За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 955
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Втори месец след секцио цикълът ми е много обилен (не кърмя) преди не беше така .
Дали ще се нормализира с времето ?

# 211
Аз имах такива болки в кръста, че не спях от болка. Дори ходих на сцинриграфия на костите. После се оправи от самосебе си. Сега съм по- добре. Само краката ме мъчат, но то с това ходене като кобила по цял ден как да е?

# 212
Момичета, нормално ли е след ваксина беба да е сънлива и ми изглежда много отпаднала и бледа. Откакто излязохме от кабинета на лекаря само спи Sad

# 213
Момичета, нормално ли е след ваксина беба да е сънлива и ми изглежда много отпаднала и бледа. Откакто излязохме от кабинета на лекаря само спи Sad

Сънливостта и отказът от хапване са нормални реакции след ваксина.Виж за  бледото лице не мога да кажа,моето бебе не е било бледо.Първият път след ваксина беше много много кисела,после след като едвам се успокои спа доста часове.

Чета за вашите болежки.Аз нямам,никакви.Но друг проблем имам.Преди да родя бях зиморничава,обичай да се навличам,все ми беше студено.След раждане обратното.Потя се доста повече от преди Sad Обливат ме топли вълни,постоянно ми е жега.Предпилагам това е заради хормоните!Дали ще се нормализират нещата някой ден?

# 214

Сънливостта и отказът от хапване са нормални реакции след ваксина.Виж за  бледото лице не мога да кажа,моето бебе не е било бледо.Първият път след ваксина беше много много кисела,после след като едвам се успокои спа доста часове.

Чета за вашите болежки.Аз нямам,никакви.Но друг проблем имам.Преди да родя бях зиморничава,обичай да се навличам,все ми беше студено.След раждане обратното.Потя се доста повече от преди Sad Обливат ме топли вълни,постоянно ми е жега.Предпилагам това е заради хормоните!Дали ще се нормализират нещата някой ден?

Тя си хапва, но спи междувременно. Не плака много, даже изобщо, само като я боцкаха плака. А до колко часа могат да се проявят странични ефекти?

И аз съм така с потенето. Преди се навличах с яке до средата на май месец сега ми се ще по бански да излизам Joy

# 215
  • София
До 72ч се появяват странични реакции от ваксините (или поне така е по учебник). Малкият също беше доста сънлив и раздразнителен.

За болежките - и аз имам предимно в кръста, но си имам и заболявания - дископатия, остеохондроза, изправена лумбална лордоза. Видимо не ми личи гръбначното изкривяване, ама си понаболява. Единствено кинезитерапията ми е помагала през годините, ама сега нямам никакво време.

# 216
До 72 часа след ваксина може да се очаква реакция от нея.
Аз пък имах лека бременност без болежки,но от раждането и носенето 3 месеца на мойто шило си докарах ужасни болки в гърба,не можех да спя и дишам понякога.Сега уж се лекувам 🤐

# 217
  • Варна
И моят син първо беше отпуснат, сънлив след ваксина и после 2 дни кисел и мрънкащ, плачлив. Температура веднъж имаше до 37.5.
Има ли значение каква ще е сливата за захранване на 6 месеца? Някъде пише слива прясна, някъде синя, а сега не е сезон на синята, а не искам да давам пюре още?

# 218
Мяу, нормално е, бебо спа след ваксина веднъж почти 24 часа с прекъсвания за хранене само.

# 219
За захранилите мамчета..какво давате за следобедна закуска на вашите деца?

# 220
  • София

И аз се потя ужасно след раждането. Вкъщи е студ, а на мен ми е постоянно горещо. Иначе и аз от бременността нямам болежки, сега ме боли кръстът, гърбът и дясната ръка от носенето на бебчо.

Аз съм нещо много емоционална след раждането. Цяла бременност бях супер спокойна, в прекрасно настроение, чудесно се чувствах, въпреки дискомфортите на бременността. Сега съм адски изнервена...снощи буквално ревнах заедно с бебето (плачеше и нещо не можех да го успокоя). Мъжът ми трябваше да го вземе и да го успокои в другата стая, после да дойде да успокои и мен. А аз ама изобщо не съм плачлива. Но от както родих ме избива на рев с повод и без повод. Някой друг да има такава рязка промяна на темперамента?

# 221
  • София
Има ли значение каква ще е сливата за захранване на 6 месеца? Някъде пише слива прясна, някъде синя, а сега не е сезон на синята, а не искам да давам пюре още?

И да купиш сливи нали пак на пюре ще ги дадеш. Какво значи, че искаш да въведеш слива, но не искаш да дадеш пюре?
Краката болят най-вече от килограми. Може да ви болят и от дълги преходи и носене на тежко (бебето).
За щастие аз имах прекрасна бременност. Два дни след раждането си бях на старите килограми, сега съм доста под тях. Бих се навила веднага на второ дете, но ако се изнесем извън България.

# 222
Може да захранва по ЗВБ.  На мен ми беше интересно да прочета повече впечатления за ЗВБ, но устнових че темата е заключена и няма нова май или има, някой знае ли?

# 223

И аз се потя ужасно след раждането. Вкъщи е студ, а на мен ми е постоянно горещо. Иначе и аз от бременността нямам болежки, сега ме боли кръстът, гърбът и дясната ръка от носенето на бебчо.

Аз съм нещо много емоционална след раждането. Цяла бременност бях супер спокойна, в прекрасно настроение, чудесно се чувствах, въпреки дискомфортите на бременността. Сега съм адски изнервена...снощи буквално ревнах заедно с бебето (плачеше и нещо не можех да го успокоя). Мъжът ми трябваше да го вземе и да го успокои в другата стая, после да дойде да успокои и мен. А аз ама изобщо не съм плачлива. Но от както родих ме избива на рев с повод и без повод. Някой друг да има такава рязка промяна на темперамента?

Аз бях така цяла бременност бях супер и не ми е ставало тъжно дори. После около две-три седмици след раждането си плаках доста. Предполагам е нормално.

# 224
Нормално е,и да се разплачеш,и да сменяш настроенията.Заради хормоните е и може би (поне при мен беше така)и от емоциите покрай новия член Simple Smile
То не случайно има "следродилна депресия",но това е друга тема ,а и тя е различна от "емоционалността" и "поплакването"след раждане.

Общи условия

Активация на акаунт