За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 724
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Здравейте!

Имам един месец въпрос: с какво мога да поднеса бобен хумус?

ние го ядем с пръчици от зеленчуци или с чипс от тортиля.
също и със зелена салата или задушени зеленчуци.

с яйца и млечни ми е тежко, мъжът ми също не го яде към месо. Peace

# 46
  • София
  • Мнения: 9 926
Как да оползотворя листа лобода? Хич не ми се хвърля.
(иначе имам налично: кайма, кис.мляко, яйца, пресен лук, домати...)

# 47
  • Мнения: 5 132
С две опаковки маскарпоне /по 250 мг. всяка и с изтекъл днес срок/ мога ли да забъркам сладолед или по-подходящо е за крем?

# 48
  • Мнения: 35 112
Искам да направя пресни картофи на фурна, нарязани, но да не залепват на тавата, че да ги стържа после. Може ли да сложа хартия за печене или да намажа отдолу с масло първо?

# 49
  • Мнения: 910
Аз слагам хартия за печене.С нищо не я мажа Simple Smile

# 50
  • София-Младост
  • Мнения: 23 355
С две опаковки маскарпоне /по 250 мг. всяка и с изтекъл днес срок/ мога ли да забъркам сладолед или по-подходящо е за крем?
https://vicktory.wordpress.com/2014/07/18/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0% … arpone-ice-cream/
http://vanillka.com/2016/04/22/mascarpone-icecream/

http://angellovescooking.blogspot.com/2013/05/mascarpone-strawbe … ry-ice-cream.html

# 51
  • Мнения: 5 096
С две опаковки маскарпоне /по 250 мг. всяка и с изтекъл днес срок/ мога ли да забъркам сладолед или по-подходящо е за крем?

Опитайте го първо на вкус миналия ден изхвърлих цяла кутия с изтекъл срок, но запечатана е била през цялото време. На вкус беше пълен ужас и го изхвърлих

# 52
  • Мнения: 5 132

Благодаря Ала-Бала Flowers Hibiscus
Ще го опитам първо както ме е посъветвала dani-ela-80. Не ползвам често маскарпоне и като имам предвид дългата трайност на повечето продукти съм с идеята, че ще е ок, но ще видим.

# 53
  • Мнения: 2 258
Мога ли да замразя течна млечна сметана? Отворих я в събота, но няма шанс до края на седмицата да я употребя - 800 мл остатък е.

# 54
  • Sofia
  • Мнения: 26 385
За какво мога да ползвам пресен джоджен и розмарин?

# 55
  • София-Младост
  • Мнения: 23 355
Мога ли да замразя течна млечна сметана? Отворих я в събота, но няма шанс до края на седмицата да я употребя - 800 мл остатък е.
Не е препоръчително да се замразява, защото в процеса на замразяване се разцепва на малки късове.
За какво мога да ползвам пресен джоджен и розмарин?
Аз ги ползвам първото в боб, а розмарина на фокача набождам преди печене, после става много вкусен.

# 56
  • Sofia
  • Мнения: 26 385
Имам ги в по-голямо количество,зор беше да ми донесат пресни,а сега седят и се чудя как да ги ползвам...май пак ще ги изсуша...
Джоджен на песто ще стане ли или е силен аромата?

# 57
  • София-Младост
  • Мнения: 23 355
И двете можеш да изсушиш, джоджен на песто...не бих си го причинила , но ако ти допада давай. Аз имам едно бурканче сух от не знам кога вече...много рядко ползвам, то и  боб не готвя през ден затова.
https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … D1%82%D0%B2%D0%B0

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 06:58 от Ала-Бала

# 58
  • Мнения: 6 717
Джоджен ползвам и когато готвя картофена каша, агнешко, но сухият ми допада повече.
Тази година си купих растение розмарин и го засадих в градината. Досега не съм ползвала много, но съм гледала, че Джейми Оливър го ползва за овкусяване на меса (сложи клонка , докато се готви).

# 59
  • Мнения: 9 109
. Една позната си прави песто от джоджен още копър и мента вътре и много си го харесва

Общи условия

Активация на акаунт