Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 005
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Като влезеш в профила на някой се цъка на "Публикации" и там се вижда къде в коя тема и какво си коментирала.Може да се разглежда доста назад.

# 226
  • На север
Да но не ми дава да ги видя. Пише колко са, но не мога да ги отворя. Аз съм от телефон ако има значение.

# 227
 И на мен не ми го отваря на Публикации, и аз съм от телефона.

# 228
  • Варна
MKB88, аз съм на платена ЖК в Майчин дом при д-р Яков.Но аз ще съм секцио, предното пак той ми го е правил.За него има мнения, че препоръчвал секцио, но при мен и с предната и сегашната бременност ме убеждаваше за нормално раждане, но заради проблеми с очите няма да мога.Иначе даже сега след едно секцио пак ме агитираше и като му напомних за очите се съгласи, че в моя случай няма как.Иначе в тази клиника има доста лекари, които са ЗА нормалното раждане, има даже и зала за водно раждане.Но понеже е частна клиника и всичко се заплаща.Иначе има доста лекари, които също са страхотни и в другите болници.Има тук в здравния подфорум мисля, теми за всички болници и там може да питаш за препоръки.

Фроузен, аз съм с подути крака от доста време вече.Задържат вода, като натисна и се вижда по кожата.Много е неприятно, питах няколко пъти, но май ще си търпя.Гледам да ям по-безсолно, пия достатъчно вода, разхождам се умерено и гледам като съм у дома да си вдигам краката.Понякога ги охлаждам, не знам дали е добре, ама ми е приятно.С предната бременност нямах такъв проблем, само за 2 седмици преди раждането се бях подула и като станах след секциото видях, че са спаднали.

Уоман.... нямам думи какви детективи само са се извъдили.Щом не я познаваш тая особа, смятай какво ровене е паднало да разбере нещо за теб.За Норвегия не знам, аз имам позната, която живее там с две деца и също като теб каза, че всичко е преекспонирано и информацията, която стига до България не е съвсем вярна, даже статистиките.А както знаем, нашите български медии не са коректен източник на информация като цяло.Отделен въпрос е , че всеки, който живее в чужбина трябва да спазва тамошните закони.Има много българи изключително изненадани, че в много западни държави не може да си биеш детето напр..То и тук уж не може, ама ние закони имаме само за красота...

Море! в интерес на истината ми е все тя дали ще е частно или не. Даже май по-добре да си плащам (уж обръщат повече внимание). Ще прочета и ще се посъветвам и ще видим. То е ясно, че няма еднозначно мнение за никого - едни са доволни, други не. "Майчин дом" във Варна е само частна клиника, така ли?

# 229
Woman не ги мисли такива хора. Злобари много.
Много ясно,че дете не се взема толкова лекно от родители. Има нещо скрито във всичко което казват.. Като се замисля какви некъдърни родители има и никой не се сеща,че имат деца и си стоят при тях.

# 230
  • Варна
MKB88, Майчин дом е частна болница, но има лекари, които работят и със ЗК.Моя не работи и съм на платена интензивна консултация.Тези, които работят със ЗК, могат също да следят, даже май има пакети по ЗК + доплащане, но не съм сигурна каква е сумата, тъй като не съм се интересувала.Иначе преди да забременея съм посещавала лекар по ЗК за рутинни прегледи и цитонамазки.Но сега като съм бременна държа на моя си лекар.
Раждането също е платено, напр. секцото с направление по ЗК се доплаща 1250лв., което включва абсолютно всичко, в стая си с още една майка.Някои доплащат за ВИП стая и/ или за придружител.Ако е без направлението за хоспитализация от ЛЛ сумата е повече.Затова и повечето си ползват такова направление.Нормалното раждане не помня колко е, но в темата за Майчин дом е коментирано.Има майки отиват директно с контракции даже без избор на екип.Аз съм била на преглед при повечето с предната ми бременност, тъй като се наложи да ходя извънредно  и всички са внимателни, обясняват.Моя само не е особено обяснителен, но аз пък много питам и винаги ми отговаря на всякакви въпроси.
Не те агитирам непременно за тази болница.В Окръжна и в АГ също има много добри лекари и много жени са доволни.В АГ има и чудесна неонатология, всъщност това е неонатологията за цяла североизточна България.Някои случаи и преждевременно родени бебета ги карат в тази болница.Аз бих се насочила към нея, само ако не дай Боже тръгне преждевременно раждане.Иначе и другите родилни са оборудвани с добра апаратура и кувьози в случай на нужда.
Като дойдеш може да идеш, да видиш, особено ако има и ден на отворените врати.Специално в Майчин дом имаше голям ремонт, направиха ново крило и вече станаха май и многопрофилна болница, имат нови отделения.Аз като раждах преди 9г. там си беше само като АГ болница.Бях доволна, спокойна, грижеха се добре за нас и затова реших пак там да се следя и да родя.

# 231
  • София
Момичета да се отчета и аз, бях на преглед, всичко с бебчо е нормално, расте си. По време на прегледа пак получих втвърдяване и казвам ето има ли контракция, жената гледа, гледа, вика не нямаш. Та се оказва, че половината втвърдявания дето усещам са бебко. Явно наистина ми е много чувствителна, тя даже се учуди и каза обикновено чак в 20 седмица се уеща. Ама аз го усещам постоянно къде дивее. Та хубавото е че явно нямам чак толкова контракции, колкото си мислех, шийката е добре каза да се успокоя и да се опитам да карам нормална бременност. Да се разхождам повече, за да не усещам контракциите и да съм по-спокойна. Продължавам си с лекарствата и така до феталната на 19ти юни. Пак ще мерим шийката, ама ме успокои надълго и на широко ми обяснява, че дори да тръгне скъсяване ще мине доста време, че да се скъси до 2см, после ако продължава ще ме приемат в болница и каза, никакво раждане преди 36 седмица. Направо ми четеше чернита мисли.. таа сега съм спокойна уж, ще видим до кога Simple Smile
По въпроса за Норвегия, аз също не вярвам на медиите и на тези майки, които говореха. Това е цивилизована държава няма как да взимат деца току така щото съседите ти имат зъб просто. А и отдавна съм се убедила, че нашите медии са готови да покажат каквото и да е само да има цирк, без значение истина или измислица...

# 232
Според мен норвежките власти са малко по-безкомпромисни по отношение на емигрантски семейства. Тази жена, която се появи в БТВ, тя не изглежда като част от онзи контингент хора, които биха малтретирали децата си, още повече, че нейните са над 10 години, т.е преди не е имало проблем, докато съпругът и норвежец не е подкарал нещата. На мен, мерките срещу нея ми се виждат прекалени, а те са факт, защото тя е домъкнала документи от съда и пр. Другото, което ми светва като лампичка е случаят с румънското семейство, при който децата са върнати след като става ясно, че причините за отнемането са изопачени и мерките са неправомерни. а целта обаче са проведени десетки международни протести. Не знам къде е истината, но примерно, в Италия няма такъв скандал или в Испания... Мен и не ме вълнува, защото и пари да ми дават, в Норвегия няма да стъпя. Но, Уоман, ти си там, имай предвид, че като бъдеща майка трябва да си запозната в подробности с техните изисквания. Споделила си за проблем с ММ и т.н, чети, гледай себе си. А, някакви мадами, които ти размахват пръст във форума си ги пропускай покрай ушите. Тя все пак може да прочете, това което си написала за нея и тук, в нашата тема.

# 233
  • Bарна, морето, сините вълни
Момичета, оплаквате се от кървене на венците. Препоръчвам тетра, смрадлика. Правите се отвара, с която се жабурите, има стягащ ефект. Аз лично си имам клонки, което е по-добрия според мен вариант, но майка ми се занимава с билки и бере. Но във всяка аптека или дрогерия могат да се намерят пакети стрита. Също благоприятно действа отварата от лайка. Ако се разхождате на някоя отдалечена от коли и замърсители полянка може дори сами да си наберете. 😁
Предпочитам всичко, което можем да си набавим сами, да го правим, защото от магазин, знаете...за жалост какво и как се продава. Ако имате родители, баби на село, хапвайте тяхната продукция, за самите вас по-здравословно, а к за малките човечета, които растат във вас.

# 234
  • На север
Янна, аз никога не съм твърдяла, че Барневарн не правят грешки. Там изискванията са наистина различни. Например шамарът е малтретиране. С това съм съгласна, защото и аз съм яла бой и знам как действа този начин на възпитание. Но нещата, които се изписаха, че заради кариес, петно, че не кърмиш, че майката спяла с бебето или висока интелигентност взимали децата за мен са пълни глупости и медийни скандали. Иначе ММ може да е бая ларж, но като човек е много добър и ще е страхотен баща в това дори не се съмнявам. Никога не би искал да отмъсти с детето си. Най-малкото и неговото семейство биха го отлъчили. Според мен проблемът на тази жена идват от показанията на собствения й мъж, който иска да я накаже. Той се е обадил на Барневарн и кой знае какво им е казал. Тя изглежда свястна жена и ще си търси правата. Не разбирам и не съм съгласна обаче с това децата да са разделени. Също не приемам защо не ги настанят при роднини. Изписаха се отвратителни глупости за норвежците. Някои неща са направо гнусни. Колкото до Норвегия е страхотна страна. Преди да дойдем тук беше 32 градуса Simple Smile Така че не всичко е както хората си мислят. Тази зима беше около 0 и -10. Аз съм карала къде по-кофти зима в София. Природата е невероятна. Който не е бил там няма да ме разбере. Аз съм по природата, а не по купините примерно и там не ми е скучно.

# 235
И аз да се отчета,днес бях на преглед и всичко е наред с бебето.Доки предполага момиче,но не е хич сигурен,та ще видим!

# 236
Поне не съм единствената, която не си знае пола на бебето, въпреки, че повечето имате предположения, абе важното е да са живи и здрави. Simple Smile

Уоман, тия работи за педофилията и пр. са от една руска история преди време, която поизтупаха от прахта и пуснаха в медиите отново покрай този скандал. Предполагам е пропагандна война между двете държави. Аз не се интересувам от личния ти живот, просто ти препоръчвам да си информирана, нищо повече. А, по другия въпрос, не е природата, което не ми харесва.

# 237
Не се натоварвайте с такива мисли и по-добре не го мисли woman . Извинявам се не искам да засягам никого. Просто сега създавате нещо страхотно,не е нужно да се натоварвате с това кои на кого и по каква причина ще прави мръсно и ще му вземат детето.
 Всички сме тук заедно с хората до нас и се надяваме да  е като в приказките " заживели дълго и щастливо с деца".
Янна не си само ти и аз нямам предположение за пол. И доста ще си почакам още Simple Smile

# 238
  • На север
И аз нямам никаква представа какъв е пола. Simple Smile Иначе не ме е страх. Не мисля че има от какво да ме е страх.

# 239
Здравейте , днес бях на ЖК и шийката ми в 15 г.с е 28 мм , което е малко и най-вероятно щяло да се наложи серклаж . Каза ми да си изчакам ФМ след 16 дни и тогава докторката щяла да прецени. Въпроса ми е - да не вземем да изпуснем момента и дали да отида след 7 дни на един ехографски преглед да се измери шийката ? На някоя от вас преди правен ли и е серклаж?

Общи условия

Активация на акаунт