Когато любовта дойде в неправилния момент

• 27 678
  • 228
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И какво значение има? Ние да не раждаме деца, за да ни обслужват?

# 106
  • София
Това са някакви глупости нямащи нищо общо с реалността. Аз имам дете и след него 3 предложения за брак. В момента съм в сериозна връзка с мъж без деца. Мои познати с по 2 деца, дори Биянка от дорума с 3 деца, се омъжиха за ергени и им родиха деца. Любовта няма нищо общо с това. Майка ми с 3 деца и 2 внучета живее а ерген по-млад и ще сключва брак с него.

Права си.
Реалността е такава- мъжете могат да обичат жени с деца, докато жените хич не го можем.

# 107
И какво значение има? Ние да не раждаме деца, за да ни обслужват?

Не да обслужват, но ще се съгласиш, че има огромна разлика ако едно семейство се разраства на едно място и става "малко царство" с имоти, връзки и всичко останало - и ако същите тия хора драпат по отделно. Та така, модерният свят разрушава точно това предимство на семейството.

Не децата теб да обслужват, а да се включат в семейното богатство, не да го търсят другаде, където не е ясно какво точно печелят и кой им е господар.

Но всеки с предпочитанията си...

# 108
  • София
Моите деца, ако не са се научили сами как да печелят собствено богатство, ами стоят на "семейното", значи съм се провалила като родител.

И "връзките" си ги създават сами.

# 109
Да бе, ама въпросът е не да стоят на семейното, а да го надграждат. Ясно е това, само че понякога виждам доста негативи от разбягването. Отделните случаи са си различни, в някои случаи е пагубно да са ти до полата, в други е безсмислено за спорта да излязат навън някъде.

# 110
  • София
Защото аз вече не мога да си надграждам сама бизнеса ли?

# 111
  • София

Не да обслужват, но ще се съгласиш, че има огромна разлика ако едно семейство се разраства на едно място и става "малко царство" с имоти, връзки и всичко останало - и ако същите тия хора драпат по отделно. Та така, модерният свят разрушава точно това предимство на семейството.

Не децата теб да обслужват, а да се включат в семейното богатство, не да го търсят другаде, където не е ясно какво точно печелят и кой им е господар.

Но всеки с предпочитанията си...

Тук си много права!
Съвременният свят така е дирижиран, че да разруши семейството като основа на благополучието и силата на хората, обединени във фамилията.
Като се разхвърлят по света и всяко поколение започва от нулата, като се позволяват браковете между еднополовите и им се дават деца за осиновяване, се постига полека- лека общество от хора, без корени- единици, много лесно управляеми.

ПП. Сега се замислих- не съм чела къде са наследниците на големите фамилии, управляващи света, но силно се съмнявам да са се разпръснали по света, за да започнат от нулата нещо.

# 112
Всеки с предпочитанията си. Въпросът ми беше - има ли смисъл чак толкова да се държи на силните и традиционни семейни връзки, ако ще са само до един момент, а след това децата стават напълно независими единици, без никакви ограничения. Тоест - традиционното семейство вече не е нужно, освен в ранна възраст, да създава някакви хубави спомени и фотогенични моменти.

Ясно е, че всеки може да се оправи сам, въпросът е, че има и други начини и няма нужда да ги хвърляме в кофата, щото са "19-ти век".

Аз клоня повече към независимост и по-малко към овъртолване и Гераците, но не бих пропуснала добрите моменти от наличието на разширено семейство.

Факт, никой не е пратил Уилям и Хари да почнат от нулата в ситито, да живеят в апартаменти и да пътуват с метрото:) нито други семейства, като онова с островчето, дето Кристо им опакова с жълти понтони, са си пратили децата някъде. Нито семейство Грацие примерно си е казало - а, няма да си мъча момчетата, к'во е т'ва бразилско бойно изкуство, ако искат, да стават балеринки...

Именно това е: понякога локацията ти е важна. С една ферма и земя може да оцелееш 10 поколения. Някъде по света, с "образование" и глава пълна с идеи...може за 20 години да си затриеш генетичната линия, но поне ще е бляскаво и луксозно. И ще ядеш филийки с авокадо.

# 113
  • София
Това са някакви глупости нямащи нищо общо с реалността. Аз имам дете и след него 3 предложения за брак. В момента съм в сериозна връзка с мъж без деца. Мои познати с по 2 деца, дори Биянка от дорума с 3 деца, се омъжиха за ергени и им родиха деца. Любовта няма нищо общо с това. Майка ми с 3 деца и 2 внучета живее а ерген по-млад и ще сключва брак с него.

Права си.
Реалността е такава- мъжете могат да обичат жени с деца, докато жените хич не го можем.

И с това не съм много съгласна. Просто ние жените хич не сме доволни, когато втората съпруга на БНД се опитва да се грижи за децата ни. Пример за това са няколко теми на втори съпруги пуснати тук във форума. Веднага биват "изяждани с парцалите" за това, че се превъзнасят прекалено много, че нямат право да се бъркат във възпитанието на чужди деца или че се правят на много мили, благи и обичащи чуждите деца, а всъщност не е така

# 114
  • София
Аз също съм разведена жена, с едно дете от първия брак, омъжена за по-голям мъж без деца. И той гледа мен, и децата, защото аз не работя. БНД праща от време на време по 100 лв. издръжка за сина си и нито лев повече. Даже за първия учебен ден в 1-ви клас не му купи нищо, но се появи, като гордия татко в училището. И от тогава не е стъпвал там. Дори не знае в коя паралелка е сина му. За сметка на това, обаче всички родители и учители познават ММ, като бащата на сина ми, защото той е с мен на всички родителски срещи и тържества в училище.

Имам и един познат, който се разведе с първата си съпруга, с която нямаха деца и се ожени за разведена жена с 3 деца от първия брак. Гледа й децата, грижи се за тях и за момента /вече 5 години/ нямат общо дете.

Та накратко - света е толкова шарен и хората са толкова различни, че няма как всичко да еднакво за всеки. Когато човек търси винаги намира и наистина за всеки влак си има пътници. Важно е желание да има. Защото всеки е прав да търси щастието си.

# 115
  • София
Lady Duval, БНД на третото ми плаща 60 лв./месец, така че твоя е 66% по-щедър Simple Smile))

# 116
  • София
Lady Duval, БНД на третото ми плаща 60 лв./месец, така че твоя е 66% по-щедър Simple Smile))

Ами аз съм си била късметлийка значи  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 117
И двете сте късметлийки, много бащи и толкова не плащат. Пълно е с дела при съдебните изпълнители за неплатени издръжки. Бившият на една приятелка е заплашил, че докато е сама, ще плаща достатъчно за децата, но ако иска официален развод и започне да излиза с друг, ще й дава по 100 лв. И при това наглецът й изневеряваше под път и над път, но да не си развалял доброто име, не искал развод.

# 118
  • София
По закон, ако не си плащат издръжка, им се полага 3 г. затвор. А тези, нашите, като плащат, са съвсем изрядни Simple Smile.

# 119
  • София
Моят БНД имаше да ми връща 4000 лв заем, които бях изтеглила заради него преди да се разведем. В началото не искаше нито да ми плаща издръжка за детето, нито да ми връща парите под претекст, че на новата му приятелка не й било приятно да дава пари на бившата си жена. 1 година по-късно реши, че ще ми ги върне - връща ми ги 2 години, като ми ги превеждаше по сметка и пишеше, като основание  "Издръжка на дете". А през това време на мен ми удържаха всеки месец пари от заплатата заради този заем. Та всички са големи хитреци, когато трябва да дават

Обаче една позната си осъди БНД за неплащане на издръжка за близначките им и в крайна сметка му взеха къща на 3 етажа, тъй като нямаше възможност да изплати всичко на куп за 15-те години, в които не беше плащал. Та накрая излезе "Хитрата сврака с двата крака"

Общи условия

Активация на акаунт