За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 951
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
Температуро-понижаващи се дават при над 38. Това са лекарства все пак и натоварват черния дроб. Не бих дала Панадол профилактично или защото ми се е сторил кисел. Много майки тук ще ме охулят, ама нашата родителска философия е "повече прегръдки и кърмене, по-малко лекарства при неясни медицински показания". Съпругът ми е лекар и въобще не се хвърля да дава лекарства за всеки случай.

# 241
Аз й следях температурата цял ден и никога не й е била над 37 нито сега, нито никога. Започна бавно да се покачва. Реших да не чакам да стане над 38, защото може да стане през нощта, докато спим. Първа ваксина от тежките ни е и се притеснявам.

# 242
Педиатърът изрично ме предупреди да не давам "профилактично" Панадол след ваксина.
Между другото нормална е температурата между 36,6 и 37,6 градуса. Това съм си го записала от една лекция, на която съм присъствала, за да не се шашкам.

# 243
Температурата може да се повиши леко и от прегряване. Миналата седмица бебо беше вдигнал 37,8 (май заради зъбите). Накърмих го и се охлади сам.

# 244
37 изобщо не се брои. Не мисля че е добре едно след друго да даваш нова доза.

# 245
  • Велико Търново
Не давай отново. Така или иначе е нямала температура, не й давай излишно сироп.

# 246
  • Варна
Относно питането ми за сливите, не съм се уточнила, че правя домашни пюрета и не искам да давам засега готови. И ми е трудно да открия подходящите за първо захранване ябълка, круша, синя слива, понеже не им е сезон още, в био магазина открихме обикновена слива и поради това питах има ли значение, ако не е синя.
Вече съм се убедила, че единно мнение за нищо нямат лекарите. На нас педиатърката препоръча профилактично даване на Панадол след ваксина. Каза, че някои родители предпочитат да дават при температура над 37.5.
Аз през първия месец след раждането плачех от най-малкото, но от щастие и емоции. Не съм имала депресия. После след безсънните нощи ми мина. Исках само да спя. Simple Smile

# 247
Д-рът още при поставянето на първите ваксини ми каза да дам Панадол като се приберем (той приема само вечер) и на сутринта също. След първите ваксини го послушах и дадох, но и през нощта малкия вдигна Т. След като дадох на сутринта, всичко беше нормално.
След следващите ваксини не давах Панадол въпреки препоръките, защото срещнах доста мнения, че под 38° реално няма нужда и няма смисъл да се дава.
При вторите и третите ваксини малкия беше пушка, въобще не вдигна Т, та и по-добре, че не му дадох.

# 248
Относно питането ми за сливите, не съм се уточнила, че правя домашни пюрета и не искам да давам засега готови. И ми е трудно да открия подходящите за първо захранване ябълка, круша, синя слива, понеже не им е сезон още, в био магазина открихме обикновена слива и поради това питах има ли значение, ако не е синя.
Според мен можеш
Ако се притесняваш, сложи сушени.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 23:29 от Coelum

# 249
  • София
За сливите - давай каквито намериш, като излезнат сините, дай сини. Все си е слива.
Написах, че ще ги даваш на пюре защото аз не бих дала на 6 месечно бебе слива. Това не е много мек плод и има опасност от задаване. На по-късен момент тапети не е проблем.
Панадол не виждам защо да се дава превантивно. Ако детето не вдига температура от ваксините? Аз давам само над 38 градуса или ако много я болят зъбите й давам минималната доза от 2,5мл. Единственото, което правя след ваксина, е да лепна кул пач на боцнатото.

# 250
Аз давам на моят син слива на Гербер.
Круша и ябълки аз му ги варя, пасирам , затварям в бурканчета. Ама аз не търся био...

# 251
  • Варна
Не че много вярвам в тези, които са уж био. Ако е в сезон от баби на пазара/производители бих купувала с по-чисто сърце. Вече не знам какво да купувам. Нитрати, химикали. Simple Smile И накрая уж искаш да даваш уж истинска храна с по-голяма хранителна стойност, а може повече да вредиш. Четох и ужасна статия за готовите пюрета. Някой ще каже, че се задълбавам много, но храната е важен фактор за здравето ни.

# 252
Всеки си решава за неговото дете,пак казвам 2 пъти съм давала за болка панадол без темпера и след ваксините.Слагат ги по 3 наведнъж,сега във вторник последните и беше видимо неспокоен,раздразнителен и нищо от обичайните неща (доста съм изобретателна в успокояването му,страшни колики имаше) не помагаше.Защо да го мъча като 2 мл (не давам цели дози въпреки че е едър) го успокояват?!Не се заяждам и не искам отговори,обеснявам своето виждане.
Как да разбера дали му е топло нощем?Спи на 24 градуса,отворен прозорец,тишина и мрак само с боди потник и като му завия краката почва да се мята и отвива и тогава се намества и заспива,на вратлето е ок,краката и ръцете също и пак спи неспокойно.Кога почнахте да ги оставяте само по памперс?

# 253
  • София
Според мен педиатрите се застраховат, особено след първия прием на ваксините. Понеже бебето рязко може да качи температура и да направи гърч, тъй като не знаят как ще реагира човечето.

# 254
И моя спи по боди с едно леко чаршафче. Спално чувалче не ще макар и лятно. Като цяло през нощта му е добре, но сутрин повече падат температурите и понякога ако се е отвил без да разбера са му хладни крачетата.
И бебо преди да заспи се отвива, но като заспи мятам само на крачетата.
По памперс, за да го оставя трябва да е повече жега в къщи в разгара на лятото, но пък в такива жеги спим на климатик и няма да се стигне дотам да е само по памперс май.

Общи условия

Активация на акаунт