Какво повече НЯМА да купя - тема 13

• 107 749
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не съм търсила задълбочено, но това ми изскочи в нета (без фейсбук) - Млекаря 75 - имат собствена кравеферма и мандра във врачанско.
Дали е вярно или не - не мога да кажа.

# 526
Много обичам месо, но не съм купувала отдавна. Колкото пъти съм купила, няма никакъв вкус. Хем, аз не съм имала никога роднини на село и не съм яла прясно месо (в смисъл да не е от магазина, и то от софийски магазин). Според мен в момента изяждаме всички дълбоко замразени меса по света. Четох, че ги обработват с нещо и получават свеж розов вид. Не мога да си представя охладено месо, което не мирише. Не става въпрос да вони на развалено, но месото си има своя миризма. Като го подушиш и ти замирише само на найлона на опаковката, според мен картинката е ясна. Купувам от време на време, някой път е по-вкусно, някой път отвратително, но във всеки случай не е в ред.

# 527
От продуктите на Млекаря аз не съм доволна, макар постоянно да имаше хора в магазинчето им до Плиска, но то и самото магазинче е толкова малко, че двама души се побират вътре, ако дойде трети, остава отвън да създава впечатление за опашка. Прясното мляко миришеше на дарадонки, киселото беше суперводнисто, за сиренето нямам някакъв очебиен отрицателен или положителен спомен,  топеното сирене е гадно. Мисля, че по-скоро заради цените пазаруват хората, че са по-ниски, а си въобразяват, че е от производител, макар че май само опаковат стоката.

# 528
Аз няма да вземам повече детски дрешки с марката Seven lemon от Т-маркет. Взех снощи една пижамка, уж 100 %  памук, но като я отвориш мирише ужаааасно на гума. Боята ли е такава, картинката ли, не знам. Зачудих се дали да не я изпера да видим дали ще се оправи ама се отказах, все ще я мисля. Та я върнах. Евала на Т-маркет, взеха я без да правят проблем.

# 529
Малко сладко коте, това е коментар във форума на в. Сега Simple Smile Кой знае дали е вярно. Нищо не намирам за тяхна мандра, във Врачанско правят Зоров (Пършевица) и Ракево - бившите магазини "Вършец". Но както и да е, все едно къде произвеждат, никак не ми допадат.

# 530
..Ракево - бившите магазини "Вършец".
Как така бившите - има си отделно "Ракево" и "Вършец". Thinking

И аз не съм доволна от Млекаря - взимах различни неща от тях за проба, но бяха зле. Отделно от това, продавачката в техен магазин опита да ме излъже, сигурно така й е наредено - исках яйца от пасищни кокошки, за такива ги продаваха, а като погледнах маркировката - с код 3 (пасищните са с код 1). Rage Други яйца нямаха, така че не беше грешка.

# 531
Едно време като направиха магазините "Вършец" поработиха, после нещо са разделили - не знам какво точно е станало, но знам, че в някои са продавали продукти на Ракево, пък уж от мандра във Вършец.

# 532
Едно време като направиха магазините "Вършец" поработиха, после нещо са разделили - не знам какво точно е станало, но знам, че в някои са продавали продукти на Ракево, пък уж от мандра във Вършец.
Много странно. И цените им са различни, вкусът на продуктите - също.

# 533
Ребрандирали са се. В предишните теми няколко души го бяха обяснили - даже сега като пуснеш в гугъл з магазини на мандра Ракево, си личи как вътре са като предишните "Вършец", но само имената са сменили.

Ето от 2016 мнение на потребил Малко Сладко Коте:
"Кисело мляко марка "Мандра Ракево"/"Вършец". Продават се в техни си магазини, реално производител е въпросната мандра, но са разделили марката на две (информацията е от тяхна служителка). Преди МП много го харесваше, купувах му Вършец, взех от "новото", което е с марка Мандра Ракево и... няма да повторим повече. Нищо общо с предишния вкус."

Ето и официално обяснение на "Ферма Вършец" (мисля, че те са различни от мандрата, която продава под марка "Ком"):

"Едно уточнение във връзка с често задаван въпрос към нас.Искаме да поясним, че ние сме Ферма Вършец, произвеждаме нашите продукти в малък цех към самата ферма и нямаме магазини в София. Веригите магазини "Мандра Вършец" предлагат продукти произведени в мандра в с.Ракево, обл.Враца, и нямат нищо общо с нашето фермерско производство!"

Аз в тези магазини повече не стъпвам. И повече никога сирене "Елит", от Пловдивско. Отровно солено и въобще се съмнявам да е от чисто прясно мляко.

# 534
Благодаря за информацията! Само това не разбирам: "Преди МП много го харесваше, купувах му Вършец, взех от "новото", което е с марка Мандра Ракево и... няма да повторим повече. Нищо общо с предишния вкус." - как става това, като мандрата трябва да е една и съща и има само ребрандиране при едно и също производство.

# 535
В момента и двете марки -Вършец и Ракево-и ат свои магазини,в които се продават продуктите.Собствениците в ООД-то,което произвеждаше марка Вършец,са се разделили.Поделили са мрежата от магазини,а с мандрата как е решен въпроса не знам.Аз също взех Ракево-и не повторих-сиренето миришеше на мухъл,киселото мляко съвсем друг вкус.Може само в конкретнуя магазин да е били такова  сиренето,но се откаьах.Продължих с Вършец,доволна съм от тях,но пазарувам само от един магазин.Имат и разкошни кори за баница.

# 536
За Елит явно сте попаднали на лоша партида. Те работят единствено с мляко от тяхната ферма. Краве, биволско или смес. Аз съм най-доволна от Костови, Съединение.

# 537
  • София
Благодаря за информацията! Само това не разбирам: "Преди МП много го харесваше, купувах му Вършец, взех от "новото", което е с марка Мандра Ракево и... няма да повторим повече. Нищо общо с предишния вкус." - как става това, като мандрата трябва да е една и съща и има само ребрандиране при едно и също производство.
Става, като развалиш качеството. Мисля, че съм го обяснила ясно, но ако има още неясноти - питай.

# 538
Да, не е ясно, след като за мен (и не само) "Вършец" е с добър вкус, а "Ракево" - изобщо не. Качеството се разваля при производството, което по обяснение е едно и също, а не при слагане на етикетите или при регистриране на различни собственици и управители в Търговския регистър. Но за мен няма нужда да обясняваш, аз съм си решила въпроса по друг начин. Ако на някой му е важно да знае, ще си каже.

# 539
  • София
А, ясно, избирателно четене.
"Преди МП много го харесваше, купувах му Вършец, взех от "новото", което е с марка Мандра Ракево и... няма да повторим повече. Нищо общо с предишния вкус."
Дано сега е ясно, че ПРЕДИ съм му купувала от Вършец от време на време, ПОСЛЕ съм му взела "новото" и просто не съм взела повече нито от едното, нито от другото. Сега ясно ли е как стават нещата?
Проблем аз нямам, баща ми праща домашно козе мляко и козе сирене, правено от него.

Общи условия

Активация на акаунт