Третокласници 2018/2019

• 75 539
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
  • Кърджали
Scratch  ли имате предвид или нещо друго?
Да,същото!
За скратч има за iphone samo.Казва pyonkee или нещо подобно.За андроид няма.За компютър има безплатна  офлине версия.

Аз съм и инсталирала на таблета и телефона някакви приложения Видимо на пръв поглед не мвидях кой знае какви разлики със скрач който и е на компютъра. Сигурно има разлики, но основните функции, които разгледах съвпадат. Е, по нататък ще видим ако се появи някакво несъотвествие.
Днес беше много доволна че си взе таблета на училище. Понеже нямат достъп до компютърната зала учителката каза че ако намерим такова приложение може да го инсталираме и да и ползват устройствата в часа. Днес имат за първи път компютърно моделиране, понеже нали предния понеделник не учиха.

# 421
И аз пиша на календара, на всяка дата, специализирах се в дребните буквички, та да ми се събира всичко  hahaha

# 422
Ами нямат съблекалня, пускам го с анцузи. А учителите по физическо са двама един основен и един по въпросния модул искат децата да са с бели тениски задължително. Преобличат се в стаята. Предполагам, че втория срок ще са два редовни часа + модул.
Джил, аз съм толкова щастлива, че след две момчета си имаме девойка. Исках да са нашарени, както казват хората Wink Толкова е хубаво да си имаш и момче. Те са по различни от момичетата, поне сега мога да направя разлика и в никакъв случай отрицателните неща не надделяват.

# 423
  • Кърджали
Днес за първи път леееко се издразних. Правили входно ниво по английски и учителката им казала "Понеже принтирах тестовете от моя принтер, сега всички ми дължите по 20 стотинки".  Да, сумата е малка, да, ползвала е лични ресурси, но ми стана леко неприятно. Може би ако беше пратила по децата съобщение че иска да събере по 1 лев за да може през учебната година да им принтира тестове, някак си  не че е по-различно, но поне ще е по-разбираемо. А така - ще правим тест, който ще ми платите ... ами не знам, права ли съм или не, но ме издразни.

# 424
Мисля, че сте права! Имам лазерен принтер вкъщи. 500 листа струват най-много 7 лева. Това прави 0.015 лв. на лист. Касета за лазерен принтер струва 30 лв. за 1000 стр. Това прави 0.03 лв. на страница. Значи 1 лист двустранно без ток струва 0.075 лв.  Това си е бизнес! Ако го беше направила при търговец - да. Но тя ги е направила вкъщи и не е все едно да ги е платила на друг. Чиста печалба, колкото и малка да е. Освен това няма право да събира пари от родителите, камо ли от децата! Длъжна е да го обсъди с ръководството и да намерят начин. Ако няма се обръща с молба към родителите за помощ. Другото е грозно според мен!

# 425
Jillian, чудесна новина! Към януари, викаш. Козирозите са....абе трябва да се поживее с тях, не подлежат на описание. Техники за дишане препоръчвам. От сега репетирай. 😉 Жива и здрава да ни е девойката, зъби не ми останаха от стискане. 😁

Александра,
да, трябвало е една сума от 2лв за цялата година.  Предложете и, сигурно няма да има нищо против.
Девойката получи първа забележка за годината. 😁 "Ученичката рисува в тетрадката по БЕЛ в час по четене" . Голяма драма беше, още повече миналата седмица говорихме по темата, когато вадих скришно добавена книга от раницата и, за да си четяла в часа по четене. Този час и е голяма скука, но това е положението, трябва да свиква, че няма да има само интересни часове и е необходимо да спазва рамката.

# 426
Александра, ако не е казано на родителите аз бих го приела като неуспешна шега.
Децата не носят пари, а и що за учител ще ги поиска по този начин.

Hope, моя почти всеки ден носи книга

# 427
A при нас дори учителката им е казала да занесат по една книга. Миналата година беше конкретна за всички. И е за междучасия и друго свободно време.

# 428
Втора година децата подаряват книги, вместо цветя за първи учебен ден. Библиотеката е богата,  но не може да се ползва в час по четене. Тогава взимат урок и работят по него. Задават се въпроси, преразказва се и прочее. И понеже госпожата не дава книги в часа по четене, девойката току помъкне някое тъничко книжле, което крие под чина и чете. Миналата година отнесе забележка точно заради това. Сега не успя да занесе книга, затова рисувала...

# 429
  • Кърджали
На родителите нищо не е казано.  Миналата седмица имаше родителска среща, въпреки че беше поканена от класната да присъства, да се представи, тя не дойде. Ако беше казала на родителите, щяхме да съберем по лев, два, че и три да е. То вярно левче тук, левче там и в един момент ти писва, ама щеше да е по нормално. Но не, казала го на децата в началото на часа и ги е събрала.
Учителката не я виждам. Едно че достъпа до стаята уж е ограничен, но и аз не се качвам, че сутрин водя и дребното на градина. А и английския не им е първи час.
Да видим при следващ тест пак ли така ще процедира.
Аз например давам на детето точно пари за закуска. Видяла съм че и 10 лв да ѝ дам, ще ги изхарчим, така  поне не се изкушава да ги дава за глупости.
Ако не я бях питала какво си е взимала за ядене, нямаше и да разбера за случилото се.

Миналата година си взимаш книжки от училищната библиотека за да чете през междучасията и в часовете, когато другите четат от читанката. По едно време имаше проблем понеже нямат ученически карти и бележници, библиотекарката не е искала да ги записва, но май го бяха разрешили. Тази година не е ходила още, и от вкъщи не е носила книжки. Но тя е много стриктна и изпълнителна и ако учителката не каже изрично че може няма и да ѝ хрумне да си носи.
За учителката в занималнята знам че на нея и на още едно дете даваше отделно задачи по математика, които са по-трудни от тези в учебника, но това мй беше преди да им дойдат помагала та.

# 430
Много ви благодаря, момичета. Много сте мили всички. Ще го видим бебока, но щом третокласничката не успя да ме научи на търпение, не мисля, че някой изобщо може. Stuck Out Tongue Winking Eye

Александра, ужасно тъпа постъпка от учителката. Не мисля, че има право да събира пари от деца. Някой трябва да й направи забележка.

Аз пиша програмата на една бяла дъска с маркер. Основният проблем е с лягането и събуждането сутрин. Затова има разписани и часовете.

Днес мина и родителската среща. Доста позитивно, нахвалиха ги децата. Обсъдихме английския, че е нов предмет. Няма да имат бележници тази година. Ще ходят на екскурзия следващата седмица. Изобщо спокойствие цари.

# 431
  • При децата ми
Здравейте момичета!:smile:

Записвам се и аз в темата!

Джил, честито и от мен! Ти не беше ли с две момичета, с малка разлика, или се бъркам? И не живееше ли последно в Румъния?

# 432
Hope_, щом обича да чете, може да ѝ обясниш, че в тези часове ще се научи да чете като "специалист" и това ще ѝ помогне един ден, като порасне да напише и тя книга, ако реши. Или най-малкото ще я улесни, когато иска да сподели с другите какво в книгата я е впечатлило и защо. Ти си познаваш детето най-добре и съм сигурна, че знаеш как да я мотивираш, за да се събуди интерес у нея.
Ако знаеш как ти завиждам благородно! Досега никое от децата не се е метнало на мен книгоман, но аз тъпо и упорито купувам детски книги и списания и им чета. Само дано не я караме така до 18-тата им година...

# 433
mama Barba,
за съжаление, всички тези съвети са неприложими. Тя вече чете, като "специалист", няма накъде повече да подобри това. Пише си някакви неща в дневник, за възрастта си се изразява доста добре на хартия.
Никога не споделя с връстници, какво е чела и впечатления от прочетеното. Вече я светнаха, че "това не е готино " и тя си научи урока, трае си. Чете много, има утвърден вкус, любими автори и прочее, но само с мен споделя за това.
Часовете по четене са проблем, защото много рядко я вдигат /госпожата се опитва да стимулира другите, за да поизравни нивото/ и тя загуби интерес. Отделно са и скучни текстовете в Читанката, особено стихотворенията /признавам, за мен също са крайно отегчителни и несъобразени с възрастта на децата/. Затова си търси занимания, а в час се задават въпроси, прави се разбор на произведението и трябва да следи. Така или иначе, обяснявам, че не всичко в училище ще и харесва, но има правила и те се спазват. Все ще изтърпи едни 40мин. Трябва да се научи, защото такъв е живота. Всички имаме задължения и ги вършим, защото е нужно и са част от ежедневието. 🙂

# 434
  • София
Много е жалко, че сред днешните деца четенето не е "готино". И ние имахме такъв случай лятото в един парк. Единият ми син отнесе подигравки от група момчета горе долу на нашата възраст, че беше седнал на пейката с книга. Спомням си на тяхната възраст и малко по-голяма като четях част от удоволствието беше точно споделянето с приятелки. Не че и тогава четящите бяха мнозинство, но поне ги имаше и не беше повод за подигравки.

Общи условия

Активация на акаунт