За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 942
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
Моят пък е най-хубавият 😁 Разбира се,че за всяка майка нейното е най-красиво,какво е това изтъкване?А и бебетата са хубави и сладки всички.И това ли е най важното да е красиво?!Колкото до размера и моят е с голяма глава като баща си и трудно му влизат бодитата с копче през главата и ги избягвам.
Аз на афти слагам сода директно и за ден я няма,ако е по-голяма за два.Или е за бебето?Били споделила от какво мислиш че са.Аз още не смея много да му ровя из устата,само го чеша и проверявам понякога за зъбчета,но бели петна по лигавицата му не съм виждала,а ръцете му са все в устата,и играчките и дрехи,пелени,абе каквото набара и малко се притеснявам и аз за афти.Знам,че уж са признак на слаб имунитет,но и от мръсни ръце се получават.Уж го мия,и все пак го мисля.

# 271
лещичка, а защо толкова ви дразни някой да си прави майтап и толкова насериозно го вземате ?Simple Smile Все пак аз никога не съм казвала нещо срещу нечие бебе, а просто се самоиронизирам по един безобиден, според мен, начин. Имането на бебе е много силна емоция близка до  влюбването, води до идеализация на обекта. Никога не бих се подразнила на някоя майка, която пее оди за детето си, намирам го за нормално. На мен самата ми е повтаряно цял живот, че съм най-красивата (заедно със сестра ми) и го намирам за нормално Simple Smile

За афтите би ли споделила как изглеждат? Никога не съм имала афти и не знаех, че и при бебетата се получават?

# 272
Дъщеря ми спеше така като бебе, по корем, свила коленете и вирнала дупето. Беше много сладка и никога не съм мислила, че е проблем. Явно така им е удобно.

притеснявам се от задушаване...по принцип се смята, че спането по корем е рисково. иначе наистина е мнооогооо сладко Heart

вчера видях едно момиченце, миличка мъничка красавица, по-малка от моя син, а на възраст годинка и четири месеца. много ми е смешен красивия ми дункак, защото наистина е бебе гигант . Тоест, то си изглежда като бебе, просто много едър. Всеки като го види и коментира, че е едричък, аз малко почнах да се обиждам.

Една жена вчера ми помогна с количката и аз казах, че количката е голяма, жената каза "ама то и вие сте големи, с тази голяма глава". То и аз съм с голяма глава, но май за бебето говореше.
 понеже е смея да ограничавам храната, гледам да се движи повече, да играе гимнастика и тн. , но се притеснявам малко. Поне всички са единодушни, че е много сладък и хубав, но дано няма проблеми с килограмите ...

Не се притеснявай,рано е да се тревожиш за килограмите,все пак все още в бебе.

За спането по-корем не съм съгласна.След определен месец бебетата започват самостоятелно да се въртят и да имат предпочитания как да спят.Моята е на почти 6м и обожава да стои по корем и така сънят и е даже по дълбок и здрав.
Уточнявам,че когато бебето е съвсем малко(до 3м) наистина има риск от задушаване,то все още е малко,няма сила,не може да си върти главата,вратът не е укрепнал и да- уязвимо е ,и не се слага/оставя само да спи задълго по корем.Но след това си е в реда на нещата бебето да си спи по коремче!

# 273
Ами тя не е бебе, на 5г и половина е, но не исках да пускам нова тема, затова питах тук, в бързите въпроси и отговори. Не е точно афта, защото има херп ангина, но НАП-а за мазане го дават по принцип за афти. И понеже педиатърката сутринта на прегледа каза да мажа с НАП, а после погледнах, че е забравила да го пише на рецептата, затова питах дали е с рецепта. Взимала съм и преди, но направо не си спомням дали беше с рецепта или не. Както и да е таткото вече тръгна към аптеката, ще видим дали ще му дадат. BlushHug

# 274
И аз  му казвам,че е най-прекрасното бебе на света,но осъзнавам че не е така и след време като порастне ще  му обесня или поне ще се опитам.Помислих,че се хвалиш,което за мен е нормално и на моя му се радват,но има и подмазвачи,а аз си имам реален поглед.Не е грозен,главата му е голяма и несъразмерна,но си е моя и си го обичам дори и да не е красив и умен.Само искам да е здрав и добър човек.
Пробвай със содата щом е голяма,но сложи и малко мед да не е толкова неприятно.Аз и със себе си първо с бабешки лекове пробвам,това мазило за сефте го чувам,мен са ме мазали с гранофурин,доколкото знам рядко се намира.

# 275
Гранофурин от някой познат зъболекар, ако имате. За афти е най-доброто.

Ясно е, че за всяка майка нейното дете е най. Не виждам смисъл във всеки пост да пише, че нейният син е най-красив. И не, не завиждам както беше писала, че хората и завиждали за красивото бебе. Темата не е, за да се изтъкваме кой е по-красив. Досадно е и не само аз мисля така, в предната тема също и го казахме. 😒

# 276
Хубаво е родителите да повдигат самочувствието на децата си, но не е добре да се изпада в крайности. Никой не е нито най - красив, нито най - умен. За съжаление попадам на възрастни индивиди, които са повярвали, че са много повече от другите, а всъщност са една гротеска и само се излагат.
Не е добре човек да е комплексиран,  но и другата крайност не е добре. Всичко с мярка.

# 277
  • София
Гранофурин  се продава  в аптека Нота бене , има и спрей даже. Иначе старата аптека на плСлавейков  си го приготвят.
Това за София.

# 278
Етт,
С красотата на бебето си вече ставаш банална и досадна. Нали не си мислиш, че ние, другите майки, не си мислим децата за най- прекрасни на света? Просто не сме толкова...хмм първосигнални...да го изплюскваме във всеки пост.
За Панадола- давам ако Т е над 38. Профилактично и за Т под 38 мисля, че не е необходим. Като цяло гледам бебето да приема колкото се може по- малко химия. Естествено съм и наясно, че е невъзможно изцяло да я предпазя.
Знаете ли капки за уши, които помагат да не захлъхнат на бебето при полет? Вчера един приятел лекар ми ги препоръча, но аз с пилешкия си акъл ги забравих и сега ми е неудобно пак да го притеснявам...

# 279
Лайкадриийм - за капки не знам, при излитания, рязки снижения и изкачвания и кацания съм давала или вода/ мляко да преглъща или залъгалка да джвака.

# 280
  • София
Да попитам като стартирате захранването пък и след това по колко дни въвеждате нова храна?

Като старт - 7 дни, след това по 3.  Аз така реших да процедирам.

# 281
Скрит текст:
Ох, пак ли почвате с тая тема на кой детето е по-хубаво и как не било удачно да се споделя това. Форум е, оставете хората да си пишат, каквото искат. Защо й обръщате внимание? На мен пък ми стана досадно да чета 10 поста за това как било тъпо да си изтъква красотата на бебето си. И не защитавам никого.

Правите ли гимнастика на бебетата? На мен хем педи ми изнася лекции как било хубаво и трябвало да се прави, хем ортопеда каза да не я пипаме и да я оставим сама да се учи на всичко. Не знам дали имаше предвид, че и гимнастиката не е полезна, но беше твърдо против това да я слагаме да седи, да я водим за ръце, за да проходи и т.н.

# 282
Правя, когато се сетя, което не е много редовно, но правя. Факт е, че откакто се занимавам с него доста заякна и подобри движенията си. Не го слагам да седи, защото още е малък, но по-нататък ще опитам. За прохождането птедпочитам за мен да се държи, отколкото да ползва проходилка.

# 283
Правя гимнастика, откакто навърши 1 месец. Не всеки път се получава, дърпа се. Колкото, толкова.

# 284
За първи път срещам потребителката и реших да си кажа мнението и позицията 😞
Правех първите два месеца,виждаше ми се правилно за да укрепне мускулатурата.Сега сам се върти като пумпал,последните дни се надига като лицеви опори,отделно вири дупе и се мъчи да лази,но не се сеща и ръцете да стъва и с тях.И моя ортопед каза нищо да не му помагам и да го уча,така и правя.Проходилки,бънджита и такива няма да купувам,само каска че от сега се бие с играчките,като пролази си представям 😆
Има ли бебета на кърма израстнали рефлукса и кога?

Общи условия

Активация на акаунт