"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 38

• 68 047
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Ако очакваш М на 10ти, значи овулацията все още не е минала и предстои всеки момент, т.е. няма как да си забременяла. А самите тестове отчитат най-рано 12 дни след овулация (т.е. 2-3 дни преди датата на М). Ако имате зелена светлина да подновите опитите за бебе, сега е моментът да правите секс, а не да правиш тестове за бременност. Успех!

# 511
Ако трябва да ти дойде на 10.08, то това означава, че гаденето не е от евентуална бременност. До 10-ти има 15-16 дни, така че няма как да имаш симптоми на бременност

# 512
Разбира се, че може да се забременее чрез прекъснат полов акт. Възможно е да се отделят малко количество сперматозоиди преди еякулацията. Вторият вариант е, когато мъжът не уцели момента на прекъсване на акта, защото невинаги оргазмът и еякулацията настъпват едновременно. Wink Така че това не е никак надежден метод за контрацепция и при него винаги трябва да се допуска възможността за забременяване.

Благодаря за мнението, Densi! Другият ми въпрос е да си купя ли сега един тест за бременост на Presto, за да проверя? По принцип трябва да ми дойде на 10ти, но няма да мога да изчакам психически до тогава, защото бебето е безумно много желано.
Трябва да ти дойде на 10.08? Ако е така е просто нелепо да си мислите, че сте бременна, че и симптоми да имате...
Най-вероятно и овулацията не е минала още....

# 513
Здравейте дами Гери съм аз ..! Имам проблем закъснява ми с 35 дни направих 3 теста и те отрицателни понеже съм в град в който няма АГ и сега не мога да отида на преглед ... Днес направих още един тест пак отрицателен и после още една лентичка и всякаш ми се вижда бледа чертичка.. Sad

# 514
Здравейте дами Гери съм аз ..! Имам проблем закъснява ми с 35 дни направих 3 теста и те отрицателни понеже съм в град в който няма АГ и сега не мога да отида на преглед ... Днес направих още един тест пак отрицателен и после още една лентичка и всякаш ми се вижда бледа чертичка.. Sad
При толкова голямо закъснение чертичката трябва да е много наситена.

# 515
Здравейте момичета претърпях аборт бях на няколко дни според вас след колко месеца е може да започнем с опитите?

# 516
  • София
След биохимична няма нужда да се изчаква. Това не е аборт,  не си втълпявай такива определения.

# 517
  • София
Според мен не е манипулация, защото ако е над 10 000 единици например се налага разреждане на самите реактиви, които взаимодействат с кръвта. Ако е малко закъснението няма да има разреждане, но ако е повече от необходимото се налага разреждане, което след това те умножават по получения резултат. Не знам дали го обесних правилно, но не ми се вярва да тръгнат да манипулират нарочно резултати.
Реактивите НЕ се разреждат, разрежда се серума.

И не, не е манипулация. При мн високи резултати (извън линейността на апарата) няма друг начин да се даде точна стойност освен разреждане на серума.

# 518
Здравейте, да се включа и тук - имам закъснение от 4 дни и положителен уринен тест. Зная, че е рано за преглед, но ме тревожи една постоянна тежест високо в стомаха, която се появи днес, корема ми е твърд.Освен нея си имам стандартни мисля симптоми -главоболие и болки в кръста , отпадналост, леко гадене. Има ли повод за притеснение се чудя?

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 15:53 от ПаникатаДени

# 519
Тежестта може да е от подут стомах, газове или нещо друго. Яж по-лека храна и не преяждай. Понякога заради хормоните през бременността може да се получи подуване на стомаха. Ако оплакванията се засилят, отиди на гастроентеролог.

А конкретно за бременността, не виждам какъв проблем може да има с нея. Ембриона, който в момента е с мм големина, е разположен в матката, която на този етап все още е ниско долу, т.е. болката високо си е от стомаха.

# 520
Здравейте, имам няколко бързи въпроса. Последния ми цикъл беше на 27 юни, попринцип ми идва между 25 и 30 дни. На 15 юли правих секс 2 пъти, единият път а презерватив, другия път в началото без, после го сложихме. Та спрямо мои сметки трябваше да ми дойде преди 3 дни, тъй като най-често идва на 28 ден. Проблема е , че не ми дойде. Вече е ден 31 и никакъв го няма. Като симптоми освен нечовешко гадене, необясним плач и.... Flushed ужасни газове.... Да не забравя и големите болезнени гърди, друго няма. Не искам да съм параноична и за това го отдавам на ПМС. Продължавам да вярвам, че няма как да съм забременяла на 19ти ден с прекъснат полов акт. Можете ли д аме посъветвате кога да си направя тест, при такъв нередовен цикъл до кога се чака и има ли шанс за бременност? Flushed

# 521
Може да си направиш един тест сега, но ако е отрицателен, а МЦ не дойде в следващите 5 - 7 дни повтори теста. Ако пак е отрицателен отиди на лекар

# 522
На този етап, всеки тест ще отчете правилно. Направи тест вместо да се чудиш.

И да допълня, че щом цикълът ти варира между 25 и 30 дни, то закъснение броиш от 32ри ден, защото М най-късно трябва да дойде на 31ви ден. Това е така, защото при нередовен цикъл се взема предвид най-дългия период на цикъла.

# 523
На този етап, всеки тест ще отчете правилно. Направи тест вместо да се чудиш.

И да допълня, че щом цикълът ти варира между 25 и 30 дни, то закъснение броиш от 32ри ден, защото М най-късно трябва да дойде на 31ви ден. Това е така, защото при нередовен цикъл се взема предвид най-дългия период на цикъла.

Следователно не ми закъснява , а закъснението се брои от утрев. Супер, ще си направя тест довечера, благодаря за отговорите!

# 524
Тежестта може да е от подут стомах, газове или нещо друго. Яж по-лека храна и не преяждай. Понякога заради хормоните през бременността може да се получи подуване на стомаха. Ако оплакванията се засилят, отиди на гастроентеролог.

А конкретно за бременността, не виждам какъв проблем може да има с нея. Ембриона, който в момента е с мм големина, е разположен в матката, която на този етап все още е ниско долу, т.е. болката високо си е от стомаха.

Притесненията ми идват от факта, че така се чувствах и предния път когато бременността не се разви - аналогично по същия начин Sad

Общи условия

Активация на акаунт