За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 721
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Искам да направя сладолед от 500 мл сладка течна сметана и кутия карамелено кондензирано сладко, но ме притеснява да не стане много сладко. Какво мога да сложа в сладоледа, за да неутрализирам малко сладостта?
Какао. Аз правих неподсладена и кондензирано мляко и беше доста сладко.
ММ няма да го яде с какао, а аз за него основно го правя. С прясно мляко, ако го разредя?

# 511
  • София
Меган, можеш са сложиш крема сирене или маскарпоне. Също така може да сложиш част от млякото и да опиташ, за да прецениш спрямо твоя вкус. Може и плодове - пасирани малини, кайсии, сурови или съвсем леко термично обработени.
Има тема за  сладолед, виж я. Може нещо друго да си харесаш.

# 512
Меган, можеш са сложиш крема сирене или маскарпоне. Също така може да сложиш част от млякото и да опиташ, за да прецениш спрямо твоя вкус. Може и плодове - пасирани малини, кайсии, сурови или съвсем леко термично обработени.
Благодаря, за маскарпоне и крема сирене не се сетих.

# 513
Пакетчетата бакпулвер /от Лидл конкретно/ са 15 гр. За какво количество брашно са? Например за три чаени чаши брашно достатъчно ли са 15 гр. или са много? Зависи и от чаената чаша, разбира се. И количеството бакпулвер само от количеството брашно ли зависи?
Най-вече зависи от рецептата.
Това е най-точният отговор. Импровизации повече не правя, поне на мен не ми се получават добре. За мая мога и на око да преценя колко, но там имам повече "стаж". Предполагам че някой с много опит с такива печива може и на коляно да сглоби такава рецепта и даже и да му се получи, но за такива като мен - готови и изпробвани, моля Grinning Колко рецепти за разни курабийки и незнамсикакво изхвърлих щото са с амонячна сода и не ми стиска да я заменя с нещо друго, а това нещо вкъщи съм казала да не влиза, отвратително ми е, макар че знам че миризмата изчезва като изстинат нещата.
Скрит текст:
Като си спомня веднъж какви кексчета направих, за резил си бяха, че и за гости. Рецептата със сода, но решавам да я сменя с бакпулвер щото да не случайно да миришат на сода, много мразя. Хубаво обаче Натка какво е гледала, бакпулверът им е дошъл в повече, не знам какво ме е прихванало да сложа толкова, че и по навик съм сложила и по-малко захар от нужното, сякаш сама ще си ги ям... цирк, направо си киселееха леко. Ако бяха лимонови, щеше да им отива, да ама не бяха. Иначе на вид бяха супер, гостите ги изядоха де, аз нали рядко опитвам първа какво съм забъркала, установих каква съм я свършила като ги бяха видяли и бяха хапнали от тях вече. В интерес на истината казаха че им харесали и питаха пак да им направя, но мен още ме е яд като се сетя, че и един от тях готвач беше. Толкова настояваха че почти ме убедиха че не го казват от куртоазия... ама почти.
Стана направо за темата с муните, но от тогава чета рецептата по два пъти, а ако нещо не е написано ясно точно колко е, хвърлям я и търся нова Grinning

# 514
Благодаря на всички за мненията за бакпулвера Flowers Hibiscus
Иска се и повечко опит да се преценят добре рецептите и продуктите и кога съотношенията не са съвсем точни.
По принцип брашното го слагам с лъжица в чашата и не го пресявам предварително. Ще отмервам с лъжичка бакпулвера, така поне ще спазвам рецептата /в голяма част бакпулвера е точно в лъжички/. А с цяло пакетче остава неприятен вкус после като се яде готовото печиво наистина и искам да поправя тази грешка.

# 515
  • София
Буркан с капак/кутия с капак... Някои им капват малко мазнина, за да не получат засъхване. И в хладилника.
Не някои, а задължително се покапват с олио, иначе засъхват и получават твърда кора отгоре и не могат да се ползват.

# 516
Някой с опит,  как да прибера манатарка във фризера,  но така че след това да е подходяща за паниране?

# 517
  • София
Здравейте. Имам няколко кайсии, около половин кг, които искам да оползотворят. Някакъв замразен десерт дали ще стане?

# 518
Искам да направя сладолед от 500 мл сладка течна сметана и кутия карамелено кондензирано сладко, но ме притеснява да не стане много сладко. Какво мога да сложа в сладоледа, за да неутрализирам малко сладостта?

ще стане отрова. можеш само да му добавиш нещо несладко /сметана, мляко.../, иначе няма да стане.

# 519
  • софия
Здравейте. Имам няколко кайсии, около половин кг, които искам да оползотворят. Някакъв замразен десерт дали ще стане?
https://cookathouse.com/sladkish-kaisii-stara-retzepta/

# 520
  • София-Младост
Сорбе от кайсии
https://albisrecipebook.blogspot.com/2017/07/blog-post.html

# 521
  • София

Десерт *Кайсиев цвят*

# 522
  • В царството на игрите:)

ще стане отрова. можеш само да му добавиш нещо несладко /сметана, мляко.../, иначе няма да стане.
Наскоро направих сладолед по рецептата на Ipeich, в който имаше сладкарска сметана, малко крем ванилия и кутийка кондензирано мляко. Добавих карамелизирани орехи и сладко от смокини нарязани на дребно и искам да ви кажа, че въобще не беше по - сладък от нужното. Сладолед като сладолед. Заприлича малко на френска нуга и въпреки огромното количество свърши много бързо, но никой не се оплака, че му е сладък. Проблемът щеше да е ако не е сладък Simple Smile Все пак е СЛАДолед Simple Smile
Ето я рецептата
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

# 523
Здравейте момичета, може ли някой да ми даде лесна рецепта за бейгъли?

# 524

Наскоро направих сладолед по рецептата на Ipeich, в който имаше сладкарска сметана, малко крем ванилия и кутийка кондензирано мляко. Добавих карамелизирани орехи и сладко от смокини нарязани на дребно и искам да ви кажа, че въобще не беше по - сладък от нужното. Сладолед като сладолед. Заприлича малко на френска нуга и въпреки огромното количество свърши много бързо, но никой не се оплака, че му е сладък. Проблемът щеше да е ако не е сладък Simple Smile Все пак е СЛАДолед Simple Smile
Ето я рецептата
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

въпрос на вкус, това дори и децата ми не биха до яли в къщи. скоро правих сладолед /имърджънси сладолед му викам - когато няма време/ от кутия кондензирано мляко и НЕподсладена сметана /но имах само кутийка/ + рожкови. казаха, че им е твърде сладко, едва се изяде. но те не са свинали да се тъпчат със захар, де. например скоро правих една пита с череши от бонапети. намалих захарта наполовина и пак ни беше твърде сладко. та - който както е свикнал.

Общи условия

Активация на акаунт