Отнемане на деца в Норвегия

• 98 312
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 855
Нина, в Норвегия протестират срещу именно това което казва Карла, че службата трябва да се съобразява с културните особености на малцинствата. Между другото ако вземат някое дете заради гладуване по време на рамазана, после могат да ги осъдят в съда, че нарушават правата на емигрантите за вероизповедание.  

Етт, ти знаеш ли че обрязването при мъжете всъщност е добро от хигиенична гледна точка (но ако се прави е добре да е само до 3 годишна възраст) и сексуална гледна точка (защо, няма да обяснявам че не е за това темата) Grinning

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 20:17 от Анонимен

# 856
Нина, в Норвегия протестират срещу именно това което казва Карла, че службата трябва да се съобразява с културните особености на малцинствата. Между другото ако вземат някое дете заради гладуване по време на рамазана, после могат да ги осъдят в съда, че нарушават правата на емигрантите за вероизповедание. 

децата не гладуват по време на рамазана.

Невена, момчешкото и момичешкото обрязване са две НЕСРАВНИМИ процедури. Едното само се нарича обрязване, а всъщност е ампутация на клитора.

# 857

Ааа, топло, топло, само дето ми е странно, че доста хора намират за нормално такова размиване на здравия разум.

# 858
Black sapphire, може да не са видяли. В някои култури след определена възраст децата се къпят и мият след ходене по нужда сами. Майката наистина може и да не е видяла. А за дъщерите обрязването може и да е положителен акт на порастване. На моя позната синът и мреше с фимоза, но искаше да го обрежат в нейната държава за да има празник и да получи пари и подаръци. Тъпия разговор с психолог може и да ги подразни. ..........

Аз имах проблем със социалните, защото дъщеря ми говорела за епилация в училище. Дойде социалната с вид на лесбийка, късо остригана и с мустачки и ми чете конско, че епилацията била вредна и болезнена. Дъщеря ми твърдеше, че и доставя удоволствие. Грозницата настояваше, че малките деца трябвало да си изживеят детството и защо дъщеря ми се лакирала. Напомних и, че във Франция има цели щандове с детска козметика, лакове и парфюми. Отговори ми, че това било, защото родителите купували от меркантилност. Питах защо да не купувам и аз. Повдигна панталона на сина ми и пита защо няма косми и дали се епилира. Майка ми, която е лекар, тръгна да и обяснява, че малките деца нямат косми но социалната настояваше, че имали. Майка ми и каза, че косми по крака в детска възраст се дължат на хормонални проблеми или лош ген. Социалната кипеше. Попита ме не си ли уча децата на друго и толкова ли сме повърхностни. Отговорих и, че ги уча на лихвообразуване и изчисляване на амортизация. Не остана очарована, но си тръгна. Майка ми се тюхкаше, че не сме и показали как да си маха четината от ръцете а децата се смееха на лесбийката и коса. Култури разни.
Ами ето - тяхна работа си е. И обрязването. И твоето възпитание с гримирането и обезкосмяването - на един му прави впечатление, на друг не. Никой няма право да дава акъл. Най-малко държавата. Кое е грешно и недопустимо си е написано точно и ясно в наказателния кодекс.

Скрит текст:
За мен всички майки, които карат малките си деца да участват в конкурси за красота от типа на показаните в Toddlers & Tiaras, са извратени. Смятам, че възпитават децата си изключително погрешно. Смятам, че децата им не са красиви, а изглеждат като гримирани джуджета (така го виждам, не е обида). Но все пак мисля, че за тези деца е по-добре да бъдат при майките си, отколкото при професионални приемни родители или в дом.

# 859
  • София
Карла, всички познаваме индентитета на нашите малцинства, това означава ли че трябва да го толерираме, че е нормално да има пазари за булки, че е нормално да седят необразовани, че е нормално на 25-30 год. да стават многодетни баби. Трябва ли да ги толерираме. Да не ме обвини някой във фашизъм, искам просто да станат нормални хора. И това минава през работа на държавата, дали по норвежки модел е най-добрия е друг дебат (аз не смятам че е най-добрия, но е в пъти по добър от нашия).

Норвежкия модел е кастрация на циганите. Те техните са ги кастрирали още през 60-те, въпреки че са били на светлинни години от нашите, и сега нямат такъв проблем. Имат проблем обаче с прииждащите мигранти, които рано или късно ще ги претопят. Норвежците са само 5 млн, разпръснати на огромна територия. Близкородствените бракове са неизбежни и се практикуват от векове.

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 20:30 от Alexandria*

# 860
Black sapphire, може да не са видяли. В някои култури след определена възраст децата се къпят и мият след ходене по нужда сами. Майката наистина може и да не е видяла. А за дъщерите обрязването може и да е положителен акт на порастване. На моя позната синът и мреше с фимоза, но искаше да го обрежат в нейната държава за да има празник и да получи пари и подаръци. Тъпия разговор с психолог може и да ги подразни. ..........

Аха, и какъв й е родителският капацитет на тази майка, която не е разбрала, че момиченцето й е обрязано? Или то се прибира при нея и си продължава ежедневието безпроблемно, въобще не се е впечатлило и не намира за нужно да сподели с майка си, че някои органи му липсват, кво толкоз?

А отнетите деца заради религиозно индоктриниране за коя религия бяха? Или там нямаше нарушени права?

Женското обрязване не винаги е само клитор, ужасяващо и инвалидизиращо е.

# 861
  • Paris, France
Нина, децата, болните, пътуващите, бременни и кърмещи не постят през Рамадана. Някои съученици на сина ми и дъщеря ми постят, но те са големи. Във Франция Министерство на образуванието беше забранило на учители и аниматори, които шофират да постят за да не припадат.

Омния, и моите и на дъщеря ми ушите са пробити по наше желание. Много жени се обрязват по собствено желание. Не е вярно, че не изпитват удоволствие. Имам обрязани приятелки и си оргазмират. Клиторът им не е пипан, защото там минават големи кръвоносни съдове. Режат големите и малки устни и зашиват над клитора. Него не го барат. Във Франция имат възможност да се поправят с пластика по здравна каса.

етт2812, аз не сравнявам процедурите а давам пример за мотивацията на тези момичета и момчета.

Александрия, 5 милиона не е малко. Близкородствени бракове има и в Египет и Пакистан а не са се претопили.

# 862
  • Street of Dreams
Между другото ако вземат някое дете заради гладуване по време на рамазана, после могат да ги осъдят в съда, че нарушават правата на емигрантите за вероизповедание. 
💡
И това ти се струва нормално?? Joy
На фона на вземането на две деца, защото майката МОЖЕЛО да им влияе психически (пази Боже). Не, изобщо няма двойни стандарти и всичко на великия Запад е точно.

# 863
Имам обрязани приятелки и си оргазмират. Клиторът им не е пипан, защото там минават големи кръвоносни съдове. Режат големите и малки устни и зашиват над клитора. Него не го барат. Във Франция имат възможност да се поправят с пластика по здравна каса.

Ма ти направо го описа като в рекламна брошура!
Честно, ужасена съм.

# 864
  • Street of Dreams
Леле, Невена, като прочетох, че приятелките ти са обрязани и си обясних някои твои постове. Страх ме е да попитам, но ще рискувам и ще чета с едно око - защо са били обрязани, ако не с цел да не изпитват удоволствие при секс? В смисъл това, което е рязано, защо е рязано?

# 865
Нина, децата, болните, пътуващите, бременни и кърмещи не постят през Рамадана. Някои съученици на сина ми и дъщеря ми постят, но те са големи. Във Франция Министерство на образуванието беше забранило на учители и аниматори, които шофират да постят за да не припадат.

Ученици де, нямах предвид деца в ясли и градини.

# 866
  • Paris, France
ОнДиНе, през Рамадана не само не гладуват ами се тъпчат нощем за световно. Някои даже се угояват като прасета. Проблемът на Рамадана не е в гладуването денем а в плюскането нощем. Практикуващите мюсюлмани постят по същия начин всяка седмица, в четвъртък и понеделник, а също и 3 дена по пълнолуние, но извън Рамадан не се тъпчат. На Запад наднорменото тегло не прощава.

Блак, аз съм против насилието. Не рекламирам инфибулация. Писах какво са ми споделяли. Осакатявани е, да. Даже се чудя как раждат по средно 7 деца в Нигер и Мали а повечето май са обрязани. А ние и едно не можем, та ни правят секцио.

# 867
  • София

Омния, и моите и на дъщеря ми ушите са пробити по наше желание. Много жени се обрязват по собствено желание. Не е вярно, че не изпитват удоволствие. Имам обрязани приятелки и си оргазмират. Клиторът им не е пипан, защото там минават големи кръвоносни съдове. Режат големите и малки устни и зашиват над клитора. Него не го барат. Във Франция имат възможност да се поправят с пластика по здравна каса.

етт2812, аз не сравнявам процедурите а давам пример за мотивацията на тези момичета и момчета.

Александрия, 5 милиона не е малко. Близкородствени бракове има и в Египет и Пакистан а не са се претопили.
Предполагам само, че това "Омния" е към мен..... Ти си имаш обрязани приятелки? И си говорите с тях за оргазми? И за какво им е обрязано точно?! Евала! А аз на моите приятелки не им ги знам как изглеждат дори.... баси и приятелките имам и аз

# 868
Карла, всички познаваме индентитета на нашите малцинства, това означава ли че трябва да го толерираме, че е нормално да има пазари за булки, че е нормално да седят необразовани, че е нормално на 25-30 год. да стават многодетни баби. Трябва ли да ги толерираме. Да не ме обвини някой във фашизъм, искам просто да станат нормални хора. И това минава през работа на държавата, дали по норвежки модел е най-добрия е друг дебат (аз не смятам че е най-добрия, но е в пъти по добър от нашия).

Изобщо не е по темата да коментираш нашите малцинства. Тук става въпрос децата, които са в приемни или осиновителни семейства да знаят кои са, откъде идват, кои са родителите им...

# 869
  • София

Жените и децата не гладуват по време на Рамазана.

Общи условия

Активация на акаунт