Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 002
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • На север
Аз мисля да взема това Биозон мама, което тук момичетата казаха че взимат.

# 211
  • Варна
Моя лекар не ми е казал нищо за шийката, което ще рече че си е добре.Ако не забравя ще го питам на 18ти.

MKB88 посъбрахме се и от Варна.Като дойдеш насам избрала ли си при кого ще се следиш?

Море! не съм още. Колеги ми предлагат някакви хора, но не съм я докарала до там. Като се преместим ще се заема веднага с това. Макар че другата седмица ще съм там да търся квартира и може да преслушам. Ти при кого ходиш? Важно ми е да е някой, който е "За" естественото раждане.

Що се отнася до подуването и крампите - четох, че е нормално. Не забравяйте, че е и жегичка вече и всъщност и от това допълнително се подува човек. На мен вечер краката ми са като със завързани на тях камъни. Крампи нямам за сега, но аз си пия магнезий отдавна - на Допелхерц, те са едни двойни таблетки. Много съм доволна.

Кървене на зъбите също още нямам, или е в рамките на нормалното като се цапна с четката за зъби (още не съм свикнала с ел. четката). Когато съм имала проблеми със зъбите съм ползвала винаги най-проста отвара от Смрадлика (Тетра). Само трябва да се внимава да не се погълне.

# 212
Здравейте, включвам се с въпрос към момичетата на Фраксипарин.
Вчера имах консултация с лекаря, при когото раждах миналия път и при когото живот и здраве ще раждам сега. Правих си тест за риск от преекламсия, резултатите не бяха добри и исках да ги погледне и той. Посъветва ме да направя генетичен тест за тромбофилия, имайки предвид и някои неща от първата ми бременност. Пуснах го днес, но резултат ще имам чак в четвъртък. Тъй като съм алергична към аспирин, ако е положителен имам само фраксипирина като опция.
Края на другата седмица обаче заминаваме за 8 дни в Гърция - чудя се дали е рисковано да го започна точно преди пътуване? Какви странични ефекти мога да очаквам, на вас как ви понесе?

# 213
  • На север
JT, няма странични ефекти споко. Някои след време получават алергия и ги сърби корема, но това се оправя ако минат на Клексан. По принцип той е по-добрият вариант, но е и по-скъп.
Аз се ядосах сега. Покрай тоя бум на сензации за норвежките социални служби се изсипаха сумати глупости в групата за Норвегия. Една непозната сега ми писала да не съм ги защитавала че нали съм била бременна и не съм била застрахована. Представяте ли си? Ровила, търсила не знам от къде разбрала че съм бременна. Боже какви хора има...

# 214
  • София
Няма проблем да го започнеш преди почивката. Вариантите са Фраксипарин и Клексан като ако случайно получиш алергия от фраксито (сърбеж или подуване) това не е опасно за бебето, а само неудобно за теб. В такива случаи трябва да минеш на Клексан, който се води по-изчистен.
Иначе аз лично не съм имала, а и не съм чувала за никакви неразположения след НМХ.

# 215
Благодаря много! Аз се притеснявам и от това, че към края на другата седмица, когато ще имам яснота за тромбофилията, ще съм 16+4 г.с., а вчера лекарят ми обясни, че плацентата се образува до 20 г.с. и ако се образува зле, после по-трудно се повлиява от терапия.

Склонна съм да го попитам дали да не го почвам направо фраксипирин-а докато чакаме резултати, но май не се прави така Neutral Face

# 216
  • Варна
MKB88, аз съм на платена ЖК в Майчин дом при д-р Яков.Но аз ще съм секцио, предното пак той ми го е правил.За него има мнения, че препоръчвал секцио, но при мен и с предната и сегашната бременност ме убеждаваше за нормално раждане, но заради проблеми с очите няма да мога.Иначе даже сега след едно секцио пак ме агитираше и като му напомних за очите се съгласи, че в моя случай няма как.Иначе в тази клиника има доста лекари, които са ЗА нормалното раждане, има даже и зала за водно раждане.Но понеже е частна клиника и всичко се заплаща.Иначе има доста лекари, които също са страхотни и в другите болници.Има тук в здравния подфорум мисля, теми за всички болници и там може да питаш за препоръки.

Фроузен, аз съм с подути крака от доста време вече.Задържат вода, като натисна и се вижда по кожата.Много е неприятно, питах няколко пъти, но май ще си търпя.Гледам да ям по-безсолно, пия достатъчно вода, разхождам се умерено и гледам като съм у дома да си вдигам краката.Понякога ги охлаждам, не знам дали е добре, ама ми е приятно.С предната бременност нямах такъв проблем, само за 2 седмици преди раждането се бях подула и като станах след секциото видях, че са спаднали.

Уоман.... нямам думи какви детективи само са се извъдили.Щом не я познаваш тая особа, смятай какво ровене е паднало да разбере нещо за теб.За Норвегия не знам, аз имам позната, която живее там с две деца и също като теб каза, че всичко е преекспонирано и информацията, която стига до България не е съвсем вярна, даже статистиките.А както знаем, нашите български медии не са коректен източник на информация като цяло.Отделен въпрос е , че всеки, който живее в чужбина трябва да спазва тамошните закони.Има много българи изключително изненадани, че в много западни държави не може да си биеш детето напр..То и тук уж не може, ама ние закони имаме само за красота...

# 217
  • На север
Море! те службите че не са перфектни, не са. Всяка организация, управлявана от хора, има грешки. Обаче тоя бум вече мина всякакви граници. Остави че статистиките не са верни и дефакто взетите деца са около процент на година, ами и започват да се говорят, че били педофили, развратеняци и какви ли не. Аз много мразя несправедливостта. Както защитавам тях, така бих защитила и българите ако някой ги обобщи на база слухове разни. Тази особа за сефте я виждам. Пише, че дори не живее в Норвегия. Смятай какво ровене е паднало. Аз не следя тази група и не знам как е разбрала. Плашещото е що за болен мозък ще си да ровиш да търсиш нещо за човек, с който дори не сте се коментирали. И после да го използваш за да се похвалиш едва ли не, че и да заплашиш. То си е чиста заплаха да пишеш на бременна, че не била застрахована, че и с намигване... Явно се и гордее от себе си и детективските си способности. Ей големи боклуци има.

# 218
  • Варна
Да не би да те е видяла в някоя група за бременни във ФБ...?

# 219
Какво ровене да е паднало? Веднага мога да ти кажа кои и къде са последните ти мнения, това е част от профила ти.

Във фейсбук ли е тази група за Норвегия или тук в бг мама?

# 220
Woman,не се натоварвай с хора, които изобщо не познаваш. Да си обсъждат. Ти гледай да избягваш такива моменти, сега се наслаждавай,че си си в България, пък хората винаги клюкарят и се бъркат къде ли не.

# 221
  • На север
Как се вижда? Аз виждам следени групи и колко коментара, но не мога да ги чета. Само като бройка. Тази група тук не я следя. В Бг мама е групата за Норвегия. Аз тази личност дори не съм я коментирала. Явно обаче на нея съм й направила впечатление за да се рови за мен. И като написа че съм бременна медал ли да й дам?

# 222
  • Варна
Аз мислех, че става дума за ФБ.Иначе тук си се виждат всички коментари.

# 223
  • На север
Къде се виждат коментарите? На профил пиле брой публикации, но не се отварят.

# 224
  • София
Натисни върху името на човека и ще ти изкара профилът му с всички публикации.

Общи условия

Активация на акаунт