"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 38

• 67 990
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Искам и аз да попитам нещтичко...
Миналия месец ме испревари и ми дойде на 19 юни а трябваше на 29 юни както и да е ... Този месец овулацията ми беше на 9 ти на 19/ ти трябваше да ми дойде но няма все още правих тестове и се отрицателни цикъла ми е точен на 31 деня като по часовник е 😀😀но този месец нещо май му ствава дайте ми някъкъв съвет че мн се търмозя вече.!!

# 481
  • София
Искам и аз да попитам нещтичко...
Миналия месец ме испревари и ми дойде на 19 юни а трябваше на 29 юни както и да е ... Този месец овулацията ми беше на 9 ти на 19/ ти трябваше да ми дойде но няма все още правих тестове и се отрицателни цикъла ми е точен на 31 деня като по часовник е 😀😀но този месец нещо май му ствава дайте ми някъкъв съвет че мн се търмозя вече.!!

Ами ако са ти отрицатлените тестовете значи не си бременна. Може да нямаш цикъл поради ред други причини. Или почакай още малко или си иди на лекар да те види.

# 482
  • София
Здравейте ,една позната пи EllaOne на 16-07 и датата на МЦ й беше на 19-07.Все още няма МЦ.Трябва ли да се притеснява ?
Най-вероятно не е бременна. Според мен може да са се "разбъркали" хормоните от хапчета.

# 483
  • Ямбол
Малко не е по темата, но да питам. Защо при даване на кръвен тест за ЧХГ ме питат кой ден на МЦ ми е. Когато казах не знам решиха че съм инвитро оплодена. И когато попитах тези данни за какво са им. Ми казаха за да знаят колко да ми раржедат кръвта. Нямам и вяра на тази лбортория, а в града няма друга която да изследва тези ппказатели.

# 484
  • София
Малко не е по темата, но да питам. Защо при даване на кръвен тест за ЧХГ ме питат кой ден на МЦ ми е. Когато казах не знам решиха че съм инвитро оплодена. И когато попитах тези данни за какво са им. Ми казаха за да знаят колко да ми раржедат кръвта. Нямам и вяра на тази лбортория, а в града няма друга която да изследва тези ппказатели.

Може би са искали да питат, кой ден ти е от закъснението на МЦ. Все пак знаят, че изследването се прави, за да се види дали си бременна.

# 485
  • Ямбол
Един от управителите ми каза че питат за да знаят колко да рзредят кръвта и това ми намирисва на манипулация.

# 486
Според мен не е манипулация, защото ако е над 10 000 единици например се налага разреждане на самите реактиви, които взаимодействат с кръвта. Ако е малко закъснението няма да има разреждане, но ако е повече от необходимото се налага разреждане, което след това те умножават по получения резултат. Не знам дали го обесних правилно, но не ми се вярва да тръгнат да манипулират нарочно резултати.

# 487
  • Ямбол
Имала съм резултати на ТСХ в същата лаборатория с показятели 1.49 пия медикаменти за поддържането му и след 2 дни в българо-американска лаборатория резултата беше 2.57. Как да им вярвам...

# 488
  • Велико Търново
Щом имаш съмнение, не ходи там. Аз лично, не намирам логика лабораторията да подправя резултати ...

# 489
  • Варна
И аз не виждам логика. Какво точно ще спечелят, ако ти манипулират резултата?

# 490
  • Ямбол
Тя е единствената в града. Колата е в бокса нямам друг транспорт освен автобус а не е препоръчително на 13 ден след трансфер да се друскам и пътувам... ужас

# 491

Само нз защо всички си правите тестове с ШурЧек, като той показва ако имаш вече голямо закъснение на цикъла. Вземете си някакъв по чувствителен тест.

Напротив, Шуърчек не отчита на голямо закъснение, а обикновено още 2-3 дни преди датата на М. Той е с чувствителност 25 единици, колкото са повечето тестове на бг пазар, но за разлика от лентичките, е по-чувствителен и по-рано може да се види бледа черта(нищо че е посочена еднаква чувствителност). На мен ми отчете 2 дни преди датата на М, т.е. 3 дни преди закъснението. Престо е малко по-чувствителен от Шуърчек, защото отчита 20 единици ЧХГ, т.е. той може да отчете бременност половин-един ден по-рано от Шуърчек. Има и такива тестове, които отчитат 10 единици ЧХГ, но те не са много често срещани на нашия пазар. Също да не забравяме, че не е важно само каква чувствителност е посочена на теста, а и качеството на самия тест и технологията, по която е направен, т.е. дали реално е способен да изолира указаното количество ЧХГ от всякакъв вид урина.

Изводът е, че при 95% от нормално развиващите се бременности, до първия ден закъснение, ЧХГ в урината е достигнал необходимото количество за да бъде засечен от уринен тест със стандартна чувствителност(25 единици). В много редки случаи е необходимо малко повече време за да се натрупа достатъчно ЧХГ в урината, т.е. те са изключение.

# 492
  • София

Само нз защо всички си правите тестове с ШурЧек, като той показва ако имаш вече голямо закъснение на цикъла. Вземете си някакъв по чувствителен тест.

Напротив, Шуърчек не отчита на голямо закъснение, а обикновено още 2-3 дни преди датата на М. Той е с чувствителност 25 единици, колкото са повечето тестове на бг пазар, но за разлика от лентичките, е по-чувствителен и по-рано може да се види бледа черта(нищо че е посочена еднаква чувствителност). На мен ми отчете 2 дни преди датата на М, т.е. 3 дни преди закъснението. Престо е малко по-чувствителен от Шуърчек, защото отчита 20 единици ЧХГ, т.е. той може да отчете бременност половин-един ден по-рано от Шуърчек. Има и такива тестове, които отчитат 10 единици ЧХГ, но те не са много често срещани на нашия пазар. Също да не забравяме, че не е важно само каква чувствителност е посочена на теста, а и качеството на самия тест и технологията, по която е направен, т.е. дали реално е способен да изолира указаното количество ЧХГ от всякакъв вид урина.

Изводът е, че при 95% от нормално развиващите се бременности, до първия ден закъснение, ЧХГ в урината е достигнал необходимото количество за да бъде засечен от уринен тест със стандартна чувствителност(25 единици). В много редки случаи е необходимо малко повече време за да се натрупа достатъчно ЧХГ в урината, т.е. те са изключение.

Извинявай ама не съм съгласна направих си 4 пъти тест с ШурЧек и показа, че е отрицателен при 4 дена закъснение.... Направих си веднъж Престо и си ми отчете, че съм бременна. За всеки случай обаче си и направих кръвен и бременността си беше на лице.
Може би при всеки е различно лично аз не им вярвам толкова не и ако закъснението не е наистина голямо.

# 493
Шуър Чек на 4 дни закъснение.И да допълня не беше много голямо количество ЧХГ като на другите!!

# 494
Благодаря ви  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт