За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 708
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Имам питане относно прясната салвия - искам със свински пържоли да я комбинирам, но не знам с какви други подправки или марината се връзва. Някакви идеи?

# 526
  • София-Младост
Мариновай си пържолите както искаш и само за печенето сложи по листенце салвия върху всяка. Ще даде аромат.
На мен ми е силна в интерес на истината и не я ползвам.
Но точно така правих снощи котлети, но с розмарин...После се маха и готово.

# 527
Благодаря много, ще видя дали е силна или не, само в чай досега съм ползвала.

# 528
  • София
Искам да направя сладолед от 500 мл сладка течна сметана и кутия карамелено кондензирано сладко, но ме притеснява да не стане много сладко. Какво мога да сложа в сладоледа, за да неутрализирам малко сладостта?
Животинската сметаната за разбиване не е сладка, само има приятен мек вкус, тя няма захар, така че кондн. мляко ще ѝ дойде много добре, даже ще ѝ бъде точно, все пак това е сладолед. Бих добавила малко ядки, дребни плодове, малини, боровинки и става чудно.

# 529
Благодаря на включилите се за сладоледа, няма да ги смесвам и според мен ще стане отровно сладко. Сега ще си харесам рецепта и ще оползотворя първо сметаната. Кондензираното мляко е с по- дълъг срок на годност и ще чака.
Марчева, сметаната не е животинска, а  от подсладените.

# 530
Ще загуби ли "уау" вкуса си конфитюра от червени чушки, ако не сложа дафиновия лист? А някой пробвал ли е да добави и 1 люта чушка?

# 531
Имам питане относно прясната салвия - искам със свински пържоли да я комбинирам, но не знам с какви други подправки или марината се връзва. Някакви идеи?

Като има салвия, други подправки не ти трябват - сол, черен пипер, зехти, соев сос и филии лук евентуално

# 532
Ще загуби ли "уау" вкуса си конфитюра от червени чушки, ако не сложа дафиновия лист? А някой пробвал ли е да добави и 1 люта чушка?
Няма да загуби - аз не слагам дафинов лист защото не ми хареса, а слагам зрънце карамфил
люта чушка върви да

# 533
Пеп-4о, късно е вече, съвсем и се загуби аромата от всичко с което бяха подправени. За друг път ще знам.

# 534

Аз съм го правила и с дафинов лист, ама толкова го харесвам, че хич не ми пречи с какво ще е ароматизиран! Simple SmileКато нямам розмарин, слагам чубрици и мащерки или комбинирам каквото има при подправките.

# 535
  • Пловдив
Здравейте, направих сладко от череши, но стана много гъсто. Как да го оправя?

# 536

Изсипваш го в тенджерка + малко вода , оставяш го да поври 2-3 минути, сипваш го пак в бурканчета, затваряш и обръщаш както е горещо.

# 537
  • Пловдив

Изсипваш го в тенджерка + малко вода , оставяш го да поври 2-3 минути, сипваш го пак в бурканчета, затваряш и обръщаш както е горещо.

Благодаря, а да му слагам ли пак лимонтузу?

# 538
Зависи колко е сладкото и колко вода ще долееш, ако е повече, може и някоя и друга лъжица захар да се сложи. Моя приятелка вари сироп и с него разрежда, после пак кипва сладкото, за да го насипе в бурканчетата и затвори. На мен ми се е налагало не много да разреждам, слагам по малко вода и разбърквам, докато реша, че ми е достатъчно. Не съм слагала лимонтозу допълнително при разреждането, но, ако искаш, добави малко, но внимавай все пак да не го подкиселиш.

# 539
Здравейте,
Снощи пробвах да направя огретен по тази рецепта: http://recepti.gotvach.bg/r-51521-Бързо_сготвен_огретен?l=1
но нещо се обърка и картофите останаха възсурови (подозирам че бяха малко повече отколкото тряба)
Въпроса ми е има ли шанс да надробя несполучливия огретен в робота, да добавя това-онова и да измайсторя някакви картофени кюфтета или нещо такова? Не обичам да хабя храна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт