За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 587
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Как духа през нея Joy аз лично не съм чувала и както сме на тема потене-само шапка им липсва на милите.

# 691
Как духа през нея Joy аз лично не съм чувала и както сме на тема потене-само шапка им липсва на милите.
Педиатърката може да е спала на течение. Mr. Green

# 692
Поли, в тия жеги е абсолютно нормално потенето на децата, малкия и той е с постоянно мокра главичка. Освен това и по телцето обилно се поти, по 50 пъти го преобличам.

# 693
Значи, аз не бих сложила шапка, камо ли детето постоянно да е с шапка!
Слагам му на моменти да не му пече в очите ама тя пък го спарва. Щото съм куха лейка и не прецених, че тая шапка е плътна, макар и с козирка... Поредното нещо, което се ползва месец..

# 694
Един вид духало през нея в главата и от там лесно се разболявало детето.

Joy Joy Joy
Или тази майка нещо не е разбрала правилно, или наистина на педиатърката й духа в главата през фонтанелата. Joy
Интересно как не ни духа през ушите, че те са си видими дупки? Thinking

Шапка слагах само първия месец и то защото беше през март и навън беше сняг.

# 695
  • София
Зарежи ушите, носа и устата какво ще ги правим ? Grinning
Народе е изтрещял тотално.

# 696
Вярно, за уста/нос и уши не се сетих..ми то значи течение става, така вече има логика Grinning

# 697
Май и стана неудобно,че беше единственото с шапка на 27 градуса и го изръси това.Спогледахме се,но ново момиче да не си помисли че я нападаме и всички си замълчахме,ама аз се замислих после педиатърката ли се е объркала,тя ли я е разбрала грешно или съм изтървала нещо важно.Мойта е пълно неглиже,вика не я пипай,ако хлътне над 3 мм е обезводнен иначе всичко е наред и ще се затвори когато си трябва.И ортопеда каза преди време че е нормално голяма за голямата му глава.
От няколко дена взех пробно в раница да го нося,ама не е за нас май това нещо.Питах другите дето носят,правилно е,раницата е регулируема,не му е голяма,но моят просто не иска да седи повече от 10 минути,почва да се мъчи да мърда и мен ми става някво никво че го мъча в една поза все едно е задължително да ми е по лесно на мен придвижването.Има ли други които в началото са шавали и не им е било удобно така и после са свикнали?(Не му е топло,слингова преветрива лятна някаква се води,той е само по потник,а аз по блуза,но реално седи в една и съща позиция,да мести си главата и гледа,но той не е от най кротните и седящите мирно).

# 698
Момичета, ние сме с дървено креватче подобно на това : https://moebebe.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab … yulka-3002-31.jpg
Имаме обиколник, който не сме закрепили никак само е сложен просто така около две от стените му. Но беба много шава и го смъква, направо се покрива с него и ме е страх понякога да не се задуши с него. Вие имате ли обиколници и как ги закрепвате на такива легла?

# 699
Аз никога не съм ползвала обиколник точно поради тази причина. Дъщеря ми като започна да шава си дрънна главата няколко пъти, но нищо сериозно. Сега пак не си купих.

# 700
  • Плевен
Не съм експерт по бебеносене. Може да пишеш в групата, която е за това. Преди това носила ли си го в слинг напр.? До колкото знам, ако мърда крачета и мрънка, значи не му е удобно, но пък са ти казали, че е наред. Ако си в град, където има консултанти може да идеш там. Може да пробваш и други носилки. Аз още не съм си купила раница, но ползвам слингове и моя хубавец чак си реве за тях и като види, че ги слагам почва да се смее.
 За обиколлници не съм ползвала, защото ме е страх от задушаване. А все пак не го наблюдавам всяка секунда. Знам, че така пък може да си удари главата по нататък, но задушаване ми изглежда по страшно

# 701
Аз бих сложила само на решетките. Нашата е изцяло с решетки, дъщеря ми спи вечно превита, отделно като се събуди и започне да си шава безшумно, няколко пъти я сварвам с крака между решетките.

# 702
Ами тя така шава, че 100% всеки път ще си удря главата, защото се върти на 360 градуса.

# 703
  • София
Залепих връзките на обиколника откъм дъската с тиксо. Върши работа.

# 704
  • Варна
Имаме обиколник, който не сме закрепили никак само е сложен просто така около две от стените му. Но беба много шава и го смъква, направо се покрива с него и ме е страх понякога да не се задуши с него. Вие имате ли обиколници и как ги закрепвате на такива легла?
Махай обиколника! Как така оставяш незакрепен обиколник? С право те  е страх, такава беля може да стане, че.... Никога не съм слагала обиколници, и нашата кошара е дървена.
С тиксо пък е безумно да се закрепва, как ви идва на ума не знам...... Помислете си какво ще стане, ако това тиксо се отлепи, бебето го докопа и се озове в устата му! Какво като се удари два-три пъти в дъската? Бебетата не са глупави, тъкмо ще се научи да се пази.

Общи условия

Активация на акаунт