Пазаруване от Amazon - тема №76

• 92 290
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Благодаря, момичета Simple Smile Справих се с чата и Парвати от Индия Grinning Получих стандартното обяснение за сгрешен и премахнат в последствие листинг и връщане на цялата сума, като аз трябва да върна филтрите обратно. Като написах сумата за връщане от БГ, се съгласи, сметна я в паунди и каза, че както рефънда, така и тази сума директно ще ми върнат в гифт-картата, която имам. Копира ми нарежданията уж за преведените суми по баланса и всичко точно уж. Само дето сега получих мейли от Амазон, че сумите ми (поръчката беше разделена на 2 пратки) ще се върнат обратно в картата, с която съм платила?! Пари за пощенските все още не са появили никъде... А потвърждавайки че искам копие от разговора да се изпрати на имейла ми, страницата блокира и чатът си се затвори без да получа въпросното копие, та да имам черно на бяло какво ми е писано и обещано Sad
В крайна сметка 5 месеца чакане, за да нямам филтри, за да опаковам и изпращам нова пратка за "скромните" 32,50лв, за да пиша поне още един път и да се обяснявам какви пари искам и защо и за да съм леко вътре с парите заради разликата в курсовете и таксите за рефънд от чужбина... Нещо не съм хепи хич този път!

# 226
Аз затова за проклетия часовник кореспондирах само с имейли. Днес го върнах към Испания, струваше ми само 10 лв за препоръчан малък пакет с проследяващ номер, но той пък тежи само 210 грама. Писах на търговеца (но и на Амазон!) и пратих снимка на касовата бележка с проследяващия номер и веднага получих имейл за рефънд на пощенските - 5€, а другите 97€, като получат часовника. Парите не се показвали веднага в картата, ами след около 5 работни дни.

# 227
Аз затова за проклетия часовник кореспондирах само с имейли. Днес го върнах към Испания, струваше ми само 10 лв за препоръчан малък пакет с проследяващ номер, но той пък тежи само 210 грама. Писах на търговеца (но и на Амазон!) и пратих снимка на касовата бележка с проследяващия номер и веднага получих имейл за рефънд на пощенските - 5€, а другите 97€, като получат часовника. Парите не се показвали веднага в картата, ами след около 5 работни дни.

с Български Пощи ли го прати? Преди няколко месеца и аз трябваше да върна един часовник до Амазон поради грешен модел, но от пощите категорично ми отказаха - не приемали пратки с батерии..

# 228
  • София
bradata, аз бих опитала отново да се свържа с тях, ще попаднеш на друг човек и вероятно ще разреши по друг начин случая и може да не се налага да ги връщаш. Или още по-добре - напиши им имейл колко си разочарована, как 5 месеца чакаш филтрите и накрая идват не както са описани. Обясняваш колко си раздразнена и нямаш време да се занимаваш и как очакваш и се надяваш от Амазон на адекеватна реакция. Може да напишеш, че си проверила и че всъщност връщането ще струва повече от цената на филтрите, които е трябвало да получиш.
Досега не прочетох някой да са го накарали да връща сгрешените филтри, така че на твое място пак бих се пробвала. Не за друго, излишно губене на време си е, а достатъчно си чакала и могат най-малкото с получените единични бройки да те компенсират.

# 229
  • София
Аз писах на имейла, като посочих номера на поръчката. Много бързо ми отговориха, като веднага ми писаха, да задържа получените филтри или да ги даря за благотворителност, и че пускат рефънд. Само нещо объркал, първонално и сметна, че са 3 филтри, а не два комплекта по три. Затова писах им отговор, с посочената правилна бройка. В петък, парите ми бяха по сметката. Пробвай на имейла да им пишеш.

# 230
Скрит текст:

с Български Пощи ли го прати? Преди няколко месеца и аз трябваше да върна един часовник до Амазон поради грешен модел, но от пощите категорично ми отказаха - не приемали пратки с батерии..
Да. Занесох кутията отворена, да видят какво е, даже не го погледнаха. Исках да е с обявена стойност, но тази жена на гишето, ми каза че нямало вече. Преди съм виждала да пишат едни бележки, които се лепят отгоре на пратката и на тях пише какво съдържа, но сега нищо такова. Лепнаха баркод, претеглиха го и ми дадоха само касова бележка и на нея има проследяващ номер.

# 231
На мнението на jijibiji съм. . btadata,пробвай да се свържеш с amazon,отново.

# 232
  • Бургас
8 комплекта имах поръчани аз, че да уредя уж мама на село и да не я мисля. Може би заради това не са предложили да ги задържа. Аз се надявах просто да ми върнат 2/3 от платената сума и да си останат получените, ама с официалния ми английски и зверското ми главоболие вчера... В крайна сметка от снощи получих 4 имейла от Амазон - 2 с уведомления за рефъндите от двете части на поръчката, които пари все пак ми връщат в кредитната карта. И още 2 рефънда от други поръчки с филтри, с 2 различни суми, които като се сумират става сумата за пощенските... Тоест вече е късно да правя опити за нови договорки, според мен Sad А аз в крайна сметка ще съм дори на минус покрай разликата в курсовете и ще имам 4 такси от банката за всяка от върнатите суми. Crossing Arms
Иначе им бях писала точно в този дух как 5 месеца съм чакала залудо и колко е разочароваща цялата ситуация, ама нъцки Tired

# 233
  • София
bradata Никога не е късно. Пиши им отново и обясни всичко, и как това не покрива разходите ти. Преди година (или две) имах точно разправия с едни пощенски и писах неколкократно. Върнаха ми всичко до стотинка, че даже ме компенсираха с няколко лири. Не се отказвай.

# 234
bradata Никога не е късно. Пиши им отново и обясни всичко, и как това не покрива разходите ти. Преди година (или две) имах точно разправия с едни пощенски и писах неколкократно. Върнаха ми всичко до стотинка, че даже ме компенсираха с няколко лири. Не се отказвай.

Пиши им пак,и пак , и пак .... . Аз също съм имала подобен случай . Не се отказвай.

# 235
  • Бургас
Писах  и пак попаднах на супер служител... Щял да изчака да "минат" рефъндите в банката, после да нареди ново плащане през картата на цялата сума, а междувременно да ми преведе в гифт картата в Амазон тази сума. Мазаница пълна. Категорично му отказах, развиках му се леко и великодушно ми "отпусна" извинение от 5 лири за покупка на нещо, предлагано от Амазон. Обясних му че с тия въшливи 5 лири нито ще мога да си купя нужните филтри, нито ще ми компенсират 5-те месеца чакане заради тяхната грешка, нито нищо и затворих чата, че се изнервих. Мъжът ми заяви, че ако е на мен, хич няма и да им връща нищо при това положение Grinning Ама аз им теглих няколко на ум, опаковах филтрите и в понеделник им ги засилвам, че нямам нерви да се разправям още. А като оползотворя остатъка от парите в гифт картата, замразявам този акаунт и ще пазарувам от друг!
Благодаря за съветите и подкрепата!

# 236
  • Luxemburg
Снощи неочаквано (за мен) намалиха едни Леви'с на 50% и веднага забърсах един чифт
Може ли линк. Аз си търся 711 размер 27, ама 100€ не ми се дават.

# 237
  • София
Не знам как да дам линк от приложението, защото поръчвам от там. Моделът е 314 straight jeans. И 312 също бяха намалени, сега пак са ги вдигнали. От английския Амазон са.
Утре мога да дам линк.

# 238
Балеринки на Primigi - 20 номер за 16 евра: https://www.amazon.de/gp/product/B07864V6GD/ref=pe_2225231_26245 … ti?th=1&psc=1
https://www.amazon.de/Primigi-M%C3%A4dchen-14331-Geschlossene-Ba … mp;th=1&psc=1
https://www.amazon.de/Primigi-M%C3%A4dchen-14322-Geschlossene-Ba … mp;th=1&psc=1 - и от другите цветове са по толкова.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 11:42 от Greene

# 239
  • DE
Чудя се за един часовник дали е реална първоначално обявената цена. Търся подарък за юбилея на мъжа ми  newsm78
https://www.amazon.de/dp/B07B94KFXF/?coliid=I27BWBS8C7KD5H&c … _=lv_ov_lig_dp_it

Общи условия

Активация на акаунт