За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 920
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
Мамите с историите за оригване и пръцкане .. За пръцкането да попитам понеже ние почти изпбщо не пръцкаме за това давам още еспумизан . Да попитам вашите на колко са че така успяват самостоятелно да пръцнат . Извинете за въпроса ама ми е любопитно . 😊😊

# 316
Моето дете е на 4 месеца и половина почти, с пръцкането за момента проблем няма, аз предпочитам да го чуя, че иначе като пусне някоя по- миризливка без звук Flushed
но пък акането ме притеснява Confused

# 317
Моя е на 5 месеца и половина, но аромата му се появи от преди два месеца някъде. Най бруталната му гръмотевичка беше докато му бях дигнала да му слагам памперс, е нямаше такъв аромат просто Grinning

# 318
  • София
Със захранването ще стане все по-ароматно и цветущо Joy

# 319
Мдааам Wink
Моето намаля с пръсканията. Ама като беше по- мъничък пускаше яко гълъби Wink

# 320
  • София
Щом пръцкат перисталтиката работи. Simple Smile
Не се притеснявайте от обществени места. Бебета са едва ли го правят умишлено.

# 321
  • Плевен
Момичета нещо направих. Тази вечер след баня забелвах бубата на бебчо и тъкмо си мислех как за какво ли го правя и някаква тънка кожичка се сцепи. Съвсем малко кръв имаше не е текло. Той си се смееше, явно не е усетил болка. Но много се притеснявам да не го щипе като пишка или да се инфектира. Не посмях да сложа спирт или нещо такова и сега не знам какво да правя

# 322
Намажи го с Дефламол, до утре ще му е минало.

# 323
  • София
delenita, компрес с риванол. Правите памук като шапчица и слагате на главичката.

# 324
  • София
Подкрепям горните две мнения. Ако му е трудно да пишка, пълните леген с топла вода и да седне детенцето.

# 325
Аз имам въпрос, че чета някакви неща в Интернет и излиза, че съвсем не обличам правилно бебето (на 3м) в тези жеги. Досега не е получавала обрив от слънцето, въпреки че не я пазя много напоследък. Обличам я с къс ръкав и все още с дълги панталони, защото в долната част на количката е по-лесно да проникне слънце. Но като гледам какъв ужас става напоследък мисля да я обличам и с къси крачоли. Наистина ли трябва да я пазя толкова от слънцето, че чак съветите са да я обличам с дълъг ръкав?? Flushed

# 326
Купи сенник или чадър за количката и я обличай по-леко. И да е с дрехи, не е хубаво да я пече.

# 327
  • Плевен
Благодаря за бързите отговори. Сложих му компрес. Не е имал дискомфорт при пишкане.
За слънцето аз не бих обула дълги крачолив тази жега. Аз мажа със слънезащитен и нагласям чадъра така че да не му пече. Също в най горещите часове обикновено не съм навън

# 328
  • Варна
Бях чела, че слънцезащитни не е препоръчително да се слагат до шести месец. Аз слагах къси панталонки и купих сенник, добре защитава, не е много плътна сянката, но я има.

# 329
Ами то всеки си преценя, зависи и от бебето и от това къде живеете и какви са температурите, но дълъг ръкав е прекалено според мен. За мен и дълъг крачол е прекалено в тия жеги. Аз го развозвам само по боди с къс ръкав без чорапи и без завивка. Отгоре имам допълнителен сенник, но и да му пече малко не се втелясвам, защото то е докато стигнем до парка, а там стоим на сянка. В най-горещите часове сме вкъщи. В количка с дръпнат сенник става много по-горещо отколкото е навън околната температура, ако навън е 26, то в количката е поне 30. Ако имате мрежичка за проветрение на количката също може да я ползвате. Ако е плитък сенник според мен е по-добре да си вземете допълнителен сенник вместо мятане на тензух, което гледсм, че е доста разпространено.
А бебето не се ли поти, моето се поти като му е горещо и така се ориентирам кога съм го навлякла.

Общи условия

Активация на акаунт