Третокласници 2018/2019

• 75 418
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
Моят ще чете "Как да си дресираш дракон", Малкият Никола, Ран Босилек. Сега е хванал да чете "Хобит" и е много увлечен. Дръндьото го взех по негова молба, но след като почете малко, каза, че му е тъпа и я остави.

# 91
  • София
silvi.d, много интересен и различен подбор. Ще включа книжките ви. Моето дете сега чете "Феята на захарницата", казва, че е хубава. В тази връзка се сетих, че ще има такава читанка на есен:

Една от авторките пише, че голяма част от произведенията са на съвременни детски писатели и поети.

# 92
Ужас, кой ги прави тези ужасни дизайни на учебниците.
Сиси, Nerd

# 93
Децата така и не виждат кориците на учебниците. Към авторският колекти съм доста пристрастна, но си мисля, че няма да бъде избор на училището, в което учи дребната.
Списъкът:
1. Приказки - Ангел Каралийчев
2. Романи за деца - Кестнер (явно е по избор, защото точно такава книжка не откривам)
3. Алиса в страната на чудесата
4. Детски разкази - Елин Пелин
5. Приказки - Ран Босилек
6 . Български народни приказки
7. Пет приказки - Валери Петров
8. Малкият принц
9. Мечо Пух
10. приказки и разкази - Константин Константинов
11. Вълшебникът от Оз
12. Децата от улица "Тряскаджийска"
13. Тошко Африкански
14. БАсни- Лафонтен
15. През гори и води - Емилиан Станев
16. Приказки на другите народи
17. Приказки - Братя грим
18. Приказки - Андерсен
19. Маншон, Полуабувка и Мъхеста брада
20.Червените и сините приказки на игривия котарак.
Да прочетата поне 10 от тях. Голяма част от книгите са изчетени така че да си чете, каквото ще.
Голяма драма ще бъде, когато нашата реколта ще трябва да кандидатства. Идея нямам как ще наместят училищата 15000 гимназисти и най-вече откъде ще вземат учителите за тези деца и така няколко години поред.

# 94
Добавям Кръстьо - частен детектив. В долната земя. , Приключенията на Незнайно, И писмата  на един дакел. Не ги видях в списъците досега.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 09:19 от kasmet4e

# 95
Jillian, ехааа.. какво се случва с вас, къде сте сега? Ще се радвам да пишеш, където искаш... Purple Heart

# 96
Кестнер  - Романи за деца е едно много старо издание, което имам аз от дете. Включва "Двойната Лотхен", "Антон и Точица", "Летящата класна стая" и "Емил и тримата близнаци".

# 97
Jillian, ехааа.. какво се случва с вас, къде сте сега? Ще се радвам да пишеш, където искаш... Purple Heart

В София сме си. Чакам да приключат училище и да отпрашим към морето за седмица. Нещо ни се натрупа умора на всички. Калина искаше да се измъкне от последната седмица на училище. "Нямало смисъл", нищо не учели и пр. тинтири минтири, ама аз съм дзвер - ще ходи. И без това не иска да си тръгва вечер.

Предполагам, че и на нас ще ни дадат списък тази седмица. Искам и да направя някаква програма за "учене" през ваканцията, че всичко им изфирясва от главите за три месеца.

vald, това и на мен ми е любимо.

# 98
Jillian, в кое училище? Аз чакам каката да свърши и също отпрашваме за лятото, В. вече е във ваканция, открил е сезона на плажовете..

# 99
Момичета, как ви се струва идеята да си намерим приятели по писма за децата от тази тема. Идеята ми е всяка от нас да пита детето си дали иска да се запознае с другарче в друг град. Трябва да решим дали писмата да са само по пощата или може и имейл. Да има някакъв регламент. Сега нямам време да го обмислям, само пускам мухата. Моят бъдещ третокласник сега е при родителите ми, но като се върне ще го питам дали би искал.

# 100
Barba, на мен ми харесва идеята с ръчно писанит писма. Може би носталгия по отминалото време Simple Smile

# 101
На мен също ми допада идеята! Едно време си пишех с момче от Волгоград, толкова беше хубаво! Разказваше много интересно, изпращаше ми снимки на него и цялото семейство, изрезки от какво ли не.. и аз така.. Трябва да потърся писмата. Писах си и с приятелка от Бургас, която и до днес ми е най-добрата приятелка, въпреки разстоянията! Скоро се сетихме пак за тях, тя пази писмата ми и ще си ги препрочетем заедно това лято, още по-забавно ще ми бъде да си чета собствените писания след толкова много години.. Макар че започнахме да си пишем в 7 клас с нея...

# 102
  • София
Аз бих го питала за писма хартия. И без това постоянно се пъне за електронна комуникация, която за момента поограничаваме, макар и със зор...

# 103
Моят син ще участва. Обича Междузвездни войни, Нинджаго, Лего конструктори, кара колело, играе федербал, иска да стане полицай. Споделям, защото според мен е добре да имат поне един общ интерес. Който иска, може да му пише.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 14:04 от praschinka

# 104
И моето дете сигурно ще иска, ще го питам следобед, като се прибере.
Прашинка, предлагам адресите на лични да ги пишем, знам ли, може пък аз да съм малко параноична  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт