За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 934
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Според мен го извеждай, само избягвай големите жеги. На сянка няма никакъв проблем, сега е лято, абсурд е да чакаш 40 дни, че дори и половината на 40. Обличай го така, както би ти било комфортно на теб, и ние сме на последен етаж и ми е пределно ясно как напича и колко по-горещо е, отколкото на първите етажи. Бебетата се претоплят изключително лесно, а претоплянето е доста опасно. За еспумизана - не бих давала на всяко хранене, има голям риск да го запече.

# 361
  • Плевен
Аз имам чувството, че моето бебе го обличам много грешно. На мен самата постоянно ми е горещо и от както се е родило това бебе през април (на месец и половина е значи) стои основно по боди с къс ръкав и без крачоли. Евентуално ако ми се стори нещо хладно му мятам едно тънко одеалце отгоре, а напоследък го повивам с тънка пелена (има кошмарни колики и силен рефлекс на Моро и се оказа, че повиването страхотно го успокоява). Всичките баби и прабаби ми казват, че е много голо. Как се разбира на него топло ли му е или му е студено?
Също така установихме, че и в слинг се чувства добре. Но няма ли да му е много горещо навън в слинг? Аз не планирам да го извеждам в най-топлите часове, но все пак и в 5-6 си има слънце и е топличко (както казах, на мен все ми е горещо).
Не ги слушай бабите. Наште баби като кажат ,ма нямаш ли чорапки да му обуеш, аз им казвам ми нямам пари за чорапи 😄😄😄. За носенето в слинг, ако е тъкан е по добре, че има еднопластови връзвания, можеш да слагаш тензухена пелена между вас и бебчето само по боди. Въпреки това лятото си е жега

# 362
Аз и двете деца ги 9-тия ден, като с голямата си направихме голяма разходка, аз лично 40 дни не бих могла да издържа вкъщи. Гледам да не го навличам малчо, предимно е по боди с къс ръкав и боси крачета, за което отнасям и аз коментари, но не обръщам внимание. 😁

# 363
Моят го изведох на 23 дена,а се роди края на януари.Хич не ме свърташе вече вкъщи само двамата и си направихме 20 минути разходка.После час и март вече си излизахме с часове.Ех,как ми липсва април и по цял ден навънка и кротува.За коликите затопляй коремчето,еспумизана и моят запече,внимавай.На 23 градуса е с боди с къс ръкав,над това по боди потник или по памперс само.Не го претопляй,рисковете са повече от лека настинка,а и на 25 градуса ако не е на течение не виждам как може да се разболее.

# 364
И аз го изкарах на 20ти ден януари месец. Ако беше лятно бебе може би по-рано щях.

# 365
Еххх докато сваря да си похваля красотичката и сте сменили темата. И това за втори път 😁

У нас напоследък е 26-27 градуса и боди+гащеризон ми се струва прекалено :/ за излизането -подкрепям горните мнения. Ние излязохме за пръв път на 31 януари-беше на 11дни.

# 366
  • Варна
Моя приятелка с бебе от средата на август ми беше казвала, че го е обличала с боди къс ръкав и ританки и само боди, ако е било много топло. Извеждала го е мисля преди 10 ден.  Зачетох се относно питането:
http://www.mamatatkoiaz.bg/article/297/kak-da-oblichame-novorodenoto-prez-liatoto
За коликите педиатърката ни беше изписала еспумизан (ние давахме Лефакс, аналог е) и Колиийф. Чудих се от кога да давам, понеже се гърчеше от болницата още, но не плачеше. От 15-20 ден май започнахме. Облекчаваха доста.
Бях питала за пъпки на лице тук, според педиатърката ни са от комар, едната беше доста голяма и вече 3 седмица се влачат. Вече имаме и по 1 на крак и ръка. Започва борбата с комарите явно. Този спрей Bio g върху кожа ли се пръска или как? В тези жеги много дрехи няма по тялото. За вкъщи се чудя защитата с устройства на контакт дали не е вредно, някой чел ли е нещо?
Според педиатърката може да ползваме Аутан за над 1 г.(на 6 месеца сме). В аптеките ми казват, че под 2 г. не е препоръчително. Simple Smile

# 367
  • София
Аз имам спрея против комари на bio g и съм много доволна. Пръска се директно на кожата, но е изцяло на билкова основа. Миналата година не е имала ухапвания от комари и тази година пак ще използвам него.

# 368
Темата за комарите е интересна. Тепърва стават хуляди . А какво мислите за устройството на фирма Chicco ? Дали върши работа , има ли майки , използвали го ?

# 369
Малкия е роден в края на септември и го изведох на 12 ден.
Капризче, в тая жега боди с къс ръкав, отгоре боди с дълъг ръкав, ританки...твърде много е. Махни поне едното боди, ще заври това дете.

Жълтък дадох в 6 месец.

От вчера малкия вдига лека Т о аз си мислех, че е от зъбите, понеже нито има сополи, нито кашля.
Одеве рязко вдигна над 38°, водих го на лекар - херпангина.

# 370
Мале, тая херпангина... Много болни напоследък от нея 😩 Бързо оздравяване на дребчо.

Да ви кажа за по-големи дечица е супер спрея за насекоми на Биотрейд, обаче за бебета нямам идея какво е подходящо. Мисля си, че изпарителите може би не са чак толкова вредни, ние сме с мрежи навсякъде и не ми се налага, но на село като отида най вероятно ще сложа изпарител.

# 371
  • София
Аз на Чико съм ползвала спрей против комари. След 3 месец беше мисля.

# 372
Толкова е горещо навън, че дребен само по шорти и тениска завира , а камо ли да му облека боди с дълъг ръкав. Норвежците ще ми го вземат веднага Wink
Днес се обрина от нещо. Не знам дали е от постелката,на която лежеше , от алергия към пуешкото или претопляне Sad намазсх с бебешка Нивеа и май се успокои обрива

# 373
Аз имам въпрос - дайте хитринка да го науча да пие вода. Страх ме е от обезводняване. Започнах захранване, вървя много бавно, не бързам да замествам. Предлагам вода, но я плюе. Изцяло на кърма е.

Родих на 1.02, на 6.02 ни изписаха, на 14.02 бяхме на вън над час от първия път.  Не съм го привиквала постепнно.

И аз знам, че за бебетата е по-опасно претопрянето и затова постоянпо пипам малкия по вратлето и фонтанелата, за са се ориентирам дали му е топло и да не е обезводнен. Зимата го обличах леко, като баща му, защото аз съм зиморничева. Беше ме страх да го разсъбличам в началото, но на 30° при положение, че аз се сварявам по гъси гащи и ръкави сърце не ми дава да го облека по друг начин.

# 374
Verche, търпение само. Ще я плюе доста време. Аз от началото предлагам по 1-2 лъжички само и чак сега на 5 месеца започна да си я пийва с охота амя това от 2-3 дни. Т.е 5 месеца минаха в борба Grinning Сега вече виждам че си я пийва и понеже ще почвам скоро захранване ще му давам вече колкото иска да си пие.

Общи условия

Активация на акаунт