За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 700
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Рецепта за лесен баварски крем ..... + тецепта за блатове😊

# 541
И аз с несгоди в кухнята снощи. Правих  тази торта http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html,но в старанието си да разбия сметаната до много твърди връхчета я пресякох. Прявя тортата за 4-ти път и винаги крема ми става течен.Използвала съм различни сметани(животински 30 % масленост).Снощната беше от Лидъл с ягодката.Как мога да втвърдя крема,без да използвам желатин ,а  фиксатор за сметана не намирам.Днес няма да имам много време,затова трябва да купя сметана и да разбивам. Дали ще се получи пак фал,защото не е престояла в хладилник?
И последен въпрос- мога ли да изполвам пресечената сметана за нещо друго, напр. пилешко със сметана и гъби или някакво друго солено ястие.Благодаря!

# 542
топлата сметана няма да се разбие.
към пресечената добави течна неразбита сметана и пак разбий и ще се оправи.
коя е тортата на йоли, че не ми се отваря на работа?

# 543
И аз правих една торта на Йоли, много хубава и ми се пресече сметаната, и то с 200 гр шоколад вътре. Оправих я с почти цял пакет крем Парадайс на д-р Йоткер (от този който се разбива със студено мляко). Също все ми се втечнява сметаната и чак нямам желание да работя с такава сметана.

# 544
Здравейте,
Снощи пробвах да направя огретен по тази рецепта: http://recepti.gotvach.bg/r-51521-Бързо_сготвен_огретен?l=1
но нещо се обърка и картофите останаха възсурови (подозирам че бяха малко повече отколкото тряба)
Въпроса ми е има ли шанс да надробя несполучливия огретен в робота, да добавя това-онова и да измайсторя някакви картофени кюфтета или нещо такова? Не обичам да хабя храна Simple Smile

Не знам колко е останало от огретена, можеш да го залееш с мляко или вода, както е в рецептата, и да доизпечеш картофите. И на кюфтета ще стане, както си го замислила.

# 545
Торта с дулсе де лече на Йоли. Крема е сметана с 1 консерва варено кондензирано мляко. При обединяванети им винаги ми се втечнява. Даже пробвах да разредя малко кондензираното мляко с течна сметана, за да се обединят с по-малко бъркане,но и тогава не се получи.Но на 50-ят опит може вече да стане Smile

# 546
Торта с дулсе де лече на Йоли. Крема е сметана с 1 консерва варено кондензирано мляко. При обединяванети им винаги ми се втечнява. Даже пробвах да разредя малко кондензираното мляко с течна сметана, за да се обединят с по-малко бъркане,но и тогава не се получи.Но на 50-ят опит може вече да стане Smile

правила съм я, нямах проблеми. да не си сбъркала дулсето /има 2 вида, единият е по-гъст и трябва от него/?

# 547
  • София
Това трябва да е тортата.http://recepti.gotvach.bg/r-30430-Торта_с_Дулсе_де_лече. Правила съм я и е разкошна торта.   За да се пресече сметаната е: била е прекалено студена, можеш спокойно да разбиваш и със стайна температура,  започнала си разбъркването на много силна степен, започни бавно и малко по-малко увеличавай силата на миксера, след като се е пресякла  се е получило масло, отдели го и го изцеди, то е хубаво и можеш да го вложиш някъде и накрая купи сметана от друго място, френска да е, тя е по-тежка и се разбива по-лесно, ползвам само тази  на Elle and Vire и съм повече от доволна, при нея грешка няма. Преди разбиването много добре я разклати, защото точно сметаната ѝ е по стените ѝ.  Предполагам, че ползваш конд. мляко - сгушенка.
Скрит текст:

# 548
Идеи какво да направя с кифли - тип козуначни с някакво подобие на локум и шоколад. Част от тях ще направя на торта - с млечен крем, та подобните отпадат като вариант....на топчета с различни добавки също не ми се иска..... Помагайте, моля 💐

# 549
Ако още са пресни няма ли да стане да се замразят и да се затоплят и изядат по-нататък? Щом хляб и козунаци и баници стават и след замразяване, кифлите също трябва да са ок.
Иначе пържени филийки от козунак са много вкусни, предполагам че и с кифлите би се получило добре - това пък в случай че са поизсъхнали вече.

# 550
Точно от фризера ги измъкнах, че няма място в него - от училището на децата ги дават, не са особено вкусни и аз прибирах ли прибирах......
Дали биха станали вкусни брускети? Ако ги изсуша във фурната и им ръсна малко пудра и канела?
П.п пържени филийки не става, ще нося нещото утре при децата на село, а филийките са вкусни топлички.

# 551
  • София
Точно от фризера ги измъкнах, че няма място в него - от училището на децата ги дават, не са особено вкусни и аз прибирах ли прибирах......
Дали биха станали вкусни брускети? Ако ги изсуша във фурната и им ръсна малко пудра и канела?
П.п пържени филийки не става, ще нося нещото утре при децата на село, а филийките са вкусни топлички.
Пробвай се с този пудинг от козунак, това че имаш кифли изобщо не е проблем, разрязваш ги.
Този пудинг няма ѝ да разбереш как ще изчезне на минутата, фантастичен е.

http://recepti.gotvach.bg/r-70937-Пудинг_от_козунак

# 552
Идеи какво да направя с кифли - тип козуначни с някакво подобие на локум и шоколад. Част от тях ще направя на торта - с млечен крем, та подобните отпадат като вариант....на топчета с различни добавки също не ми се иска..... Помагайте, моля 💐
Сладкиш от сух козунак
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%B0%D0%BA
Сладкиш от сух козунак с маскарпоне и праскови
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BE%D0%B2%D0%B8
Желиран сладкиш от сух козунак
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%B0%D0%BA

# 553
Марчева,много благодаря!:hugs: Наистина сметената ми беше много студена,а на всичкото отгоре слагах и бъркалката на миксера за 15 мин. във фризера,а миксера директно го включих на най-високата степен.Посочената сметана от теб съм я търсила няколко пъти в Билла-Благоевград, но не я намирам.А млякото ми е това
Благодаря на всички за отговорите!:hugs:

# 554
Момичета,  благодаря Ви за идеите за сладкиши, но както казах по-горе с част от тях ще направя такъв, с млечен крем, стафиди, орехи....та други идеи търся 😊

Общи условия

Активация на акаунт