За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 940
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Той в началото пиеше. Аз му я спрях заради кърменето - имахме проблеми и ми казаха да не предрагам, за да може да суче повече и да не му пълня коремчето.
Обаче тогава защо я пиеше не е много ясно - защото е бил гладен или жаден или...

# 376
  • Варна
на кърмено 4-месечно не бих предлагала вода. Кърмата е напълно достатъчна, ако се кърми на поискване.

# 377
  • София
Жанче, бързо оздравяване на малкия! На АБ ли е?

Аз захранвам от близо 4м и малкият чаак сега пропи вода. Разбирайте по 50мл на ден. Търпение и това е.

# 378
Той в началото пиеше. Аз му я спрях заради кърменето - имахме проблеми и ми казаха да не предрагам, за да може да суче повече и да не му пълня коремчето.
Обаче тогава защо я пиеше не е много ясно - защото е бил гладен или жаден или...
И с моя син беше така. Според мин като по-малък не е отказвал, защото първо е бил по-неосъзнат какво му се дава,, второ сукателният рефлекс до третия месец е най-силен и аз давам с шише и предполагам просто си е цокал с кеф. Дега засмуква шишето, но като окъзнае че е вода и почва да върти езика и да отказва. И аз предлагам кято сме на разходка, от страх от обезводняване в жегата.

# 379
От няколко дни малкия (7,5месеца) си смуче долната устна. Случвало ли се е при вашите деца? Все още нямаме зъбче, не знам дали има значение. Когато се опитва да каже нещо също си я прехапва.

# 380
Дъщеря ми(почти 5м) непрекъснато си я смуче Rolling Eyes

# 381
Ариа, Неизвестна, благодаря!

Не е на антибиотик засега. Д-рът каза, че след херпангината има вероятност 50/50 да се развие бактериална инфекция и тогава ще се наложи антибиотик. Дано да няма нужда.
Давам амп. вит.С и сироп Изопринозин само + Панадол за Т.
Предупредена съм, че може да вдигне доста висока Т, моля се да се размине.  

# 382
Притеснявам се да не си остане навик.

# 383
Не мисля, просто в момента все трябва нещо да се смуче 😀
Жана дано се размине леко дребчо!

# 384
Жана, бързо да се оправя. Дано не вдига Т Sad
Край нямат тези болести/вируси....

Малкият има крустички по главата. Сами ли минават или да го мажа с нещо?

# 385
Не мисля, просто в момента все трябва нещо да се смуче 😀
Абсолютно.

Благодаря ви, момичета, дано мине леко. Hug

За крусти - Мустела или Биодерма. Другият вариант е да мажеш с бебешко олио и да престоява към 30 мин. преди баня, разресваш и готово. Аз така правих, но малкия имаше малко крусти и сметнах, че няма смисъл да купувам специален продукт за крусти.

# 386
  • Варна
Бързо оздравяване и от мен!
И моят син (6м) си смуче отскоро долната устна, става като жабка, доста е смешен.
Вода изпива между 30 до 60 мл, повече си чеше зъбите с биберона на шишето, но аз настоятелно предлагам, може да се обърка да пийне повече. Simple Smile Но той си е на кърма основно, захранвам бавно засега. Свикна с водата и откакто му давах Дентокинд в лъжичка с вода. Може първо така да опитате с лъжичка, да свикне с вкуса? Аз давам Бебелан, вкусна ми е и на мен даже, добре я приема, когато е жаден. А и нали след кърмене било хубаво да си изплаква устата. От  каква възраст предлагате вода по друг начин освен шише с биберон?
Започна всеки ден да има пъпки от претопляне и обриви под памперса. Обличам с тениска и къси гащи, бос. Вкъщи спи по много тънка  тениска и тънка пелена, която изритва. Педиатърката каза, че лятото ще е така, два пъти на ден да обливам с вода. Тялото да мажа само 2 пъти в седмицата с мляко/балсам. Препоръча спрей на А дерма за обривите, даже пъпките от комари. Ще го пробвам и ще споделя. Иначе каза, че пъпките от комар може да мажа и с финистил гел. Но засега не виждам да го дразнят или сърбят.
Кожата на главата мажех с олио/балсама за тяло след къпане (препоръка на акушерката от училище за родители), после четка  и не сме имали проблеми.

# 387
Аз ползвах пяната на Мустела за крусти и разресвах. Доволна съм.

# 388
Бо и той имаше период на смучене на долната устна. За месец отмина

# 389
Райта го махнах миналия юни като разбрах че съм бременна.Тогава пръсках с лавандула и цитронела мрежите на прозорците и вратите,а на терасата палех спирали.Вечер преди излизане и разходки си пръсках дрехите.Тази година съм разредила по един флакон от двете в половинка пръскало с вода и пръскам наред и кошарата и количката му,шезлонга и детския му кът и играчки,а като излизаме му капвам по една капка от двете на дрешката на гърба.На 4 и половина е,още не смея с нищо да го мажа,но съм доволна миналата година са ме хапали само часове след напръскването като сме били навън.
Моят имаше много крусти,в момента са едно петно около фонтанелата,мия само с билкова вода вечер във ваната,никога не съм ги пипала,чоплила или закачала,дерматоложката ми обясни че са защита и сами ще паднат и ще се изчистят.
Как да разбера дали има ушна инфекция?От 2 дена не спира да си пипа и дърпа едното ухо,почиствам го с клечка с ограничител но продължава.Сърби ли го какво го дразни не знам.Правих теста със стискането на мекото,никаква реакция.Ушна кал излиза малко и понякога.

Общи условия

Активация на акаунт