични, с изводи, но с бездействие, постинги, пълни с обидни квалификации като "Еврогейски трол", защото пишещият се смята за умен и уважителен към деца и родители /хора/ с други нагласи и мнение най-вероятно или пък постинги пълни със сарказъм и презрение към инакомислещи тип "Много си проста, защото Аз знам, пък щом Аз знам, ти не знаеш"... Не знам норвежците колко са над това самоизлъскване на Егото и дали при тях подобна абсолютна власт и приемане, че някой друг е по-умен и ще ти преправи живота, че и на децата ти, по свой мироглед и със своите недоимъци/от всякакъв род/, ... не знам дали върши работа и успява да ги преправя по един стандартизиран калъп, пак от човек намислен, обаче тук, със сигурност поразиите, с такова Немислене и Неприемане на различното и силно изявената склонност да се поставят оценка на база на прекалено скромни знания и  лични ограничености, ще са по-големи  няма да доведат до нищо по-добро!

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 10:34 от luna

# 429
  • София
За по-лесно слагат някоя потребителка за модератор с известен на всички капацитет, която изтрива половината тема до степен на невъзможност да следиш диалога.

# 430
Социализмът беше точно така, дойде демокрацията и всеки стана много важен и несъобразяващ се с всичко.

# 431

Цитат
проблеми очевидно има и в северните нации.😉 Проблем с педофилията

Е, в Норвегия проблем с педофилията, как ще има, те ако за ожулено коляно на детето ти го взимат, за педофилия направо ще те обесят, или за нея правят изкл. ожулени колена не може, педофилия може, това ли е новата пропаганда. Grinning  
Цитат
Каза се от опит как е там. Каза се и че този орган е държава в държавата, с неограничена власт, което е недопустимо. Каза се, че самите норвежци не са съгласни с това и че други държави са предприели стъпки за защита на гражданите си от това.
Що се отнася до поводите, за мен може да е повод да те топна да ти отнемат детето, понеже си ми накривил шапката по-рано днес. Или защото АЗ, неясно в качеството си на каква, съм преценила с цялата си наглост, че на ТВОЕТО дете не му е кеф с шапката при минус 20, ама пък ти си го изтормозил и продължаваш да го тормозиш с тая проклетия на главата му. И още подобни глупави неща, които обаче водят до намеса и разделяне на семейството с непредвидими последствия най-вече за децата. Спомена се вече няколко пъти, че никой не е съгласен децата да живеят в среда, където ги бият, тормозят, подтискат, неглижират. Но това не е като описаното по-горе.
Ла сомбра, кой го казва, някой съд, официална институция, съдебно решение, българско външно, която и да е институция. Ако ти ме топнеш те ще направят ред проверки, както и трябва да бъде, за разлика от нашите институции които може и да не си мръднат пръста. Ще проверят има ли и други сигнали срещу мен, ще отидат при личния ми лекар ще говорят с него какви оплаквания има детето ще разгледат картона, ако съм пропуснал да му направя някоя имунизация ще ми се обадят да ми напомнят, ако е ученик ще отидат в у-ще ще говорят с учителите ходи ли на у-ще, има ли проблеми, ако аз съм спиран от полицията някога пиян или дрогиран или имам криминално досие ще ми дойдат на посещение, ако сигналът ти е че бия детето а открият че е в перфектно здраве ще те осъдя за клевета, ако не си аномимна. А ако наистина си загрижена за детето няма да си както е в нашумелия случай. Интересно в българските случаи в колко от тях са заведени дела за клевети и в международен съд за неправомерни вземания и колко от тези дела са спечелени. Отговор 0, а в някои от случаите са минали доста години. Аааа забравих, не можем да вярваме на международни съдилища и те са в комбината на Оруел, не можем да вярваме на никой, конспирацията е световна, целият свят се грижи за генофонда на Норвегия, та чак са ги изстреляли на 1-во място в света https://www.dunavmost.com/World/News/16955-norvegiya-e-nai-dobro … a-da-badesh-maika  Joy   С едно съм съгласен с националистическите анти-западни конспиратори, хора като ви е страх че ще ви вземат децата, не ходете в Норвегия, не принасяйте в жертва своите деца в името на високата заплата. Стойте тук.

За съжаление България наистина има нужда от цветът на нацията да остане тук, а не да избяга на запад, но тази анти-западна пропаганда която се лее за съжаление няма да ги спре а ще ги засили, защото ще видят че това което търсят няма да го намерят тук.        

# 432
  • град-държава
Продължавай да не правиш нищо, заради обществената нагласа, каквато и да е тя!? 😂 Обаче устата ти е ей такава на А-то, ама те няма на Б-то, а двете вървят заедно.
Обществената нагласа е, че проблемите не се решават със създаването на нови проблеми, а да изтръгнеш невръстно дете от род и семейство при живи и здрави родители и роднини е чудовищна изродщина. Защото все някой читав и с желание да се погрижи в средата му има, докато се работи по проблемите, какъвто е случаят за който споменах и детето остана при баща си. Майката колкото и да беше сбъркала виждаше и има връзка детето си при определени условия. 😉Не беше травмирано доживот изтръгнато и не е виждало сцените, които половината тук дори не успяваме да догледаме по видеозаписите, как мислят най-доброто на детето.
Защото зад този начин стои всичко останало, но не и интересът на детето. И обслужва нещо/някой, на който му е през *** за добруването на същото това дете. Защото не е това начинът. Ето това е обществената нагласа, а ти продължавай да си мълчиш, когато трябва да говориш и да лаеш, когато трябва да се срамуваш.

# 433
Досега се възържах от участие по темата, защото достатъчно разисквахме в другата тема, онази, не дотам престижната (иначе редовно следена от най-погнусените и съответно докладвана). Приветствам наличието на нова, отделна тема. Вижда се, че интересът е голям.

Понеже много се говори за интересите на децата.
Очевидно според светилата по детска психология еднократен шамар е много по-НЕтравмиращ за детската психика от раздялата с всички близки и смяната на името.

Не съм никак привърженик на физическите методи за възпитание като дряновицата и опакото на ръката. В живота на двете ми деца случаите, в които ми се е отплесвала ръката, са по-малко от пръстите на ръката: изтичване пред кола от инат, подправяне на училищния дневник, кражба от магазин (на възраст около 6 години), такива неща. Ръката на баща им не се вдигала нито веднъж срещу тях.
И все пак, да не забравяме, че до преди нашето поколение боят с пръчка или колан е бил абсолютно масово средство за възпитание, което не е довело до никакви особени психични проблеми у по-старите поколения. Та със сигурност зловещата роля на инцидентно прилаганият "задвратник" е силно преувеличена. За сметка на това пагубното въздействие на откъсването на невръсните дечица от майчината прегръдка и от техните братя и сестри, както и прехвърлянето им при чужди и незаинтересовани, очевидно безконтролни хора, е патолотично неглижирано.
Защо не се набляга на рехабилитацията в рамките на семействата?
Защо няма градация на травмите, които понася детето? Защо инцидентни отклонения от правилата без особени последици за детската психика се считат за по-страшни от безумното страдание, на което се излагат децата при раздялата със семействата им? Трябва да си с доста болна психика, за да оправдаваш нещо толкова извратено.

# 434
Vermilion`, отровна среда е среда, в която детето го бият, крещят му за най-малкото нещо, родителите се бият помежду си, крещят си, баща алкохолик или наркоман, който налага майката, а тя няма сили да потърси помощ и да се махне от там, детето става свидетел на всичко това. Майката е пълнолетен човек, може да си събере куфарите и да избяга с 200. Решението е нейно. Но когато не го направи, средата за детето е наистина отровна. А то не може само да излезе от нея, няма как да стане просто.

Знаем какво е отровна среда . Не ни обяснявай ти на нас .

Кажи сега по тези данни , колко хиляди алкохолици, нарокомани и побойници има в Норвегия ?
Кажи считаш ли за нормално десетки хиляди деца да бъдат отнети само за година в малка , мъничка Норвегия?
или пак продължаваш да се кълнеш в техните институции

Според данните за 2016 г. в Норвегия са родени 58 890 деца, а броят на сигналите за деца в риск е 58 200. Случаите на намеса на службата са 54 620.
В 60% децата остават в домовете си и им се помага вътре в дома, но в 40% от случаите децата са отнемани от техните семейства. Тоест ако се стигне до това, службата да провери твоето семейство, има огромен шанс детето ти да бъде отнето

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/btv-zashto-otnemat-b … ta-im-v-norvegiya
Сега прочетох коментарите под материала на БТВ. Там се посочва друга информация.
"Според централното статистическо бюро в Норвегия https://www.ssb.no/a/barnogunge/2016/bef/, в страната през 2016 година пребивават регистрирани 1 127 400 деца. Това ще рече, че през 2016 г. 4,85% от регистрираните в страната деца са ползвали услугите на Барневерн.
1,4% от регистрираните в страната деца през 2016 г. са настанени в институции временно или за постоянно.
1,4% от 1 127 400.
Можете да решите за себе си дали това е много или малко."

Общи условия

Активация на акаунт