За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 670
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Как да сготвя червени картофи?
Не сладки батати, а такива с червена обелка.
Яла съм такива в Америка като пюре, сготвени направо с обелката

# 601
  • София
Готвиш ги както всички други,  ако искаш да са с кората я измиваш много добре, и ги печеш на фурна. Червените картофи стават много добре и пържени.

# 602
  • софия
Червените картофи са разкошни за пържене, а иначе се готвят като и жълтите, аз поне разлика не съм забелязвала.

# 603
Майка ми винаги казваше, че червените картофи са за пюре, но може би тя е имала предвид някои по-стари сортове. Не съм опитвала да пържа червени картофи (ама аз и рядко пържа картофи), но определено не стават добре печени в тава с месо - разпадат се бързо

# 604
Готвиш ги както всички други,  ако искаш да са с кората я измиваш много добре, и ги печеш на фурна. Червените картофи стават много добре и пържени.
+1  снощи ядохме такива, прясно извадени Wink само измити и  изтрити, без да са белени. Много са вкусни

# 605
  • sf
Искам да си опеча вкъщи царевица. Как да я направя? Във фурната, на плоча, на скара, друго? 🤔

# 606
Реших да ги опека, защото с малкото шило нямам време да пържа. Дано се получат

# 607
donsita, уточнявам - не съм я правила, набелязала съм я за приготвяне...цитат: "И в сезона на царевицата, припомням рецептата за печена царевица във фурна. Мокрите обилно кочаните без да махате шумата и редите в тава за печене. Печете на 180-200 градуса до получаване на лек кафяв загар на шумата,както се вижда на снимката. Консумирате я намазана с масълце и сол. Божествена, в шумата се запарва и запазва всички аромати и вкусове а на вкус е още по-хубава. 😊" - край на цитата
У дома сме правили само  варена и печена на барбекю - там става много вкусна естествено,  но не навсякъде може да се палне огънче 😀
П.п идеята е на Добрина Колева, от кулинарна фейс група

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 21:19 от polly

# 608
  • софия
ооо мен много ме вълнува печената царвица - аз само я варя... Sad

# 609
  • sf
Мерси,ще  я пробвам , звучи супер.

# 610
Ако е много млечна царевицата става и на котлона на печката

# 611
Да ви призная, не ме впечатлиха червените картофи на фурна Sad
Сега чета, че като се вари царевица се налива една чаша прясно мляко. Вие така ли я варите?

# 612
  • Стара Загора
Искам да си опеча вкъщи царевица. Как да я направя? Във фурната, на плоча, на скара, друго? 🤔

Първо се вари, след това на барбекю и се маже по време на печенето с масло.

# 613
  • София
Да ви призная, не ме впечатлиха червените картофи на фурна Sad
Сега чета, че като се вари царевица се налива една чаша прясно мляко. Вие така ли я варите?
Ми.... картофи, печени картофи какво толкова да те впечатлят.  Ако беше поискала рецепта за картофи на фурна веднага щях да ти пусна - Магически картофи, които "избиха рибата" направо,  Френски картофи, Смачкани на фурна картофи,  Картофи на фурна с хрупкава маслена коричка, Картофи Фондант и още и още... ти не поиска.  Peace
Когато варя царевица, онзи ден това ми беше задачата, - нищо освен вода. Може и на пара, може и в тенджера под налягане, както си избереш, може и посипана с масло и лют червен пипер, межда другото става разкошно-пикантна, по избор е.

http://recepti.gotvach.bg/r-75677-Млечна_царевица_с_подправки_на_фурна

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 23:04 от marchеva14

# 614
Марчева, ако те не затруднява пусни ги все пак тези рецепти за картофи, които изброи. Ние вкъщи много ги обичаме на фурна и често приготвям като нямам друго за вечеря. Grin

Общи условия

Активация на акаунт