СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 598
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 345
  • тук-там
Абе изтрещяването е ...! Горките деца - нечовешки стрес на тази възраст!

# 346
  • В реалния живот
Честита Зорница на семейството на vihrogonche!

Да се пазим от пълно опиятчване, че в 10 клас ще е още по-важно. Сега все е гарантирано, че ще ги приемат.
В тази връзка се сетих, че трябва да търсим учители по БЕЛ и МАТ още от сега, тези за 10 клас не са много и ще се заемат Simple Smile

Аз съм се заела да организирам много неща преди резултатите, не знам защо си мисля, че после само ще размишлявам...Няма да ги пуснат, докато не приключа Simple Smile
И да си повторя въпроса - на дейностите по първо класиране /записване или заявление за второ/ трябва ли да присъства детето и родителя или може и лелята/бабата да го запише или он-лайн.

# 347
  • Sofia
А за какво е важен 10-ти клас, че учители още отсега да се търсят? Ясно, че има матури, но бъдеще-решаващи ли са?

# 348
Цялото това чакане е ужасно, още повече, че в нашия случай очакваните резултати са между 78 и 90 точки, където предполагаемо ще е най-голямото стълпотворение. И после още месец ще трябва да чакаме да видим за къде са стигнали тези точки.

# 349
А за какво е важен 10-ти клас, че учители още отсега да се търсят? Ясно, че има матури, но бъдеще-решаващи ли са?
Важни са за децата, които ще завършат първи гимназиален етап в обединени училища, т. е. училища до десети клас, тъй като ще трябва да продължат образованието си в друго училище, а за местата от допълнителния план-прием ще се кандидатства с резултатите от НВО в десети клас. Останалите няма за какво да се притесняват.

# 350
  • София
А кои са тези обединени училища до 10 клас?

# 351
  • Sofia
Ясно.
Останах с впечатление, че тук няма такива деца. А и не знам кой ще си причини същото напрежение след 10-ти клас, ако е минал през седмокласната истерия.

# 352
  • В реалния живот

Да, ако не изкараш определен брой точки въобще не ходиш в 11 и 12 клас, няма пълно средно образование, няма продължаване в университет. Повечето хора си мислят, че така ще отпаднат пълните двойкаджии, но и внезапна болест, влюбване и т.н. те изхвърля. Снощи една клиентка е разяснявала на мъжа ми, той си дойде с думите "Защо не протестирате". Аз си признавам, че не знам точно как ще бъде - в Австрия имаш само едни шанс за този изпит, в Германия мисля, че може и няколко пъти да го държиш. Но най сигурно е учители и учене от 8 до 10 клас по БЕЛ и МАТ. И накрая като дадат матура като за СМГ, ще си гледаме децата с лопатките. Може и да съм леко неинформирана  и черногледа, но е от времето. Но за сега и малко релакс...

# 353
А кои са тези обединени училища до 10 клас?
Повечето, да не кажа всички, се намират в села из цяла България. Проверих в регистъра, връща резултат, че са 51 на брой.
Да, ако не изкараш определен брой точки въобще не ходиш в 11 и 12 клас, няма пълно средно образование, няма продължаване в университет.
На кой нормативен документ се основава това твърдение?

# 354
Да се присъединя към чакащите - късмет на всички деца, да отворят днес точно точките, които ще им стигнат за желаното училище! Снощи само ви четох, но днес и аз ще се присъединя с една кайсиева Simple Smile Хубав ден, момичета!

# 355
  • София
Снощи една клиентка е разяснявала на мъжа ми, той си дойде с думите "Защо не протестирате".
А той защо не протестира ?!?

# 356
  • На черешата
Уф, днес няма да се работи. Много тегаво. Казала съм на колегите да не дишат...Joy

# 357
  • В реалния живот
Дидева, ти си по нормативните документи - покажи такъв, че да е ясно от кои училища ти е гарантирано - какъвто и резултат да изкараш на матурата в 10 клас си продължаваш в 11  и 12 клас.
"Една жена" е обърнала внимание на мъжа ми...ходих на няколко отворени дни в определени училища в София и навсякъде ми казаха, че след 10 клас има профилиране в зависимост от матурите.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 10:01 от TanyaMG

# 358
  • В реалния живот
А той защо не протестира ?!?

Ами подстрекател - ходи и си говори Simple Smile

Хайде мами, аз излизам от дискусията - "една жена" така ми каза. Който иска да си обмисли това, което се готви в 10 клас - обединени училища, матури, допълнително профилиране и да си прецени.

# 359
Дидева, ти си по нормативните документи - покажи такъв, че да е ясно от кои училища ти е гарантирано - какъвто и резултат да изкараш на матурата в 10 клас си продължаваш в 11  и 12 клас.
"Една жена" е обърнала внимание на мъжа ми...ходих на няколко отворени дни във "втори чалги" в София и навсякъде ми казаха, че след 10 клас има профилиране в зависимост от матурите.

Кои училища организират отворени врати? Уж следя сайтовете на набелязаните, но такава информация не ми е попаднала. Уффф, и се извинявам, ама кои са "втори чалги" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт