Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 013
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Шийката не се скъсява толкова бързо попринцип. В смисъл, че ако имате сериозни контракции може да се скъси.
28 см е малко за тези седмици попринцип, но не е и казано, че ще трябва серклаж според мен.
Аз миналия път в 30 седмица имах шийка 2 см и контракции (не болезнени). Лежах 2 пъти за задържане, изкарах още 12 седмици с 2 см шийка и се наложи индуциране.
Единствено е добре да се следи на често и мнооооого почивка.

Yyoana, аз бих отишла на 2 мнение и след 1 седмица, според мен не е лошо. И задължително шийката се мери с вагинален ехограф.

# 241
Проблема при мен е , че съм на нмх , с риск от тромбози и залежаването не е най -добрият вариант , както и високи дози прогестерон. Още утре ще се опитам да си запиша допълнителен час при д-р Христов  в Надежда - за който четох , че правел нов серклаж ЕТКО , който бил много добър. Но и четох , че ако се прави серклаж е по-добре да е към 13-15 г.с . Така че преди ФМ със сигурност ще се консултирам с още някой.
Какъв магнезий пиехте и по -колко . Имам напоследък чести крампи и май  по-добре да си взема

# 242
  • София
Аз съм проучила, че серклаж може да се направи до края на 5 месец без никакъв проблем. Според мен си изчакай ФМ да я измерят пак. Не е гаранция, че другия лекар няма да измери различна стойност и на кого ще повярваш? Иначе за самия серклаж знам, че най-добрия е точно този доктор в Надежда. Мисля, че и Сигридов праща при него. Наистина как ти я мериха? Ако е на коремен ехограф има голяма вероятност да си е добре шийката... И много странно не са ли ти дали нищо да пиеш?!

# 243
Серклаж знам ,че се прави по всяко едно време,щом се налага,по преценка а лекаря,но принципно до 20г.с.
Стандартна процедура е за всеки АГ лекар.
На една позната й правиха месец преди да роди.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 09:07 от dydito

# 244
  • София
yyoana, и аз съм проучила и точно този доктор с този метод май са най-добрите. Според мен иди за второ мнение възможно най-скоро. И наистина залежаването ни е противопоказно заради тромбофилията, а със серклажа ще си щъкаш без проблем. Стискам палци все пак да не се наложи.

Аз също не знам пола, но и след различните предположения и първоначалното вълнение ми е все едно, само да е здравичко.

# 245
  • София
Здравейте и от мен!

В сряда бях на преглед и мойта докторка ясно видя пишка - ще си имаме пак момче. Blue Heart
Не можа да ми я покаже, защото се завъртя и колкото и да го ръчкаше, не се показа пак, но тя няма никакво съмнение. Значи Павлова е познала, но аз бях при нея 3 дни след Сигридов, който предположи и то много убедено, че ще имаме момиче. Въпреки, че той се презастрахова и каза, че полът щял да се оформи в следващите 4 дни, но така както е тръгнало (чертичката надолу) ще е момиче.

ММ е много щастилв, аз също се радвам, макар че всички около мен казват колко е хубаво да си имаш момиче... Аз по-скоро мисля, че за децата е по-хубаво и са по-близки, когато са от един пол, още повече, че те ще са и с малка (почти 3 години) разлика. Но знам, че това не зависи само от възрастта и пола. Само сестра ми и племенницата са разочаровани, защото били приготвили рокли и розови обувки за бебето. Stuck Out Tongue

Всичко друго каза, че е наред. Бях забравила, но тя също гледа много подробно всеки път - мери много неща, гледа кръвотока.

Вчера май и го усетих - като легнах и си сложих ръката на корема, сякаш усетих как се движи отдолу. Но може и да си внушавам.

# 246
  • София
Здравейте момичета!

Тази сутрин бях на ранна ФМ - пола вече окончателно се потвърди, нещото си стърчи много убедително Blue Heart
Всичко е наред, докторката няма забележки. Кръвотока е добър, растем с нормален темп. Ръчичките бяха пред лицето, но успяхме да го издебнем за снимка в профил. Към края на прегледа най-демонстративно се прозя и заспа Relaxed Едната ръчичка я държеше в юмруче с палче вирнато нагоре. ММ каза, че така ни показвало, че всичко е наред Simple Smile Следваща ФМ в 22г.с.+1.

yyoanna, аз бих потърсила задължително поне още 1-2 мнения. За д-р Христо съм чела хубави отзиви, дано да успеят да те вместят.

# 247
Здравейте , записаха ми час за Панайотова другата седмица да ми измери пак шийката - защото часовете за всички останали бяха заети. Надявам се ако има нещо спешно да се примоля да извикат Христов. При него свободен час за преглед имаше чак на 5 юли. От регистратутата ми казаха , че за серклаж е най-добър Христов , а за точен преглед да отида при някой от ФМ. Така че другата седмица съм на преглед при Панайотова , която правела ФМ , а по-другата съм при Чачева за ФМ - така че се надявам да не изпуснем нещо.
Иначе шийката ми я мериха с вагинален ехограф , а предишните пъти е било с коремен.
Аз си взех магнезий - Биокектра - защото нещо имам по-чести крампи напоследък. Иначе нищо не ми изписаха. Нещо споменаха за утрогестан наново да започна , но така и не ми го изписа и ще питам другата седмица за него. Ако другата седмица пак ми намалява шийката , ще опитам и със Сигридов да се свържа - ако може той да ми даде някакъв телефон да се свържа с Христов , но ме съмнява да се получи този вариант Simple Smile

# 248
  • Варна
Голям мъжки отбор се задава Ноември месец! Simple Smile Честити ви мъжленца:))
Май вече почти всички знаем пола.
Има ли такива на които им казаха в началото едно, а после се потвърди друго? Или при всички ни е на 100% от началото? 😊

# 249
Голям мъжки отбор се задава Ноември месец! Simple Smile Честити ви мъжленца:))
Май вече почти всички знаем пола.
Има ли такива на които им казаха в началото едно, а после се потвърди друго? Или при всички ни е на 100% от началото? 😊

На мен в 12 седмица ми казаха момче, но не било сигурно. Преди 2 седмици бях на преглед във Варна там ми казаха момиче, но пак не било сигурно. Днес съм на преглед и се надявам вече да потвърдят пола. Сега съм на 15,2 г.с.

# 250
  • София
Наистина тази година много бременни има като цяло и като че ли /всички мои познати и момичетата с които бяхме в болницата/, всички чакаме момчета Grinning тук също преобладават мъжете.. Явно набор 18 ще са дефицит мацките.

# 251
На мен от 12г.с ми казаха момче и след това и на частно и на ЖК .

Оле аз друго исках да ви споделя.
По повод вчерашната тема за ровенето в личното пространство на сулю и пулю.

Мислех,че при втората ми бременност ще съм по-спокойна и щастлива да нося дрехи,които да описват корема ми и да се кефя,а аз се чудя какво по-широко да облека само и само да не ми личи,и видя ли познат и то жени предимно ме прихващат някакви паранои да си крия корема,само и само по никакъв нали да не забележат.

То е въпрос на време да проличи,но колкото се може да си го спестя хорското любопитство.

Просто изпадам в лудост да ми се бъркат в личното пространство и да ме заливат с лицемерни въпроси.
Може би,защото аз не обичам да се вра в теми ,които не ми влизат в работата.

# 252
  • София
Нали знаете, че принципно в природата се раждат 51% мъже и 49% жени. Това е така, защото мъжете практикуват по-рискови професии и по-често загиват и балансът се уравновесява.

dydito, разбирам те напълно! На мен ми е първа бременност, но някак не мога да се отпусна и да споделям с кеф със всеки. Най-много ме дразни идеята съседи и разни далечни познати да ми дават акъл, понеже се е случвало и по други поводи.

На мен вече 4 пъти ми казваха пол:
- момче - Калчев
- момиче - Сигридов
- момче - Сигридов
- момче - на ЖК

И всичкото това до 13 г.с. Все още не го знаем със сигурност Simple Smile

# 253
На мен в 12г.с. ми казаха 75% момче 🙂 повече никой не е повдигал въпроса с пола. На 5 юли съм при Сигридов на ФМ и ще видим какво ще покаже 😊
Аз горе долу съм по същия начин. Казвам, че съм бременна и после ме обхваща някакво чувство,защо изобщо съм казала 🙄
Имате ли някаквш болки? Аз имам в слабините,вчера и срамната кост ме болеше, предполагам че е от разширяването. И не знам защо ме обхващат някакви мрачни мисли 😤 яд ме е на мен,вместо да се наслаждавам, само глупости мисля 😣

# 254
  • На север
Днес влизам в 18та г.с. Simple Smile Това 5ти месец ли е? Родителите на мъжа ми идват утре за първи път в България. Много се вълнувам Simple Smile Дано да им хареса. Запланувала съм да ги заведа до Несебър и Созопол. Иска ми се да разберем пола другата седмица за да им го кажем тук. Не знам обаче дали ще може да се види със сигурност. За сега нямаме никакво предположение дори. Вчера повървяхме повечко и трудно беше. Трябваше да спираме за почивки. Краката, врата, гърба всичко ме болеше ще кажеш ме съм минала 15 км. Днес ще видя друга приятелка, която не знае. Simple Smile Аз бях казала само на една. Така че ще е забавно да им гледам реакциите.

Общи условия

Активация на акаунт