За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 953
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Въпреки Панадола (а може би заради Панадола) не спа спокойно до 3-4 часа. Толкова зле беше, че искаше да си откъсне ухото от яд. Е, ще опитам другия път да не давам нищо, но ако се стигне до неспане и дърпане на уши ще дам пак, пък каквото ще да ми кажете. По принцип и аз съм против излишно да се дават лекарства и ако може без да минеш, но да я гледам как се мъчи не мога.

Нейните крака са винаги студени и не знам дали да я оставям без чорапи. Само веднъж я оставих без чорапи и имаше зелено ако после, затова не смея да я оставям така. През нощта е или по боди, или пижамка с къси крачоли и ръкави. Завивам я с тънка пелена или чаршафче, но тя я изритва през нощта, когато си е студено.

# 256
момичета, здравейте!

бебето ми напоследък спи САМО по корем. на 7 месеца сме. Като го обърна по гръб, сам пак се обръща по корем и се опитва да лази на сън. Главата му е забита в леглото, а дупето вирнато. Честно казано, ме притеснява така забитата глава. Според вас какво да предприема?

Също така, според вас, опасно ли е да излизаме по обед, ако е само на сянка ? Вчера в най-големия пек се прибирахме с него от зъболекар ...

# 257
  • Плевен
Дъщеря ми спеше така като бебе, по корем, свила коленете и вирнала дупето. Беше много сладка и никога не съм мислила, че е проблем. Явно така им е удобно.

# 258
Тук е доста допло и вчера в 10 едвам се прибрахме,беше поне 27 градуса,жарко слънце,аз по къси гащи и тениска,той по памперс и пак бяхме плувнали и двамата от пот.Кога ще го разхождам се чудя,сутрин до 8 баща му си е тук и излизаме след това,но за час само навънка ми идва наникъде,преди по 8 часа сме седели.На обяд в жегата само с колата бих го извела.Вечер взе да заспива в 7 и 30 най късно,онзи ден в 6 излязохме,ами пак задух.Добре че имаме двор и седим все там под чадъра,скоро се каня и в басейна да го пробвам.Иска  ми се да му спестя климатика поне до 6 месеца,много ме наплаши тая педиатърка че се развивали астми и алергии,чистим ги 2 пъти в годината и пак ми се иска да ги избягвам докато мога.Ще пробвам на вентилатор,но мине ли 26 в кошарата ще го пускам.

# 259
Ние с нашия странен (не)режим, спим по цяла сутрин(да, и аз си доспивам и мързелувам с бебето), така че с излизането може да се класираме около 13.00 ч., в най-големите горещини. Започва да става ужасно да се разхождаш в това време, нищо че живеем във висок планински район и “топло” е доста разтегливо понятие. Избирам си маршрут с много сянка и си избирам прохладни кафенета, в близост до фонтани, водоеми. След 2-3 часа, обаче си я прибирам у дома на двора. Създала съм си сгоди, много растителност, трева, кипариси, Лозница, опасваща цялата Южна страна на двора, барбекю с масивен навес и прочие, така че престоя там е цяло удоволствие. Въпреки това не бих ни лишила от удоволствието на разходката, дори и по това време, т.к. действа зареждащо. Малката е много любопитна и разглежда с интерес навсякъде, обича да наблюдава играта на други деца, въобще обича навалица Simple Smile, харесва й да я закачат и да общува. А и не е за подценяване, че в количката заспива и имам време за релакс. Големият сенник, чадър, преметнатата пелена помагат много за удобството.

# 260
И нашия "режим" е такъв, че спим до късно и излизаме в 5-6 вечер, когато е прохладно в квартала. Иначе сутрин е много по-хубаво и прохладно, супер за разходки, но все не мога да се събудя преди 9-10 😂
Много ми е скучно като излизаме и си избирам маршрут, който минавам за около час и да поседя някъде за още половин-1 час, това ни е разходката.

# 261
Момичета, като описвате разходките и спането, споделяйте и на колко месеца е бебчето, иначе съвсем се обърквам дали аз правя правилно нещата и все съм в чуденка Grinning

# 262
Моят е на 4 месеца.Тук в Кърджали е ад,аз съм от Плевен и там няма такива жеги от сега,само август не се диша.Хич не обичам жегите,а малкия на мен се е метнал.

# 263
Дъщеря ми спеше така като бебе, по корем, свила коленете и вирнала дупето. Беше много сладка и никога не съм мислила, че е проблем. Явно така им е удобно.

притеснявам се от задушаване...по принцип се смята, че спането по корем е рисково. иначе наистина е мнооогооо сладко Heart

вчера видях едно момиченце, миличка мъничка красавица, по-малка от моя син, а на възраст годинка и четири месеца. много ми е смешен красивия ми дункак, защото наистина е бебе гигант . Тоест, то си изглежда като бебе, просто много едър. Всеки като го види и коментира, че е едричък, аз малко почнах да се обиждам.

Една жена вчера ми помогна с количката и аз казах, че количката е голяма, жената каза "ама то и вие сте големи, с тази голяма глава". То и аз съм с голяма глава, но май за бебето говореше.
 понеже е смея да ограничавам храната, гледам да се движи повече, да играе гимнастика и тн. , но се притеснявам малко. Поне всички са единодушни, че е много сладък и хубав, но дано няма проблеми с килограмите ...

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 11:00 от ett2812

# 264
leshtichka, добре че уточняваш, на юг си е жега. Но пък щом имате двор винаги можете да сте на сянка. Тук не е толкова горещо, но и на мен не ми допада да сме толкова време навън и излизаме сутрин и вечет за по 2 часа.
Да попитам като стартирате захранването пък и след това по колко дни въвеждате нова храна?

# 265
На 7 месеца е бебето.

# 266
Ett, относно килограмите едва ли има някаква зависимост. Брат ми като бебе беше голям дебелак, а сега е вейка. Мм е бил слабичко бебе, а сега с наднормено тегло.

П.с. Моето бебе е на 3м, но все пак мисля, че никога не я обличам подходящо.

# 267
Това с хваленето на красивото бебе честно казано започва да става малко досадно и смешно. Разбрахме вече, че твоето бебе е най, няма нужда да го пишеш във всеки пост. 😒

Almond, по принцип 7 дни, но мисля че и на 5 да се намалят не е проблем.

# 268
Момичета бърз въпрос- НАП-а за мазане на афти, който се приготвя в аптеките, с рецепта ли е? Благодаря предварително Simple Smile

# 269
Ett, относно килограмите едва ли има някаква зависимост. Брат ми като бебе беше голям дебелак, а сега е вейка. Мм е бил слабичко бебе, а сега с наднормено тегло.

П.с. Моето бебе е на 3м, но все пак мисля, че никога не я обличам подходящо.

дано! Свекървата  каза, че и мм имал такива гънки от дебелина, а е слаб сега. И на мен ми се струва, че никога не сме облечени правилно. напоследък ходим само по боди и ми е неудобно от хорските погледи, но ме е страх от претопляне. Той се поти.

Сега знам, че пред парламента има някакъв хепънинг, да се мотивирали хората да спортуват и исках да отидем, но се притеснявам пак да го мъкна по жегите.

Общи условия

Активация на акаунт