За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 958
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Мерси, т.е. едни могат да взимат в началото, други в средата на месеца, зависи как тръгне от първия месец на изплащането?

По-скоро зависи как работодателя ти е подал болничния/декларацията. По принцип срока е до 10то число на месеца и срока за изплащането от НОИ е до 10 дни след като постъпи информацията при тях. Малко оплетено го написах, надявам се да ме разбираш Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 15:39 от Анонимен

# 196
Да, разбрах ви, благодаря Simple Smile

# 197
  • Варна
Точно снощи проверявах какво са ми превеждали относно майчинските, че се обърках до кой месец са стигнали. Бяха ми казали, че превеждат вторник и четвъртък, така е като гледам.  В началото на месеца получавам за съответния месец. Когато има прекъсване в основанието за изплащане: примерно месец май има сума от един болничен и от друг/или декларация/са ми превеждали в края на май за месец май по първия болничен/от 20-то до 30-то число/ и до около 20-то число на следващия месец остатъка/по следващия болничен за май/, т.е. в тези случаи се забавят сумите. Това е точно във връзка с декларирането от работодателя, обяснено е виждам.
И аз не спирам малкия да си дъвче ръцете, някак и не ми се струва възможно. Simple Smile

# 198
Момичета, малко отклонение, боляха ли ви коленете след раждането? Качих доста кг, дали е заради това или хормони? Или да търся лекар? Вече трети месец така и се влошава вместо да се подобрява..

# 199
Боляха ме коленете, но 3-4 месеца след раждането болката премина.
Китката обаче ме боли още от 8 месец на бременността, та до ден днешен и то хубаво си ме боли. Кокалчето от вътрешната страна (под палеца) е доста изпъкнало и болезнено, събрала съм мнения за добър ортопед и трябва да взема да се наканя и да отида.

# 200
  • София
Коленете ме болят още. Ама аз съм и доста тежка в момента, та мисля, че е от това.
Жана, същата история съм и аз с китката. На лявата ръка. ЛЛ ми предложи операция-отказах. Ако намериш лек, пиши, моля те.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 22:25 от eldorado_f

# 201
И при мен е на лявата ръка.
Не са ми предлагали операция, но ще откажа. ЛЛ ми изписа Репарил гел, никаква файда.
Като се наканя да отида на ортопед, ще споделя задължително. Ти ако ме изпревариш и отидеш, също сподели, моля те.

# 202
  • Стара Загора
И с двете китки съм зле от бременността, тогава започна само с изтръпване, а сега е чудо, понякога ми се прекрачат костите.

# 203
И мен ме боляха коленете няколко месеца след раждането, но минаха за щастие. Обаче от тежестта станах съвсем дюстабан и вече не мога без ортопедични стелки. Изработиха ми по поръчка и сандалите са мираж Sad  Трябва да се позанимая и да взема да си направя по-отворени ортопедични обувки, че лятото е жега.

# 204
  • Плевен
Аз съм си купувала ортопедични чехли от аптека. Не са с кой знае какъв дизайн, но за ежедневието стават, особено като е много горещо

# 205
И мен ме болят китките. И много често се разболявам...нямам никакъв имунитет. Де що има вирус, аз съм болна. То не бяха чревни вируси, температура над 39градуса, хреми по 2 седмици. Никога през живота си не съм боледувала толкова, не знам какво е това чудо сега.

# 206
На мен ръцете ми бяха изтръпнали жестоко. Добре, че след раждането се нормализира положението. Кръста много  ме боли Sad

# 207
И аз имам ппоблев с ръцете. Според мен от претоварване. Започна известно време след раждането. Сутрин едвам вдигам чашата с чай, понякога и треперят. Страх ме е да не изпусна детето някой път Flushed

Много се занемарих след раждането от здравословна гледна точка, но едно по едно ги почвам. Сега оправям ендокринологичната бъркотия, трябва да ида на аг за микробиология и цитонамазка / колко време след раждане се ходи?/ и на ортопед....

# 208
Мен китките си ме понаболяват още преди да забременея, така че вече не ми прави впечатление. Кръста преди имах много проблеми с него, малко да вдигна нещо по-тежко и веднага ме боли седмица, сега само веднъж ме болеше след една тренировка, а бебето не е никак леко вече.
Верче, не е рано и сега, аз ходих още на 50 и някой ден за микробиология и цитонамазка.

# 209
И аз в отбора на мамите с болежки Grinning Много ме болят кръста и ръцете, но мисля че е от носенето и вдигането на бебо, който изобщо не е лек. Микробиологията и цитонамазката са отлични, което е добра новина. За сметка на това след раждането ми се появиха бенки, за които трябва да намеря време да отскоча до дерматолог за всеки случай. Имам и зверски косопад, който обаче докато не се подредят хормоните няма да изчезне въпреки че си взех специален шампоан уж че правя нещо. Имунитета също ми е паднал, като вейка съм, добре че сезона не предполага много вируси.
Направо се чудв някои жени как се навиват на второ с малка рзлика предвид какво се случва с организма след раждане Grinning

Общи условия

Активация на акаунт