За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 091
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Пейч, благодаря! Ще го направя, изглежда чудесен сладкиша. Но онази рецепта беше друга, помня че беше от една брошура на Кауфланд, която изхвърлих без да се усетя

# 151
Марчева, благодаря! Бадемовото брашно мога ли да заменя с друго?
4-5 от сливите вложих в сладкиш. Сложих и череши, и кайсии. Карамелизирах захар на дъното, плодовете и покрих с кексово (с прясно мляко) тесто. Извадих го да изстива и много се чудя дали да не го сиропирам с карамелизирано мляко.

# 152
Бях правила един път сладкиш със сини сливи, хареса ми , но му загубих рецептата. Помня, че сливите се слагаха в тавичка, а отгоре се слагаше смес на трохи. Някой знае ли подобна рецепта?
Виж тук - https://recepti.rozali.com/deserti-drugi/krambujl-hrupkaviiat-desert.html

# 153
Благодаря на всички, които ми дадохте вкусни и уникални идеи за сладкиши и закуски🌹🌹🌹

# 154
  • София
у
4-5 от сливите вложих в сладкиш. Сложих и череши, и кайсии. Карамелизирах захар на дъното, плодовете и покрих с кексово (с прясно мляко) тесто. Извадих го да изстива и много се чудя дали да не го сиропирам с карамелизирано мляко.
Бадемово брашно .....за какво се използва ?

# 155
  • София
Няма как да го замениш, точно то дава невероятен вкус и аромат. Тортата която ти показахе повече от разкошна. Може лесно да се приготви у дома, ако имаш интерес ще ти кажа, направо е елементарно,  ако няма от къде да купиш, не знам дали си от София, а ако си от София ще ти кажа къде се продава.

...............Бадемово брашно .....за какво се използва ?

Повечето от хубавите сладкиши са с бадемово брашно, това е основата за  приготвяне на  френските макарони.

# 156
  • София
Откъде може да се купи и има ли някъде в нета рецепта ?

# 157
  • София
Купувам го от едно магазинче в София, не съм търсила от нета.  Внимавай когато го поръчваш, то трябва да е точно с цвета на обелен от люспата бадем, т. е. много, много светло бежово, като крем.  Това което се продава из БИО магазините не става, то е за други цели.

# 158
  • Montana, Bulgaria
Купувам го от едно магазинче в София, не съм търсила от нета.  Внимавай когато го поръчваш, то трябва да е точно с цвета на обелен от люспата бадем, т. е. много, много светло бежово, като крем.  Това което се продава из БИО магазините не става, то е за други цели.

Сподели, моля те, кое е магазинчето, от което купуваш и къде се намира?

# 159
Аз купувам бадемово брашно от Лидл. Не знам дали е добро качество, ползвам го за определен вид сладки, върши ми много добра работа.

# 160
  • София
[Сподели, моля те, кое е магазинчето, от което купуваш и къде се намира?
МоНи, за теб, винаги!  Simple Smile Отиваш на Солунска и "Анг. Кънчев"  влизаш нагоре по Анг. Кънчев към Патриарха все едно вървиш, първо в лявата страна са ти някакви кафенета, има и градинка с фонтанче, минаваш ги и в дясно са ти "100г сладки" и точно до него е залепено магазинчето, невзрачно е, пише ЯДКИ - това е мястото. Има всичко което си пожелаеш, много са им хубави орехите, белени  ядките са, бадемите също са хубави и небелени и белени и са на много прилична цена/кг. Има и разни подправки, например инд.орехче на ядка, също на мнооого прилична цена от този който до момента купувах, Бахарат. Там е много скъпо. Бадемовото брашно е на килограм, около 30 или 36 лв/кг. На теб ти трябват около 200 г да си имаш. Държиш го с сух и добре затворен буркан, не се развалят.

# 161
Ще ме карате сега бадемово брашно да търся. Има Лидъл при нас, както и едно магазинче, в което предлагат "здравословни" неща - елда, чия, киноа, тиквено брашно, продукти за диабетици, ядки... Предполагам, че там ще открия и бадемово.

# 162
  • София
Ще ме карате сега бадемово брашно да търся. Има Лидъл при нас, както и едно магазинче, в което предлагат "здравословни" неща - елда, чия, киноа, тиквено брашно, продукти за диабетици, ядки... Предполагам, че там ще открия и бадемово.
Вероятно има и там, но не е това което ти трябва, със сигурност ти го казвам, но както искаш.  Peace

# 163
Ще го огледам, но това предлага малкият град. Ако ни харесва.

# 164
Здравейте, знаете ли дали някъде се продава фондан за торти цвят мента и ако не, тогава как се постига този цвят?

Общи условия

Активация на акаунт