За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 918
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
  • София
С дълги крачоли - не. Даже да е с дълги крачоли и я пече слънцето пак може "да изгори".
Къси гащи и сенник/чадър. Както е писала Almond eyes - без чорапи.

# 331
Мяу, ако ти мислиш, че си неадекватна ще ти кажа само, че моето бебе дето е по-малко от твоето от седмица се вози в количката по голи баджаци. 😒 Струва ми се много жега, за да го обличам. На мен все ми е топло, ама де да знам дали и на бебето му е топло. Мятам му една тънка пеленка на крачетата и така. Дали в редно толкова малко бебе по боди не знам, спокоен е в количката, спи си. Нося си панталонче и връхна дрешка, ако застудее рязко.

# 332
Аз за моето 8-месечно също нося 2 жилетчета, ветровка, плътни чорапи и памучна шапка в чантата за всеки случай. Че току-виж от 30 градуса, стане 10. Joy Добре че ММ не ми прави инспекция на чантата.

# 333
Тия сенници, ако имате предвид тези, които закриват цялата количка и остава само едно малко прозорче с мрежичка, абсурд такова нещо да причинявам на бебето си. Сигурно е супер задушно под това нещо, въпреки прозорчето. За чадър повече бих се навила. А пък и ние и без това излизаме, когато слънцето се скрива и все по сянка ходим, гледам да я опазя, колкото мога, ако малко я напече е за минута време. Чорапи, писах, че крачетата й винаги са студени и почти винаги е с чорапи.

А пък, ако имате предвид сенник, който се слага като допълнение отгоре на вградения в количката (как го обясних...), такъв имам, но не върши абсолютно никаква работа, а само пречи.

# 334
За излизането навън в жегите най-важно е:

1) Да се избягват часовете с най-силно слънце: 12-16. Детето трябва да излиза на въздух всеки ден, не да се пържи в най-голямата жега, за да си покрие майката норматива.

2) Да не се слагат "модерните" тензухени пелени върху количката. Пречат на циркулацията на въздух и под тях става 38 градуса (според едно проучване). Който изпада в истерия като му гледат бебето, да ходи в гората.

# 335
Да, такъв допълнителен за отгоре имам предвид, моя е доста широк и ми върши добра работа за сянка. Такова с прозорче и аз не бих взела. Както и да е де, просто споделям, пък на кой каквото му е удобно да си ползва. Иначе и аз мъкна дрешки в чантата за всели случай и покривала, ако се наложи, но не сме по цял ден навън и досега не ми се е налагало.

# 336
Моят от трети месец се пече по баджаци,даже е изгорял на памперс 😅 Сега и само по памперс го държа,еми не се диша и в летен кош е и с проветриви прозорчета и пак е потен на врата.В средата на 5 месец е.Нашият сенник е от тънък светъл плат като на самата количка и си го ползвам и за покривало,но от страни зеят 3 4 пръста от където си влиза въздух и малко слънце в зависимост от посоката.Една от най-евтините,но пък незаменими ми покупки,задължителен е просто.

# 337
  • Велико Търново
Аз си возя бебето само на козирката на количката, а ако го пече му правя сянка с моето тяло. Така или иначе ако пече насреща му все някак заставам така че да спирам слънцето... Колкото и абсурдно да изглежда отстрани бутането на количка от жена движеща се на 1 метър отстрани Simple Smile и като стигна в парка - търся дебелите сенки.

# 338
Аз си возя бебето само на козирката на количката, а ако го пече му правя сянка с моето тяло. Така или иначе ако пече насреща му все някак заставам така че да спирам слънцето... Колкото и абсурдно да изглежда отстрани бутането на количка от жена движеща се на 1 метър отстрани Simple Smile и като стигна в парка - търся дебелите сенки.

Не звучи абсурдно, и аз така правя сега Joy

# 339
Моите колички са с дълбоки сенници и двете. Не мога да си представя да слагам допълнителен сенник, че и него да го мисля къде да го гудя като прибирам количката. За мен две неща са основани при избор на количка- сенник и багажник.

# 340
Момичета, понеже виждам, че обсъждате темата с обличането навън, та да попитам... Дъщеря ми е на 20 дена, започнахме по малко да излизаме, но се чудя все дали не й е горещо или студено.... Педиатърката каза да съм я обличала така, както на мен би ми било добре. Е, да, ама аз ходя по тънка рокля Grinning А тук говорим за бебе под месец... С дълъг ръкав и ританки я държа, не изглежда да се чувства зле, но знам ли.... Според вас как би било най-удачно?

# 341
  • София
AraBesqUe, моят син го изведох на 20тия ден. Тогава беше малко по-хладничко и е бил само по гащеризон.
Винаги е бил "облечен" като мен, а понякога даже и малко по-леко.

За да има добра защита от слънцето сенниците на количките и чадърчетата би трябвало да са с UV защита.
Мислех да взимам такъв чадър за количката, но взех обикновен. Само се мъчех с него - закрепването му беше мисия невъзможна.

# 342
Аз за моето 8-месечно също нося 2 жилетчета, ветровка, плътни чорапи и памучна шапка в чантата за всеки случай. Че току-виж от 30 градуса, стане 10. Joy Добре че ММ не ми прави инспекция на чантата.
Laughing
Космонавта само липсва казваш... Laughing
Ние се возим по боди с къс ръкав и понякога ако напече намятам една тънка пелена да не изгорят крачетата. Чорапи, панталони, дълги ръкави...отдавна съм ги забравила как се обличат. Нося и лятна шапка, но тя мрази шапки.
Слънцезащитни имам закупени от чужбина и са за 0+, но засега мажа само краката, страх ме е че ако намажа и ръцете ще ги оближе.

# 343
Лъки, много е обемен космонавтът и ще трябва да извадя нещо от чантата, например комарника, който също никога не се вади. Grinning

# 344
Лъки, много е обемен космонавтът и ще трябва да извадя нещо от чантата, например комарника, който също никога не се вади. Grinning
Разтовари тази чанта, не ти ли тежи всеки ден да буташ...Аз редовно излизам без дъждобран и се моля да не завали, че ще стане страшно.

Общи условия

Активация на акаунт