Когато любовта дойде в неправилния момент

• 27 638
  • 228
  •   1
Отговори
# 90
Сигурно ще ме наскачате, но не мога да приема, когато прочета тук там как не трябва да се съобразяваме с децата си, защото рано или късно те ще напуснат дома. Само че замисляте ли се, че вие и възпитанието и примера, който им давате, са в основата на това какви хора ще излязат от тях? Всички травми, комплекси и тем подобни почти винаги идват от детството. И може би си мислите, че детето не разбира или не се интересува, но то попива и преживява всичко, което вижда вкъщи. Това важи не само за тези, които кръшкат, но и за тези, които търпят нещастието, кавгите и в най-лошия случай насилието.
Та ако трябва да отговоря на въпроса на авторката, да, случвало ми се е да се увлеча по друг, един колега, макар и не сериозно и без дори той да разбере. Но понеже бракът ми е щастлив, пренебрегнах чувствата си и не съжалявам. Нито усещам че нещо съм изпуснала нещо, нито страдах дълго време.

# 91
И на мен ми е чудно защо смятат че раздялата във връзка без деца е много по- лесна.
Около мен имам нагледни примери, включително и моя мъж, 5-6-7-8 годишни връзки, и после се държат все едно никога не е било. Наистина не го разбирам.
Нищо чудно няма. Когато има деца, раздялата често е много травмираща за тях, особено ако родителите не могат да се разберат цивилизовано. Има и имотни, финансови въпроси и куп други, които също засягат децата. Едно е да си тръгнеш с два куфара от обща квартира, друго е да сменяш дома, училището, средата и стандарта на живот на децата. Също така, при раздяла с гадже на млади години е доста по-лесно и бързо да срещнеш следващата любов и да се оттърсиш от негативното.
По темата - да случвало ми се е, с много близък дългогодишен приятел (затова знам, че ми е сродната душа). Но нямаше как да има продължение като семейство. Какво направих- прекъснах всякакъв контакт(секс не е имало), година по-късно се разведох. Контактът не съм и нямам намерение да го възстановявам.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 18:43 от TafTaf

# 92
  • София
И на мен ми е чудно защо смятат че раздялата във връзка без деца е много по- лесна.
Около мен имам нагледни примери, включително и моя мъж, 5-6-7-8 годишни връзки, и после се държат все едно никога не е било. Наистина не го разбирам.

Щом ти е чудно, значи никога не ти се е случвало. Иначе изобщо нямаше да се чудиш. И съвсем искрено ти пожелавам никога да не ти се случва

Повечето деца трудно или никога не свикват с партньора на майка си, който не им е биологичен баща. Аз моите деца не бих ги възпитавали да живеят с чужд човек. За един секс чак такива травми на децата си няма как да причиня. Освен това само тук съм чела, вторите бащи да гледат децата от предишния брак, в реала тези деца винаги пречат на пеперудите в стомаха. Къде к де по-лесно е да купиш апартамент и пеперудите да ги консумираш там -вземаш си отпуска, а на мъжа казваш, че си на работа. Това е реален случай.

Ако връзката с друг мъж е само секс, то най-голямата глупост е да се въвличат и децата в това. Но рано или късно се появява някой и е пълна лудост /според мен/, ако жената е самотна да не се възползва. Защото децата рано или късно си хващат живота в ръце и си тръгват, и няма нищо по-страшно от самотата в такъв момент. И то в една такава възраст, в която намирането на партньор вече е много, много трудно.

# 93
  • София

Но рано или късно се появява някой и е пълна лудост /според мен/, ако жената е самотна да не се възползва. Защото децата рано или късно си хващат живота в ръце и си тръгват, и няма нищо по-страшно от самотата в такъв момент. И то в една такава възраст, в която намирането на партньор вече е много, много трудно.

Това е поредното клише- от опит го казвам.
Много жени чак когато децата им станат пълнолетни и си хванат пътя, започват интензивно да живеят.
Намират си компания, намира се и мъж, когото често не допускат да обуе чехлите на бившото " мило", колкото и приятно да се чувстват с него, защото започват да ценят свободата си и възможността да нямат грижа за никого, освен за себе си.
И повярвай, много приятно е това време.
Стига да не те сюрпризира някое от децата, завръщайки се в детската стая с внуче........

# 94
Авторке, четох само първия пост и искам да ти кажа, че преди малко със "сродната ми душа"  имахме такъв скандал, че му казах, че ми се ще никога да не го бях срещала и да не си бях обърквала живота така , както ти мислиш да го направиш.
Прави си изводите сама за "сродните души" и хората....

# 95
  • София

Но рано или късно се появява някой и е пълна лудост /според мен/, ако жената е самотна да не се възползва. Защото децата рано или късно си хващат живота в ръце и си тръгват, и няма нищо по-страшно от самотата в такъв момент. И то в една такава възраст, в която намирането на партньор вече е много, много трудно.

Това е поредното клише- от опит го казвам.
Много жени чак когато децата им станат пълнолетни и си хванат пътя, започват интензивно да живеят.
Намират си компания, намира се и мъж, когото често не допускат да обуе чехлите на бившото " мило", колкото и приятно да се чувстват с него, защото започват да ценят свободата си и възможността да нямат грижа за никого, освен за себе си.
И повярвай, много приятно е това време.
Стига да не те сюрпризира някое от децата, завръщайки се в детската стая с внуче........

Аз също от опит го казвам. Имам си нагледен пример с моите родители

# 96
  • Paris, France
Отношенията ми с ММ далеч не се изчерпват с "единия секс". Даже намирам за обидно спрямо всички мъже да ги свеждаме до "единия секс" , ако не са ни направили дете, но живеят и гледат небиологичното си.

Повечето мъже са много доволни някоя да ги иска за единия секс и нищо обидно не виждат в това.  Интелектуални разговори могат да имат с приятели, колеги, роднини. Малко мъже, които нямат а могат и искат да имат собствени деца се задържат дълго с жена, която има деца от друг мъж. Тук има доста такива връзки, като обикновено мъжът е по-млад. Такава връзка " хвани кака да те отрака" е удобна за мъжа докато си стъпи на краката. После е Адио Рио и мерси за прането на чорапи. При равни други условия и мъже и жени предпочитаме партньори без деца, когато ние самите нямаме. Примери за млади, здрави, богати и известни ергени, оженили се без деца за жена с дете почти няма. Сещам се за Пол Макартни и първата му жена Линда, Наполеон Бонапарт и Жозефина и един норвежки принц дето се ожени за самотна майка. Линда Макартни и Метър не знам си коя си родиха деца на мъжете си. Бонапарт натирил престарялата Жозефина, която уж много обичал и се оженил за млада австрийска принцеса.

# 97
Отношенията ми с ММ далеч не се изчерпват с "единия секс". Даже намирам за обидно спрямо всички мъже да ги свеждаме до "единия секс" , ако не са ни направили дете, но живеят и гледат небиологичното си.

Повечето мъже са много доволни някоя да ги иска за единия секс и нищо обидно не виждат в това. Интелектуални разговори могат да имат с приятели, колеги, роднини. Малко мъже, които нямат а могат и искат да имат собствени деца се задържат дълго с жена, която има деца от друг мъж. Тук има доста такива връзки, като обикновено мъжът е по-млад. Такава връзка " хвани кака да те отрака" е удобна за мъжа докато си стъпи на краката. После е Адио Рио и мерси за прането на чорапи. При равни други условия и мъже и жени предпочитаме партньори без деца, когато ние самите нямаме. Примери за млади, здрави, богати и известни ергени, оженили се без деца за жена с дете почти няма. Сещам се за Пол Макартни и първата му жена Линда, Наполеон Бонапарт и Жозефина и един норвежки принц дето се ожени за самотна майка. Линда Макартни и Метър не знам си коя си родиха деца на мъжете си. Бонапарт натирил престарялата Жозефина, която уж много обичал и се оженил за млада австрийска принцеса.

С риск да обидя тези мъже, според мен те могат да предложат единствено това на една жена! Типа мъже, които аз харесвам, искат да съблекат не само тялото, но и душата на жената. Да се докоснат до най-интимната й страна и искат да останат завинаги в сърцето й. Тези мъже не се страхуват да поемат отговорност. Те искат да имат дом, семейство и деца, където да бъдат себе си и да са щастливи и жени, които ги искат само за леглото не са обект на интереса им!

# 98
  • София
...
Повечето мъже са много доволни някоя да ги иска за единия секс и нищо обидно не виждат в това.  Интелектуални разговори могат да имат с приятели, колеги, роднини. Малко мъже, които нямат а могат и искат да имат собствени деца се задържат дълго с жена, която има деца от друг мъж. Тук има доста такива връзки, като обикновено мъжът е по-млад. Такава връзка " хвани кака да те отрака" е удобна за мъжа докато си стъпи на краката. После е Адио Рио и мерси за прането на чорапи.

Дефинирай "дълго".

Да гледаш на другия пол като способен да изпълнява единствено сексуална функция си е чиста проба "обективизация" (гледаш на него като на предмет).

# 99
Това са някакви глупости нямащи нищо общо с реалността. Аз имам дете и след него 3 предложения за брак. В момента съм в сериозна връзка с мъж без деца. Мои познати с по 2 деца, дори Биянка от дорума с 3 деца, се омъжиха за ергени и им родиха деца. Любовта няма нищо общо с това. Майка ми с 3 деца и 2 внучета живее а ерген по-млад и ще сключва брак с него.

# 100
аз пък мъж готов да гледа чужди деца без да има свои, не съм срещала. По принцип и не търся, но такива са ми наблюденията. Имам една позната с три деца,разведе се, децата ги гледа майка и, сега ще ражда четвърто дете на един ерген. Ергенът от време на време купува маратонки на децата и от предишните бракове, но децата почти не му стъпват в къщата. То пари за маратонки и аз имам, но 24-часова грижа за моите си само две деца понякога ми идва в повече, а какво остава за чуждо дете. Виж за секс съм готова почти винаги. Това го казвам в смисъл, че разбирам мъжете и не ги обвинявам ни най-малко. Аз разсъждавам точно като тях -чук и бег.

# 101
И аз съм ба чук и бег и за това не сем приела нито едно от предложенията. Но пък на майка приятеля гледа внучетата дори.

# 102
Аз пък започвам да се чудя за какво ти е здраво и традиционно семейство в 21 век, когато се очаква всички да се разбягат на сто посоки и колкото по-далеч, толкова по-успешни се броят...

# 103
  • София
Под "всички" децата си ли визираме?

# 104
Да, най-вече децата. И внуците де. Тоест оттук нататък да няма 2 поколения да живеят в един град.

Общи условия

Активация на акаунт