Отнемане на деца в Норвегия

• 98 322
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 840
Цитат
Кое с кое си противоречи?
Самият факт че не знаеш, говори достотачно (либерал с фашист) (евро-трол (демократ) с комунист)

# 841
Цитат
Като пускаш картинки с циганчета какво доказваш?
Не питам теб, а питам Карла която казва, че всяка идентичност и семейна история трябва да се пази, тази също ли?
Цитат
приемаме автоматично, че всички отнети деца са отнети с право
Не приемаме автоматично нищо, аз затова питам колко осъдителни решения има срещу Норвегия за неправомерно взети деца и тъй като има и такива, както е в случая с религиозното индоктриниране, никой не може да ме убеди че там има съветска диктатура, педофилска мрежа, генофондна политика и всякакви други конспирации.   
Трябва да се вземат предвид и някои други неща - насилственото налагане на чужди традиции не изнася нито на мъжете, нито на жените от тези общества - те са на определен етап на развитие и е добре да си бъдат отделно - ето, например на този младеж са му отнели идентичността и той сам си я е върнал, след като е пораснал: https://www.blitz.bg/obshtestvo/sapunka-mikelevasil-zaryaza-okho … h_news577075.html
Мисълта ми е, че това си е тяхна работа. Не може да се домъкне отнякъде някой, който се възприема като великият просветител и да започне да обяснява кое как трябва да стане.
През цялото време не можеш да разбереш, че никой не те убеждава в нищо. Хората са убедени в някои неща, но не те убеждават, ти се опитваш да наложиш своето мнение.

# 842
Карла,
тази ли идентичност и семейна история трябва да съхраняваме?

Ти продължаваш усърдно да си тролиш...Задаваш неадекватни въпроси по темата, което показва, че не познаваш материята и не можеш да вникнеш в нея в дълбочина. Не мисля да те ограмотявам що е идентитет и защо е важен. Достатъчно материали има в интернет.

# 843
  • Paris, France
ett2812, потресаващи истории. Направи ми впечатление, че се използват доводи от рода на "Ами те децата вече са свикнали с приемните семейства, не е редно да се причини такава травма като ги върнат на родителите"...
А като са ги взели от родителите никаква травма не са нанесли, мдам... Абсолютни психопати са това.

И, аз съм против затвореното осиновяване и късане на връзката с родното семейство. Осиновяването трябва да отпадне като опция в такива случаи. Единственото приемливо е частното, но отворено осиновяване. И в Англия аргументът е "О, ама то е свикнали с приемното семейство"

бгтатко, няма перфектна система. Франция не дава деца за осиновяване лесно и дава много шансове на родителите. Но не обръща достатъчно внимание на малтретирани деца и често са изпуснати. За тормозя научаваме чак като са убити или осакатени. От всички системи, които познавам бих казала френската. Единствено не одобрявам това, че не лекуват майката-наркоманка. В Германия се грижат по-добре за наркозависимите.

# 844
Скрит текст:
Борбата с обрязването трябва да се води на място. Като победим трябва да се преборим с осоляването на бебета, пробиването на уши, повиването със стегнати крака.
Ти сериозно ли сравни обрязването с пробиването на уши?!

Да, защото и в двата случая става дума за насилие над малко дете. За Ганьо пробиването на уши на бебета е напълно в реда на нещата точно каквото е женското обрязване за Сомалийците и защото и двете процедури са без позитиви за здравето, но причиняват болка и рискове от инфекции, болезнени белези (келоиди) и даже смърт. Разбира се при обрязването са значително по-високи и затова съм поставила борбата с него като приоритет.

Блак сафайър, а какво да направят родителите ако бабата вземе, че обреже момичетата с кухненската ножица или някой ръждясал бръснач докато са пратени на ваканция на село? Вече писах, че има осъдени във Франция, и то на много тежки присъди, 20г затвор ако не ме лъже паметта. За сравнение - за стрелба по полицаи при обир терористът Кулибали е лежал 6м, за групово изнасилване дават условни присъди итн. Трудно е да се докаже умисъл и участие.

Някой писа, че не вземали деца на мюсюлмани. Вземат, поне тук. Не зная дали повече или по-малко. Мюсюлманките по-рядко са пияници и се дрогират и влагат повече в обучение и възпитание на децата.

Не говорим за Франция. Там имат опит от по-отдавна с въпросните култури.
Какво да направят родителите ли? Да сигнализират правораздавателните органи примерно? Детски психолог, болнично лечение, нещо? В противен случай са съучастници в криминално престъпление и укриването му.
По тази логика - какво да правиш, ако откриеш труп в двора си?
Нима семейна среда, в която се случва безвъзвратно осакатяване на невинно дете, не е рискова за него? Дали в Швеция или Норвегия има поне едно такова изведено от рисковото си семейство момиченце?
Ама не, много по-рисково е за детето да расте с умна майка, която БИ МОГЛА да го настрои срещу бившия си съпруг.

А пробиването на ушите на един кантар с обрязването на момиченца дори не подлежи на коментар, толкова е гнусно.

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 19:51 от Анонимен

# 845
Joy Ха, ха вече бях обвинен че съм евро-трол, либерал, комунист а сега съм и фашист. Интересно как е възможно да съм едновременно всички тези противореащи си неща.
По същия начин, както българите са всеизвестни като нетолерантни и тесногръди расисти и ксенофоби, и в същото време оставят ромите да си живеят съгласно техните порядки.

# 846
  • Street of Dreams
Явно причината за изземането на децата си остава тайна и за самите им родители.

Примерно госпожа Уланд видимо беше циганка наркоманка, която проституира за доза хероин , а решението на съда ОСНОВАНО ЕДИНСТВЕНО НА СПЕКУЛАЦИИ, което е предоставила пред бтв и вадеха цитати от него, е фалшифицирано. Естествено, че трябва да й се вземат децата завинаги, без право да ги вижда, и да се пратят в двата края на страната, крайно наложително е.

Абе защо и аз започнах да изтъквам очевадни факти и аз не знам!

# 847
ett2812, потресаващи истории. Направи ми впечатление, че се използват доводи от рода на "Ами те децата вече са свикнали с приемните семейства, не е редно да се причини такава травма като ги върнат на родителите"...

Towa е най-често използваният аргумент. Повярвай ми, ако не бях имала минимален опит с Югендамт, ей така от нищото , нямаше да се задълбоча да чета и да говоря с хора и да знам за много неща. В Германия не е чак така трагично, но пак можеш много да пострадаш. Естествено, най-важното е да имаш пари и да реагираш на време. При силен и бърз отпор, медиен шум, добри адвокати, тези животни клякат и връщат децата, но иначе много неща могат да ти се случат, процедурите са толкова тромави, че дори и да се решат нещата в твоя полза, пак губиш децата, просто защото е минало много време и връзката ти с детето е насилствено прекъсната. Всеки човек, живеещ в чужбина с деца (поне в Германия и Скандинавия със сигурност) трябва много да се пази.

Много са важни и статистиките, децата,  попаднали в системата, се справят после много по-зле дори от деца отгледани в сравнително лоши условия.

# 848
Карла, всички познаваме индентитета на нашите малцинства, това означава ли че трябва да го толерираме, че е нормално да има пазари за булки, че е нормално да седят необразовани, че е нормално на 25-30 год. да стават многодетни баби. Трябва ли да ги толерираме. Да не ме обвини някой във фашизъм, искам просто да станат нормални хора. И това минава през работа на държавата, дали по норвежки модел е най-добрия е друг дебат (аз не смятам че е най-добрия, но е в пъти по добър от нашия).

# 849
  • София
Борбата с обрязването трябва да се води на място. Като победим трябва да се преборим с осоляването на бебета, пробиването на уши, повиването със стегнати крака.
Ти сериозно ли сравни обрязването с пробиването на уши?!

Да, защото и в двата случая става дума за насилие над малко дете. За Ганьо пробиването на уши на бебета е напълно в реда на нещата точно каквото е женското обрязване за Сомалийците и защото и двете процедури са без позитиви за здравето, но причиняват болка и рискове от инфекции, болезнени белези (келоиди) и даже смърт. Разбира се при обрязването са значително по-високи и затова съм поставила борбата с него като приоритет.

Моля, не свири на струната "Ганьо". Абсолютно несравнимо е обрязването с пробиването на уши. Едното води до малък дискомфорт и болка ( знам от личен опит, защото ушите ми са пробити в съзнателна възраст), а другото е перманентно инвалидизиране без възможност за усещане на каквото и да е сексуално удоволствие и проблеми дори при уриниране. То пък аман от този Ганьо и споменавамето му под път и над път.... Горкият Алеко.
П.П. Преди някой защитник на детските права да ми скочи, ушите на моите деца не са пробити преди те да поискат това.

# 850
Карла, всички познаваме индентитета на нашите малцинства, това означава ли че трябва да го толерираме, че е нормално да има пазари за булки, че е нормално да седят необразовани, че е нормално на 25-30 год. да стават многодетни баби. Трябва ли да ги толерираме. Да не ме обвини някой във фашизъм, искам просто да станат нормални хора. И това минава през работа на държавата, дали по норвежки модел е най-добрия е друг дебат (аз не смятам че е най-добрия, но е в пъти по добър от нашия).

Там е работата, че норвежкият модел видимо толерира всякакви недопустими ужаси, но е безпощаден към доста по-безобидни или направо безвредни случаи, включително с инцидентен характер.

# 851
Виж как сам вече усещаш накъде клони неолибералната мисъл...Апропо, има ли в модерните демокрации на Запад свобода на словото?

След като обрязването на момиченца го пишат в графа - родителят не разбрал, т. е. няма проблем, какво правят социалните при целодневния глад и жажда на деца по време на Рамазана?
Също се замислих - обрязване при момченца не по медицински причини как се приема от норвежките социални?

# 852
Когато темата дойде пак в нормални рамки
без да изкачат всякакви паранои от мюсюлмани, роми , които някои искат да затворят в дън гори тилилейски - свирнете . 

# 853
  • Paris, France
Black sapphire, може да не са видяли. В някои култури след определена възраст децата се къпят и мият след ходене по нужда сами. Майката наистина може и да не е видяла. А за дъщерите обрязването може и да е положителен акт на порастване. На моя позната синът и мреше с фимоза, но искаше да го обрежат в нейната държава за да има празник и да получи пари и подаръци. Тъпия разговор с психолог може и да ги подразни. ..........

Аз имах проблем със социалните, защото дъщеря ми говорела за епилация в училище. Дойде социалната с вид на лесбийка, късо остригана и с мустачки и ми чете конско, че епилацията била вредна и болезнена. Дъщеря ми твърдеше, че и доставя удоволствие. Грозницата настояваше, че малките деца трябвало да си изживеят детството и защо дъщеря ми се лакирала. Напомних и, че във Франция има цели щандове с детска козметика, лакове и парфюми. Отговори ми, че това било, защото родителите купували от меркантилност. Питах защо да не купувам и аз. Повдигна панталона на сина ми и пита защо няма косми и дали се епилира. Майка ми, която е лекар, тръгна да и обяснява, че малките деца нямат косми но социалната настояваше, че имали. Майка ми и каза, че косми по крака в детска възраст се дължат на хормонални проблеми или лош ген. Социалната кипеше. Попита ме не си ли уча децата на друго и толкова ли сме повърхностни. Отговорих и, че ги уча на лихвообразуване и изчисляване на амортизация. Не остана очарована, но си тръгна. Майка ми се тюхкаше, че не сме и показали как да си маха четината от ръцете а децата се смееха на лесбийката и коса. Култури разни.

# 854
На емигратите им доставя неясно удоволствие да си мислят, че в България животът е супер зле и всички са много примитивни, изпаднали тънещи в мизерия. Simple Smile) но истината е, че много неща са доста по-добре отколкото на запад и една от причините за това е здравият разум на българина и трудното му "обработване" така да се каже. Няма психически здрав човек, който да може да сравни обрязването с пробиването на уши. Това е точно морален релативизъм, и на него се поддават хора, на които липсва здравия вътрешен ориентир за добро и зло. За съжаление, понятията почнаха да се размиват и точно обществата, в които няма здрави семейни връзки, каквито са скандинавските, първи тръгват към този брейв ню уърлд.

Общи условия

Активация на акаунт