СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 551
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 360
Цитат
И накрая като дадат матура като за СМГ, ще си гледаме децата с лопатките.
... Е друго си е да си неграмотен, с висше и без лопатка, а на мамина издръжка … щот висшист за 1000 лв  са да се хаби да работи  е срамота нали  Joy

# 361
       Късмет и успех и от мен и нека всички резултати започват с 9 и... newsm10

За втора поредна година балът е в точки, затова се "подреждам" да дебна резултати и статистика заради бъдещи прогнози.
В темата стана въпрос дали сме решавали НВО . Аз традиционно " си сверявам часовника" с ДЗИ и НВО по БЕЛ
Тази година за ДЗИ нямах време, но НВО по БЕЛ- първи модул- 61 точки, 26 минути.
На работа, без да съм усамотена и да ми е тихо.
Скрит текст:
Не се занимавам с БЕЛ, но съм кандидатствала с този предмет преди мнооого години.
Грешките ми- в движение съм пропуснала две-три запетаи от редакцията на текст. И тук забелязвам един интересен феномен- ако пишеш нещо, го пишеш правилно, но ако редактираш, може и да пропуснеш грешката, някак зрението заблуждава и там трябва много внимание.

Друга грешка- "скиорските лавини"- моят отговор беше наименование.За такъв отговор няма да получа точки.Бях готова да споря, но според една наистина много опитна учителка по БЕЛ, която в момента има седмокласници, отговорът е "Цитат на наименование от темата" или просто "Цитат".Тънка е разликата, но моят отговор е сгрешен и точки няма да получа.За тезата си отпуснах щедро 6 точки,литературата ми е страст и там почти няма нещо да не зная. Произведенията съм чела преди десетилетия, но реплики и герои са ми абсолютно разпознаваеми.

Преразказ не съм правила.

Де да можеше с фуния да се наливат знания да насипя нещо в главата на моето диваче, ама няма как.

С математиката, обаче съм на Вие, там експерименти не правя.

П.С. Като стана въпрос за сънуване, да кажа и аз какво сънувах, без да имам седмокласник, а само шестокласник, на който предстои "изходно".

Седнали сме 4 човека да играем някаква игра, нещо като карти. И картите били такива, че трябва да разпознаваме кое е сложно съчинено изречение, кое сложно съставно и какво по-точно. Баш като мен луда, не е имало през годините.

Солидарна съм с вас и ще обядвам с череши!

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 10:07 от Светкавица

# 362
Пропуснах снощните наздравици... Днес вече се надявам да се присъединя към тях и всички да имаме повод да кажем "Наздраве за децата си!", да имат необходимите резултати за влизане в желаната гимназия и най-вече да сме живи и здрави, и те, и ние!
Черешки, винце, това да не е прикрита диета?  Stuck Out Tongue Closed Eyes
Пенсионирана русалка, адмирации!

# 363
Дидева, ти си по нормативните документи - покажи такъв, че да е ясно от кои училища ти е гарантирано - какъвто и резултат да изкараш на матурата в 10 клас си продължаваш в 11  и 12 клас.
"Една жена" е обърнала внимание на мъжа ми...ходих на няколко отворени дни във "втори чалги" в София и навсякъде ми казаха, че след 10 клас има профилиране в зависимост от матурите.
Закон за предучилищното и училищното образование
Чл. 122. (1) Ученик завършва успешно клас, ако има годишни оценки най-малко "среден (3)" по всички учебни предмети или модули, предвидени в училищния учебен план за съответния клас в задължителните и в избираемите учебни часове.
...
Чл. 131. (1) Учениците, завършили успешно Х клас, получават удостоверение за завършен първи гимназиален етап на средно образование, което им дава право да продължат обучението си във втори гимназиален етап на средно образование и на обучение за придобиване на професионална квалификация.
...
Наредба за оценяване на резултатите от обучението на учениците
(5) Оценките от националното външно оценяване в края на VII и в края на Х клас се изразяват само с количествени показатели - в брой точки, без да се приравняват към оценките по ал. 1.

Забележка: това се отнася за учениците по новите учебни планове и програми, т. е. за седми клас ще важи от следващата година.

Евентуално в профилираните гимназии резултатите от НВО в десети клас биха могли да бъдат използвани за разпределяне на децата по трети и/или четвърти профил, доколкото първите два профилиращи предмети са задължителни по наредба. Дали и как ще стане ясно, когато сегашните осмокласници са в десети клас.

А сега ти ми покажи нормативен документ, в който пише, че при непокриване на определен минимум от точки на НВО в Х клас, не може да се завърши първи гимназиален етап и/или да се продължи във втори.

# 364
Не издържам вече!!! Кога ще излезнат тези резултати , чакаме ги от трети...

# 365
Няма такова чакане, все едно за Космоса ще летим. Дано заедно с резултатите да публикуват и статистиката като бонус към дълкото чакане тази година.  Поне като е готова да я официализират, а не да ни държат в невидение още няколко дни.
Търпение на всички майки-героини  и високи резултати на децата!   

# 366
  • Силистра
Пуууу, мина 10 часа и нищо...
Отивам за череши...

# 367
Здраве и щастливо детство за бебе Зорница!
Дано резултатите излязат днес и МОН да не чака последния ден!
Моят син е сметнал песимистичен и оптимистичен вариант за очакваните точки  по БЕЛ и МАТ (за БЕЛ от 25 въпрос и преразказа, а за МАТ от 24 б ) Да видим Simple Smile
Каквито и да са резултатите, пожелавам на всички деца късмет да попаднат в точното училище и в точния клас, в който да се чувстват добре и на мястото си!

# 368
  • В реалния живот

Кои училища организират отворени врати? Уж следя сайтовете на набелязаните, но такава информация не ми е попаднала. Уффф, и се извинявам, ама кои са "втори чалги" Simple Smile

Вили, аз се извинявам за израза с чалгите - беше продиктуван от нощните приказки в темата, но я преглеждах по диагонал. Поправих го и в първия пост.  Имах предвид училищата, не толкова елитни. Имаше доста отворени дни, но наистина не всички правеха.  Аз успях да отида на около 5 отворени дни.

# 369
  • Sofia
Стига с тия череши, вземете си ягодки, докато има. 2 пъти по-некалорични са. Joy

# 370

Кои училища организират отворени врати? Уж следя сайтовете на набелязаните, но такава информация не ми е попаднала. Уффф, и се извинявам, ама кои са "втори чалги" Simple Smile

Вили, аз се извинявам за израза с чалгите - беше продиктуван от нощните приказки в темата, но я преглеждах по диагонал. Поправих го и в първия пост.  Имах предвид училищата, не толкова елитни. Имаше доста отворени дни, но наистина не всички правеха.  Аз успях да отида на около 5 отворени дни.

Хич не се извинявай за израза с чалгите - много ми хареса даже Simple Smile Просто исках да съм сигурна, че правилно съм го разбрала. И аз живо се интересувам от училищата от "втори ешелон", така наречените вече "втори чалги". Ще си позволя да ти пиша на лични.

# 371
  • София
Ама на нас калории ни требват бре, таз машина без гориво не върви Joy

П.П. Аз и ягоди съм си взела, ама ме досрамя да си кажа...

# 372
Освен резултати, ще получим и хубави, изваяни фигури в началото на лятото от чакане, нерви, статистики, черешки и още нещо  Smiley Което си е хубаво следствие за доволни мами.
Статистиките в сайта на МОН или в сайтовете на РУО-тата ще излязат? Вече всякакви въпроси ми идват...

# 373
Има леко раздвижване. В секция Изпити се появиха наименованията на олимпиадите - областен кръг, на които се е явил ученикът.
Статистиките в сайта на МОН или в сайтовете на РУО-тата ще излязат? Вече всякакви въпроси ми идват...
По сайтовете на РУО.

# 374
  • София
TaняМГ, извинете ме за откровеността, ама съм забелязала, че повечето Ви постове са  някак много драматични откъм очаквани последствия за деца/родители. Още не е минала седмокласната одисея и се тюхкате вече за 10 клас. Никой не знае  какво ще е това оценяване като сложност и формат, та да се говори  за непременна нужда от уроци.  Някъде напред във времето другарите от МОН все ще благоволят да представят примерни варианти, тогава го мислете. Досегашните випуски примерно имаха НВО по информатика ли беше, по информационни ли в 10 клас. Ми по-голяма проформа аз във всякаквите сблъсъци със сътворено от МОН не съм виждала, от него не зависеше нищо, на места системата се беше сринала и децата не бяха довършили дори практическата задача, но ето че в комплект продължиха нагоре. Да, паралелът между информационни  и БЕЛ/мат не е най-точният, но имах за цел само да кажа, че е голямо изхвърляне за мен от сега да се говори за уроци/курсове. И без ДЗИ хората не взимат  диплома за средно, ама не  всички ходят на уроци (хем матурите са с огромна тежест, цяла 1/3, в дипломата).

Общи условия

Активация на акаунт