За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 965
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
И аз така, нищо нямам. Подписвам се на един амбулаторен лист и това е.
Snukersi, 5-10мл вода са достатъчни, за да се разтвори и изпие наведнъж.

# 181
И ние сложихме Ротарикс. Имаше чести изхождания. Отделно, на мен ми беше лошо около него. Може да съм прихванала , макар че спазвах строга хигиена. И на двата приема не се чувствах добре. При него нямаше проблеми

# 182
Хмм при нас пък се пооправи положението след Ротарикса. Първоначално имаше изхождания почти след всяко ядене и по много. Сега се нормализираха и са до 2-3 пъти на ден. Може и съвпадение да е, не знам. Като страничен ефект при нас след първия прием имаше по-често повръщне в рамките на един ден, след втория прием нищо. Същоне съм сигурна дали е от това, тъй като и преди това си връщаше от време на време, но не ни е бил толкова изразен рефлукса. Може и от рефлукса да е било или пък в комбинация с ваксината, не знам. Бързо премина де.

# 183
  • Пловдив
А тази синя книжка каква е? Може ли снимка ? Какво се вписва в нея?

Значи отивам в книжарница и купувам ЛАК, Имунизационен паспорт, Здравноосигурителна книжка и тази Синя книжка и като ходя при педи и ги тупкам всичките на бюрото да пише  Wink

Няма ли да ме изгонят на секундата?!?! Thinking Thinking Thinking

# 184
  • Стара Загора
Стига бе хора, каква е тази синя книжка, сериозно?
Здравна книжка, нали и вие имате. Взимате документ от педиатъра, после отивате в здравната каса, плащате 4лв и от там ви я дават. Вземете и акта за раждане, да напомня.
Не искам никой да обиждам, ама ще речеш че една камара документи ви трябват. Елате при мен да видите аз с колко документи трябва да се занимавам, както и другите интернационални двойки.

# 185
Момичета, спирате ли бебчовците да си ядат ръцете? Четох някъде, че не трябва да ги спираме, защото така опознават света, но моята много започва да ме дразни. Като я оставя в кошарката върти се какво се върти и й доскучава, та ръката в устата и почва да мрънка и пищи, не знам дере ли се какво прави, но нещо се дразни, а ръката не се сеща да извади от устата.

# 186
  • Стара Загора
Момичета, спирате ли бебчовците да си ядат ръцете? Четох някъде, че не трябва да ги спираме, защото така опознават света, но моята много започва да ме дразни. Като я оставя в кошарката върти се какво се върти и й доскучава, та ръката в устата и почва да мрънка и пищи, не знам дере ли се какво прави, но нещо се дразни, а ръката не се сеща да извади от устата.
Не, никога не съм го правила. Полудявам някой като му дърпа ръцете от устата.

# 187
Не го спирам. Така изследва света и си чеше венците. Това няма нищо общо със смученето на палци.

# 188
И моят не го спирам,подкрепям горните мнения.Случвало се е с нокътя си да се одере и тогава плаче иначе си ги лапа и завира,даже повръщаше в началото,вече се научи докъде да ги навира.

# 189
  • София
Спирах го, защото си бъркаше до сливиците и повръщаше.

# 190
Не са ми искали пари за здравната книжка, само акта за раждане.

# 191
Един административен въпрос - след изтичане и на последния болничен от педиатъра, майчинството месец за месец ли се изплаща или за предходния? Т.е. в юни се получава за месец май или за месец юни?

# 192
  • София
Юни вземаш за май. Както тръгне от начало така до край. Аз вземам винаги началото на месеца примерно.

# 193
Мерси, т.е. едни могат да взимат в началото, други в средата на месеца, зависи как тръгне от първия месец на изплащането?

# 194
Майчинството се изплаща в първите работни дни на месеца, вторник или четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт